Кои накладки са добри за Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кои накладки са добри за Е39

Мнение от speedhokk » 03 Дек 2010, 23:46

Еми явно да, ама другото което е, аз в нито един коментар не съм казал, че са хубави :mhihi:
Казах, че не са ми създали проблем, та да може някой ако се разчете и види тая тема, да не реши, че единствените накладки които се слагат на БМВ са ATE и Tekstar.
PAGID за мен са един компромисен вариант. Не скърцат и явно при мен не пре*бават и диска.

ПС: Колега, връщам се от семеен празник, в добро настроение съм, но и уморен. Та да спорим тука за тия накладки ми вижда глупаво. Който има пари, нека си купи Ate, който разполага с по-ограничени средства нека знае, че и с други марки няма да има проблеми(може и да не са PAGID) :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 04 Дек 2010, 1:00

Колега,и аз от скоро съм с такава кола,не знам какво разбираш под проблеми или без проблеми,но след време ще си проличи,и ти сам ще разбереш дали са хубави накладките.Дано да са хубави де,за да нямаш ядове.
Но ще ти кажа една случка:
Преди 3 години с купих Голф :mhihi: със сменени накладки,не знам какви,не съм се интересувал-колата спираше,не скърцаше.Забелязах през годините че не се изхабяват,а аз спирам много със спирачката,защото карам автобус автоматик,и така съм свикнал.
Чак след 3 години се изкривиха дисковете и доста се поизядоха,а накладките, като нови! :lalala:
Прави си сметка! ;)
Иначе на Focke-Wulf -а,така го наричам БМВ то съм с АТЕ,и също съм доволен! :mhihi: ........за сега........ :paranoid:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 04 Дек 2010, 1:11

Колега Карамитев, точно така АТЕ е накладката ! А аз мислех че работиш на Айропорта......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 04 Дек 2010, 1:40

Малко ОФФ.....
И на летището има хАвтобуси!
Ама са Мерцедеси :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 04 Дек 2010, 2:22

Да ви кажа, предните ми накладки бяха текстар доволен съм що годе с изключение на това, че последните 5-6 хиляди спирах като влак и хората се въртяха около мен, не всеки път но доста редовно ми се случваше. Реших да ги сменям и поръчах АТЕ, сменявам ги, качвам се в колата потеглям и след 30 метра натискам спирачката и свири да си е.... майката и си викам лелелелелеле аз какво си купих обаче дал съм пари и си викам ще ги карам ама ето, че минах 200-300 километра и нещата се оправиха и така до ден днешен вече 7-8 хиляди километра от средата на лятото горе долу и да бъда честен и сега присвирват ама в месеца един път и съвсем леко, още не мога да хвана в каква хипотеза свирят но все пак не е досадно и давам положителен глас за АТЕ. Ако не ти се дават пари за оригинални тези определено стават
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 04 Дек 2010, 2:46

Моите ги смених с Текстар. На старите, които свалих, се виждаше щампа на БМВ, което ме навежда на мисълта, че са били оригинални. Колата спираше перфектно. Като сложих Текстар-а не можах да усетя никаква разлика. Вече повече от 10 000 км не са скръцнали и си спират перфектно. :driving:
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 04 Дек 2010, 11:30

Аз какво разбирам под без проблеми го написах в предния си пост. Спират добре, за сега не ядат дисковете и не свирят. За мен това са безпроблемни накладки. Може да не спират най-добре, но съм доволен от това как се държат за момента.
И другото, което е, не мисля че АТЕ и ТЕКСТАР са единствените хубави накладки за нашите коли. Щеше да е хубаво, някой освен мен да сподели опит и с други накладки, защото не вярвам всички колеги тук да карат и да са карали все с такива(АТЕ и ТЕКСТАР)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 04 Дек 2010, 11:44

speedhokk написа:Аз какво разбирам под без проблеми го написах в предния си пост. Спират добре, за сега не ядат дисковете и не свирят. За мен това са безпроблемни накладки. Може да не спират най-добре, но съм доволен от това как се държат за момента.
И другото, което е, не мисля че АТЕ и ТЕКСТАР са единствените хубави накладки за нашите коли. Щеше да е хубаво, някой освен мен да сподели опит и с други накладки, защото не вярвам всички колеги тук да карат и да са карали все с такива(АТЕ и ТЕКСТАР)

Колега ти здраво си яхнал метлата :) не се впрягаи всеки споделя мнение и опит, като виждаш че колегите са карали АЕТ и Текстар това не значи, че паджит са калпави. Просто явно никой не ги е карал. Усмихваи се повече и здраве да е.

http://vbox7.com/play:e29f7c64 - Поздрав
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 04 Дек 2010, 11:53

Мерси за поздрава :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Само да отбележа, че колегата още на предната страница каза, че темата е за ключ.
Добре ще е да ключиме вече, че съвсем задълбахме в грешна посока :mhihi:
Хайде със здраве, па когато се наложи, дано да моа са запра :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 M Sport
Мечтае да кара: M5

Мнение от mitev_pz » 04 Дек 2010, 11:58

:lol: Е интересно ми беше все пак да споделите мненията и опита си за да мога да си направа сметка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 04 Дек 2010, 12:02

И какъв ще бъде избора ти в крайна сметка. PAGID предполагам? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev_pz » 04 Дек 2010, 12:23

:D може може

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 523 i,97

Мнение от DANDY » 05 Дек 2010, 14:21

Здравейте колеги,лятото смених дисковете и накладките на четирите колела,старите накладки бяха АТЕ за дисковете не знам.Новите дискове са Brembo а накладките са TRW,значи спират перфектно без някакви шумове и звуци.Сложих TRW защото работя там и ми се полагат един път годишно комплект за цялата кола и ми беше лубопитно аджеба какви накладки правим :lol: и наистина съм доволен от спирането им,вече 15 000 км.никакви проблеми,и за сега почти няма ръб на дисковете.Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev_pz » 05 Дек 2010, 20:46

Колега пиши в тефтера един комплект и за мен той ще ти се приспадне за догодина :D :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 05 Дек 2010, 21:24

собственика преди мен е карал с АТЕ , аз наскоро и сложих valeo и спира както преди
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39