Дрънчащ шум отпред в двигателя
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- KRM
- Потребител
-
- Кара: E 39 520i
- Мечтае да кара: E 60 M5
- Детайли за колата: BMW E39 520i,1999г.,двоен ванос,на 170 000 км,рядко запазен автомобил
Дрънчащ шум отпред в двигателя
Здравейте,
Сутрин,когато колата не е работила поне 7,8 часа-всичко е наред.
През деня обаче,при престой от няколко часа 2,3 -след запалване се чува някакъв шум,подобен на дрънчене на ламарина,отпред в двигателя/това става първите няколко минути,докато карам на ниски обороти,защото колата е още студена-след като изфорсирам леко автомобила -м/у 2500 и 3500 оборота :шумът изчезва/
Имам съмнения за ламарините/две на брой/,които се намират от лявата част на двигателя-тези,които предпазват свещите от високата температура....
Ако съм прав,как бих могъл да разреша този проблем?
Благодаря..
Сутрин,когато колата не е работила поне 7,8 часа-всичко е наред.
През деня обаче,при престой от няколко часа 2,3 -след запалване се чува някакъв шум,подобен на дрънчене на ламарина,отпред в двигателя/това става първите няколко минути,докато карам на ниски обороти,защото колата е още студена-след като изфорсирам леко автомобила -м/у 2500 и 3500 оборота :шумът изчезва/
Имам съмнения за ламарините/две на брой/,които се намират от лявата част на двигателя-тези,които предпазват свещите от високата температура....
Ако съм прав,как бих могъл да разреша този проблем?
Благодаря..
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Дрънчащ шум отпред в двигателя

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колегата изка да каже там където са ламбда сондите, дефлекторните ламарини. Демек другото ляво, погледнато отпред ама.
Ако е от тях със сигурност няма да го чуеш в купето, ама да ти е свалян наскоро ауспуха ? Мен веднъж заради една семеринка, не го бяха сваляли, а откачили отзад само, и наклонили силно надолу да извадят кардана, и после имаше едно тракане точно от скобата при снадката на колекторните тръби, на свободна тракаше точно така...
Пластмасовите кори отдолу имат малко гадни болтове, и също изпадат в резонанс понякога.
Ако е от тях със сигурност няма да го чуеш в купето, ама да ти е свалян наскоро ауспуха ? Мен веднъж заради една семеринка, не го бяха сваляли, а откачили отзад само, и наклонили силно надолу да извадят кардана, и после имаше едно тракане точно от скобата при снадката на колекторните тръби, на свободна тракаше точно така...
Пластмасовите кори отдолу имат малко гадни болтове, и също изпадат в резонанс понякога.
- KRM
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW E39 520i,1999г.,двоен ванос,на 170 000 км,рядко запазен автомобил
Когато застанеш пред автомобила,при отворен капак -в лявата част на двигателя,под свещите има две ламарини/надлъжно разположени/...при мен са доста хлабави ...според мен играят ролята на буфер за топлината да не отива нагоре към свещите
Не съм сигурен дали вибрират точно те ...просто предполагам
- sadex5
- ентусиаст
-
Aми нали за тях ти говоря именно . Това са клингеритови дефлектори със гарнитурата за изпускателния колектор към главата. Не трака оттам със сигурност, най вероятно изпадат в резонанс. Провери от скобата пак за която ти казах на ауспуха. А съм виждал също изтърван гаечен ключ на корите, така че почни оттам ако имаш намерение сам да отстраняваш проблема
- KRM
- Потребител
-
Точната дума е резонанс,прав си -ще проверя това което ми казваш....
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
KRM написа:Когато застанеш пред автомобила,при отворен капак -в лявата част на двигателя,под свещите има две ламарини/надлъжно разположени/...при мен са доста хлабави ...според мен играят ролята на буфер за топлината да не отива нагоре към свещите
Аман от специалисти, бре... Топлината да не отивала към свещите...

- sadex5
- ентусиаст
-
Хехе колега, просто момчето иска явно само да открие повредата и предполага кое закакво е. Явно иска да каже към капака над валовете, ама нали там са свещите наблизо
Междудругото тези дефлектори са за да не прегори кабелите, и да направлява посоката на туроблентния поток от вентилатора обдухващ колекторните тръби, с цел да не подпали всичко наблизо, щото става като пистолет с горещ въздух

Междудругото тези дефлектори са за да не прегори кабелите, и да направлява посоката на туроблентния поток от вентилатора обдухващ колекторните тръби, с цел да не подпали всичко наблизо, щото става като пистолет с горещ въздух
- KRM
- Потребител
-
Аман от специалисти, бре... Топлината да не отивала към свещите...
И що първо не прбваш това, в което си много убеден и чак тогава да се дърлиш на хората, които имат искрени намерения да ти помогнат 
Не разбирам Ти как ми помагаш?

Не разбирам Ти как ми помагаш?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега вземи уточни малко къде точно се намират тия ламарини че на мен нещо не ми става ясно свещите на е39 бензинките стоят в главата доста потънали така че не виждам каква защита им трябва на тях направи снимка на тия ламарини или виж в реалоем някаква графика защото единствените ламарини за които се сещам са под изпускателния колектор и те по спомен предпазваха тампона на мотора от температурата
Барай шишарката Минкеее ....
- sadex5
- ентусиаст
-
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=50
За номер 3 говори момчето. Те имат малко по друго предназначение, и аз го казах закакво е. Въздушния поток, идващ от перката отпред, обдухва изпускателния колектор, и там температурата става към 180 градуса, те просто отразяват и един вид го направляват надолу, не позволявайки му да се качи нагоре към пластмасите. Един вид елерон се явяват.
За номер 3 говори момчето. Те имат малко по друго предназначение, и аз го казах закакво е. Въздушния поток, идващ от перката отпред, обдухва изпускателния колектор, и там температурата става към 180 градуса, те просто отразяват и един вид го направляват надолу, не позволявайки му да се качи нагоре към пластмасите. Един вид елерон се явяват.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Аз имах подобен проблем, но със друга марка. За сега с БМВ-то всичко е наред
.
Та по темата- подобен дрънчащ шум откъм двигателя.Говорим за кола след 2000-та година и умишленно не споменавам марката
През цялото време си мислех че е някоя разкачена тръба в гърнето или някоя ламарина от тези които коментират Колегите в по-горните постове и не отдавах значение на случващото се. По път обаче в Словения започна да се чува по силно и се оказа че е водната помпа.Шайбата имаше страхотен луфт, а шума беше точно като този който описвате-дрънчаща ламарина. Похвалното в случая беше че се прибрах на ход,смених помпата в БГ и до сега няма ядове.
Колега, вземи една щанга и побутни шайбата на водната помпа и я провери за луфт. Ако съвета ми не ти помогне,то поне няма да ти навреди.
Успех, дано съм бил полезен и да споделиш къде е бил проблема!
Поздрави

Та по темата- подобен дрънчащ шум откъм двигателя.Говорим за кола след 2000-та година и умишленно не споменавам марката

През цялото време си мислех че е някоя разкачена тръба в гърнето или някоя ламарина от тези които коментират Колегите в по-горните постове и не отдавах значение на случващото се. По път обаче в Словения започна да се чува по силно и се оказа че е водната помпа.Шайбата имаше страхотен луфт, а шума беше точно като този който описвате-дрънчаща ламарина. Похвалното в случая беше че се прибрах на ход,смених помпата в БГ и до сега няма ядове.
Колега, вземи една щанга и побутни шайбата на водната помпа и я провери за луфт. Ако съвета ми не ти помогне,то поне няма да ти навреди.
Успех, дано съм бил полезен и да споделиш къде е бил проблема!
Поздрави
12 мнения
• Страница 1 от 1