Малко запитване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Обществен транспорт с билетче
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.
Малко запитване
Здравейте колеги възможно е два има подобна тена ако е така се извинявам!Проблемите са два и ще ги пусна тука с надеждата да ми помогнете!Колата е е39 525д (165кс.) комби 2003г.
1- на борда ми показва винаги един и същи разход около 13-14 л/ 100км. не зависимо дали е в града или извън града по засичане и изчисление е доста по-малък разхода.Пробвах няколко пъти да откача клемите на акумулатора но пак след време си застава на тоя разход и не спада под 13.Как може да се оправи тая пущина???
2- когато позагрее и е на светофар понякога пуши сив пушек.Маслото си е максимум от 4-5 хил.км. и не е мръднало,антифриза също си е на макс. и не е мръднал.На колата са правени няколко пъти за кратко време ултразвук на дюзи защото имаше малък проблем с 3 от тях сега стойностите на живо са около +/-0,50 което е добре.След промивките на дюзите колата не е излизала извън градско(ако има значение). Моля за съвет.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ ПИШАТ И ЩЕ МИ ДАДАТ СЪВЕТ!!!!!
1- на борда ми показва винаги един и същи разход около 13-14 л/ 100км. не зависимо дали е в града или извън града по засичане и изчисление е доста по-малък разхода.Пробвах няколко пъти да откача клемите на акумулатора но пак след време си застава на тоя разход и не спада под 13.Как може да се оправи тая пущина???
2- когато позагрее и е на светофар понякога пуши сив пушек.Маслото си е максимум от 4-5 хил.км. и не е мръднало,антифриза също си е на макс. и не е мръднал.На колата са правени няколко пъти за кратко време ултразвук на дюзи защото имаше малък проблем с 3 от тях сега стойностите на живо са около +/-0,50 което е добре.След промивките на дюзите колата не е излизала извън градско(ако има значение). Моля за съвет.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ ПИШАТ И ЩЕ МИ ДАДАТ СЪВЕТ!!!!!
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Малко запитване
За показанията на Б.К.може да се ползва "корекционният фактор",предполагам,че няма общо с интервенциите по дюзите.
И какво ще те стопли това , че борд. комп. ще показва /примерно 8.2л / а ти зареждаш 10-11 на 100км. Карай си и си свиркай, това да ти е проблема.

- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Ами аз съм със същия проблем, 525Комон реал 2001г. седа. под 11 не пада трагнах на пат онзи ден, и изобщо не помрадва и харчи тая нафта се една съм сас 500коня кола. Ако някой знае проблема чакам мнения. Мерси предварително!
- ikatam
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: bmw e60 xd
моита e39d показва също 12/13 л.на 100км но в деиствителност харчи доста по малко , извън градско 7л,направих проверката защото се стресирах от видяното,затова го проверих ,от пълен резервоар ,изминати 200км.допълних го и излезна деиствителният разход.
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, при мен също се случва някакъв вид аномалия, значи сипвам нафта и ми показва 130км мога да мина, гаса колата на следващия ден ми показва на Б.К. 80, разхода е 11,12.... и не пада градско по на доло като не я карам кои знае колко барза нормално каране.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
vladypetrov написа:Здравейте, при мен също се случва някакъв вид аномалия, значи сипвам нафта и ми показва 130км мога да мина, гаса колата на следващия ден ми показва на Б.К. 80, разхода е 11,12.... и не пада градско по на доло като не я карам кои знае колко барза нормално каране.
Ами занули си разхода

- bijona
- кандидат ентусиаст
-
аз съм я засичал и градско ми дава 9-10л./100км. което е много добре, а извън градско ми е 6 л./100км. като съм я засичал пълно пълно,а на борда ми показва 13-14 не мърда!!!Не ми дреме но ме дразни а аз мразя да не ми е наред такова нещо и да ме дразни!За разхода не знам как да го зануля но ако има предвид от км.-то дето е за временния пробег дето се занулява от копчето - ДА (винаги когато заредя)!!!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Оффф, абе как да ви го обясня. Напълнете резервоара до горе, занулете разхода (ако имата 2 разхода, занулете поне единия), карайте колкото ще карате, заредете пак до горе и тогава търсете разлики в БК и реалния разход.
Никой от пишещите в тази тема не си е занулил разхода и чака да се мърда....поне си четете книжките с упътването как се ползва автомобила!
Никой от пишещите в тази тема не си е занулил разхода и чака да се мърда....поне си четете книжките с упътването как се ползва автомобила!
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Ами колегата(мад_пресли) надявам се да нямам проблеми, но щом казваш ще го зануля. А да те питам теб, като по компетентен значи таблото ми няма колата коята светка когато е отворена някоя врата колата е 2001. Не че е проблем но просто питам, и волана е от старите мултифункционални,може ли да се смени сас по новия волан , без да се преправя нещо ?
И мерси че обращаш внимание на такива некомпететни собственици на БМВ, като мен.
П.П. До скоро бях собственик на Мерцедес, и съм доста разочарован от марката
. И се надявам да нямам проблеми сас БМВ-то
Поздрави
И мерси че обращаш внимание на такива некомпететни собственици на БМВ, като мен.

П.П. До скоро бях собственик на Мерцедес, и съм доста разочарован от марката

Поздрави
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
mad_presley написа:vladypetrov написа:Здравейте, при мен също се случва някакъв вид аномалия, значи сипвам нафта и ми показва 130км мога да мина, гаса колата на следващия ден ми показва на Б.К. 80, разхода е 11,12.... и не пада градско по на доло като не я карам кои знае колко барза нормално каране.
Ами занули си разхода

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
bijona написа:аз съм я засичал и градско ми дава 9-10л./100км. което е много добре, а извън градско ми е 6 л./100км. като съм я засичал пълно пълно,а на борда ми показва 13-14 не мърда!!!Не ми дреме но ме дразни а аз мразя да не ми е наред такова нещо и да ме дразни!За разхода не знам как да го зануля но ако има предвид от км.-то дето е за временния пробег дето се занулява от копчето - ДА (винаги когато заредя)!!!
Щом ти се различават действителния и покзвания разход, значи трябва да си настроиш корекционния фактор. Като го направиш, на борда ще ти показва разхода който ти е действителен.

- bijona
- кандидат ентусиаст
-
Ок но някой може ли да ми обясни как да го направя?А ако е сложно къде могат да го направят?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз имах подобен проблем и занулявах и ко ли не правих и тема пуснах тука......и нищо. И накрая зех да зареждам на Петрол от немай къде, демек смених Ромпетрол-а и нещата си дойдоха на мястото. Сега показва от 8,2 до 8,8 зависи. И незнам от какво е било.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2