ТДС А тресе на ниски обороти ...?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ТДС А тресе на ниски обороти ...?

Мнение от stonik » 29 Окт 2010, 9:50

Здрасти колега.Пресиян е прав.Плочка е.Знам го от личен опит от около 2 години.Правих всякакви упражнения по колата,докато не си намерих друга плочка втора употреба.Сложих я и готово.Горивото при мен най-добре е на 6 мг.На 3 -3,5 мг ми претрисаше.Ако си от Пловдив ми пиши.Старата плочка ми бе на ремонт в един Бош сервиз и според тях е отремонтирана,но не съм я пробвал.Хайде дано съм бил полезен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 30 Окт 2010, 1:18

vladobate написа:И масълце се слага в нафтата ( двутактово бездимно или ATF ) дюшеш и идва на помпата че наште горива са с лоша смазочност и е..ва майката на помпата . А за малкото гориво на дъното при вас ( Е39 ) на знам как е но няма ли някаква цедка точно преди подкачващата помпа в резервоара или тя май не беше там и както и да е би трябвало да има някаква за да предпазва помапа от мизерии и се чисти. А БМВ са имали същата добавка за която ти писах ама направена да я включиш преди помпата директно оттам да смуче и маркуча на обратната нафта го извеждаш в някакъв съд да не пълни резервоара с мизерии та той има по-добър ефект ама тук в Пловдив не го внасят вече затова сложих от другия в резервоара ама провери дали не можеш да намериш тоя ( директния ).

Колега така е, има цедка, която обаче доста често се запушва а и обира едрите боклуци, според мен отаената нафта си е най - добре да си седи на дъното. За двутактовото масло също съм съгласен, не съм слагал, но съм чувал добри отзиви, имало доста добри смазочни свойства и спомагало за равномерната работа на ГНП-то. Наситина по добрия вариант е да изкараш маркуча за излишното и да затвориш системата като изолираш резервоара, но специално тази добавка трябваше да се разреди с над 60л гориво. На бмв добавката само ми я хвалят, не съм я пробвал. Последно чух доста добри отзиви за добавка на "Бардал" (надявам се не прозвучи като реклама), но трябва да си намерите всносител, във Варна има и то на доста достъпно място.
The Ultimate Driving Machine

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Х6

Мнение от TUTIE39 » 30 Окт 2010, 19:57

колега привет и аз имам проблем с БМВ е39 525тд абсолютно като твоя проблем но при мен го прави като загрее и то от време на време един пат силно друг път леко от два месеца ми е този проблем и няма намиране ходих в сервиз колата седя 4 дни там и накрая ми каза 4е може да е помпа каза ми да пробвам с един клапан които се слага на мърку4а между горивния филтър и помпата и ако спряло да тресе проблема е бил в помпата но при мен не спря свалих дюзите имах две за ремонт направих ги и пак така старата песен на нов глас то добавки то какво ли не сложих и нищо

Потребител
Аватар

Мнение от TUTIE39 » 03 Ное 2010, 0:52

как е колега разбрали какво и е на машината аз все още продължавам с търсенето ако намериш нещо пиши
а и имам едно питане колата ми пали малко по трудно като е загряла и малко пуши за по трудното палене да кажем 4ее помпа кажете други признаци има помпата ина4е върви без да се замисля 200 без никакъв проблем колега извинявай 4е пиша в твоята тема ама да не пиша за този проблем в друга тема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 03 Ное 2010, 9:31

Ами не колега ... Този месец съм предвидил 6-700 лв за гуми ... Почти сигурно е ГНП и до колкото разбрах , няма какво да му стане , освен , че ще харчи повечко нафта ...
Иначе няма проблеми ... всеки може да пише навсякаде ...
п.п Така или иначе и аз съм нов и за съжаление наивен и затова питам тук други колеги за да не ме лъжат тия в сервизите ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rado1 » 03 Ное 2010, 10:28

я сега всички дето сте прави,
1. дюзи
2. Авансатор
3. Скъсана прожина на елемента.
Този проблем го имах при сменени распрасквачи и перфектнна плочка. Значи кво остава.
Елемента на помпата или авансатора.
Сваля се помпата и се почиства вътре е пълно с всиякакви лаина. смяна на всички уплатнения включително семерингите на селенуида на авансатора.
На щуцерите на помпата кадето излизат трабите за дюзите има прожинки със сачми понякога и те дават ядове, раждясват от водата в нафтата.
Сваляш помпа почистване и преглед. не е нито плочка нито дюзи макар, че симптомите са за дюзи.
Поне като я свалиш ще видиш в какво състояние е елемента да снаеш дали да сабираш пари за нов---600лв.
Извинете за грознописа ползвам кирилизатор и пиша на немска клавиатура.

Потребител
Аватар

Мнение от TUTIE39 » 05 Ное 2010, 15:27

колега какъв е този елемент да не става въпрос за пълнитела/електрониката на помпата и някои можели да ми разясни малко пове4е за тази пло4ка каде седи кво по то4но прави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 08 Ное 2010, 16:55

Колега и аз го имах същият проблем,смених си маховика и тресенето изчезна.На маховика има ел.четец които подава импулси на ГНП.

Потребител
Аватар

Мнение от TUTIE39 » 10 Ное 2010, 11:18

ок колега ама имам едно питане кога ти тресе6е на теб студена или топла за6тото моита тресе топла питам за да неси сменям сменям това онова мерси преджарително

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 02 Дек 2010, 14:47

Зравейте, колеги... ще се включа и аз в темата, защото и аз имам проблем с тресенето.
Тресе единствено когато е топла и то не винаги - обикновенно след като я запаля топла. Тресе единствено на празен ход - щом подам малко газ(дори под 1000 оборота) мотора започва да работи идеално. Дори не тресе непрекъснато - на интервали от около 3-4сек. тритриса, спира и след това отново :( Плочката ми е ремонтирана от колегата Se7ven, въпреки, че нямаше нужда - имах проблем със забиване м/у 1,2 и 3 скорост и мислех, че е от замърсена плочка. След като колегата ми настрои горивото, забиването спря, но се започна с тресенето.
Едва ли ще мога да помогна с моя пост, но мисля, че колкото повече информация за проблема, толкова по-лесно познавачите ще стигнат до намирането на истинския проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stonik » 02 Дек 2010, 21:38

Отдоста време и аз имам този проблем.Направих на сол една плочка и все още се чудя защо е толкова скъпа.Моята беше при трима човека ,но без особен резулатат.Накрая се включих и аз в играта.Всичко по отделно си е здраво ,а не работи добре и претриса от време на време.
Накрая направих една елементарна операция,но не е доказано че ще работи перфектно.Просто не ми се сваля моята, за да я пробвам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 04 Дек 2010, 13:11

E30_DK написа:Зравейте, колеги... ще се включа и аз в темата, защото и аз имам проблем с тресенето.
Тресе единствено когато е топла и то не винаги - обикновенно след като я запаля топла. Тресе единствено на празен ход - щом подам малко газ(дори под 1000 оборота) мотора започва да работи идеално. Дори не тресе непрекъснато - на интервали от около 3-4сек. тритриса, спира и след това отново :( Плочката ми е ремонтирана от колегата Se7ven, въпреки, че нямаше нужда - имах проблем със забиване м/у 1,2 и 3 скорост и мислех, че е от замърсена плочка. След като колегата ми настрои горивото, забиването спря, но се започна с тресенето.
Едва ли ще мога да помогна с моя пост, но мисля, че колкото повече информация за проблема, толкова по-лесно познавачите ще стигнат до намирането на истинския проблем.

Имам чуството, че или не четете по предните постове или не ги разбирате правилно. Купи си нова електроника и ще ти се реши "проблема" или изчакай докато започне да ти го прави доста по често. И пак има едно за мене доста неудачно решение да намалиш още горивото от плочакта но тогава ефекта мисля че ще се сетиш самичък какъв ще е ;)
The Ultimate Driving Machine

Предишна

Назад към E39