Странно премигване на фаровете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
Странно премигване на фаровете
Здравейте Колеги.
Търсих по всиюки раздели, намерих теми за премигване на фаровете при запален двигател и подобмно, но никаде не намерих следния проблем:
При загасен двигател, пуснати аварийни светлини и фарове (без значение къси или дълги) фаровете премигват в ритъм различен от мигачите. Ако загася аварийните светлини и пускам поотделно лев или десен мигач, всичко си работи както трябва.
При запален двигател проблема го нема.
Пробвах с други крушки на фаровете, мигачите, габарититие (оригинални крушки за Angel eyes и LED крушки), обаче проблема си остава.
При загасване на колата, понекога изписва Check Side lights.
Проверил съм всичи букси, почистил съм ги и напърскал съм ди с контактен спрей.
Моля ако некой се сеща от каде може да е проблема да сподели.
Надявам се че не съм пропуснал подобна тема и не се дублирам с друг колега, а ако е така предварително се извинявам.
Търсих по всиюки раздели, намерих теми за премигване на фаровете при запален двигател и подобмно, но никаде не намерих следния проблем:
При загасен двигател, пуснати аварийни светлини и фарове (без значение къси или дълги) фаровете премигват в ритъм различен от мигачите. Ако загася аварийните светлини и пускам поотделно лев или десен мигач, всичко си работи както трябва.
При запален двигател проблема го нема.
Пробвах с други крушки на фаровете, мигачите, габарититие (оригинални крушки за Angel eyes и LED крушки), обаче проблема си остава.
При загасване на колата, понекога изписва Check Side lights.
Проверил съм всичи букси, почистил съм ги и напърскал съм ди с контактен спрей.
Моля ако некой се сеща от каде може да е проблема да сподели.
Надявам се че не съм пропуснал подобна тема и не се дублирам с друг колега, а ако е така предварително се извинявам.
SteveSR

- _-^Pampi^-_
- Потребител
-
Re: Странно премигване на фаровете
Колега, нормално е да ти премигат фаровете, когато колата не е запалена, а е със включени фарове и аварийни светлини.
Консумацията на 6 крушки хич не е малка ~100W, отделно и фаровете още 100W+ и акумулатора ако е малък ампераж или му е времето за смяна, нищо чудно да премигват все пак и генератора не зарежда в момента.
В къщи като включиш печката как премигват лампите...същата работа и тук.
Консумацията на 6 крушки хич не е малка ~100W, отделно и фаровете още 100W+ и акумулатора ако е малък ампераж или му е времето за смяна, нищо чудно да премигват все пак и генератора не зарежда в момента.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Ако всичко ти е изрядно и акумулатора ти е нов и отговаря на апмпеража предписан от производителя....
най-много едно лайт модулче да ти потрябва в бъдеще...
най-много едно лайт модулче да ти потрябва в бъдеще...

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
_-^Pampi^-_ написа:Колега, нормално е да ти премигат фаровете, когато колата не е запалена, а е със включени фарове и аварийни светлини.
Колега акумулатора не знам колко е нов но е 100Ач и все още показва зелено на индикатора, а самото премигване не е от намаляне на тока, а прекъсване в определен ритъм, различен от мигачите.
Остава да пусна една диагностика и да видя дали ще излезне грешка.
SteveSR

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
Един "Update" по темата:
След монтиран ксенон, проблема остава същия, с едно доуточнение, при изключен контакт, светлините премигват, при включване на контакта, всичко си работи нормално. Пробвал съм да исключа буксите на отделни крушки по фаровете и всичко си детектва нормално...
Друг проблем който е свързан с лайт модула е това че спря да ми работи регулацията на фаровете (преди си работеше нормално). При диагностика с инпа, не показва никакви грешки, отчита данни от потенциометъра за регулацията на фаровете, обаче моторчетата не помърдват.
Пластмасовите щипки на фара са подменени, така че проблема не е от тях.
Мерил съм намотките на моторчетата, не са изгорели, обаче не съм ги пробвал на друга кола дали ще работят. При подаване на кратък импулс на отделните намотки, ротора помърдва. При разкачане на механизма за придвижване, роторчето се движи нормално, не заяажда никаде....
Намислил съм да прекодирам лайт модула, обаче лаптопа м и е много стар и не мога да инсталирам ДИС или Прогман....
Какво мислите, дали ще има ефект тази процедура, или да търся нов лайт модул???
След монтиран ксенон, проблема остава същия, с едно доуточнение, при изключен контакт, светлините премигват, при включване на контакта, всичко си работи нормално. Пробвал съм да исключа буксите на отделни крушки по фаровете и всичко си детектва нормално...
Друг проблем който е свързан с лайт модула е това че спря да ми работи регулацията на фаровете (преди си работеше нормално). При диагностика с инпа, не показва никакви грешки, отчита данни от потенциометъра за регулацията на фаровете, обаче моторчетата не помърдват.
Пластмасовите щипки на фара са подменени, така че проблема не е от тях.
Мерил съм намотките на моторчетата, не са изгорели, обаче не съм ги пробвал на друга кола дали ще работят. При подаване на кратък импулс на отделните намотки, ротора помърдва. При разкачане на механизма за придвижване, роторчето се движи нормално, не заяажда никаде....
Намислил съм да прекодирам лайт модула, обаче лаптопа м и е много стар и не мога да инсталирам ДИС или Прогман....
Какво мислите, дали ще има ефект тази процедура, или да търся нов лайт модул???
SteveSR

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
А в цялата суматоха сети ли се да си замериш акумулатора дали е в нормите. Защото призрака в електрониката излиза от кофти акумулатор, дори алтернатора да зарежда добре...
Never mistake motion for action...
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
На 1 колега му премигваха фаровете при повече пуснати консуматори и пак имаше някакви странни зависимости, но не помня точно какви. Та проблема се оказа в ЛЦМ-а.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
sashozmeq написа:На 1 колега му премигваха фаровете при повече пуснати консуматори и пак имаше някакви странни зависимости, но не помня точно какви. Та проблема се оказа в ЛЦМ-а.
Да но при мен го правеше само на запалена кола , на изгасена всичко си беше нормално

Колега провери си акумулатора , най-лесно е стане ако го закачиш да го зардиш и да видиш след това дали ще се оправи

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
Акулулатора и алтернатора са проверени, напрежението и зареждането е ок. Интересното е че като дам на контакт, когато има повече включени консуматори и вероятноста от пад на напрежението е много по-голяма, всичко работи както трябва, нема премигване, фаровете си светят нормално...
А още по интересно е че когато колата е работила и я загася без да изключвам фаровете, проблема го няма...
А още по интересно е че когато колата е работила и я загася без да изключвам фаровете, проблема го няма...

SteveSR

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Колега, намери един работещ ЛЦМ и пробвай с него как ще е. Почти 100% съм сигурен, че ще ти изчезне проблема.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
10 мнения
• Страница 1 от 1