Прекъсва след каране на газ.
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Прекъсва след каране на газ.
Здравейте !
По доста теми бях писал за моя проблем...Какво ли не пробвах .Да обобщя малко .
М50Б25 с газова AG (пълна инжекция) слагана преди 28 000клм,автоматична скоростна....
След каране на газ,обикновено проблема се проявява на другия ден когато двигателя е изстинал.
Качвам се паля всичко ок! подавам леко газ прекъсва гърми в ипусквателите мирише на бензин,откачам дебитомера в всичко е оправя !?!? няма сила никаква едва потегля и се тресе ..
Двигателя загрява превключва на газ и всичко се оправя ? и да върна на бензин всичко е Ок .
От около 2 месеца карам само на бензин проблеми никакви върви Ок но само на бензин не съм и помислим да включа газ ...
Дебитомер почистен -мерен Ок !
Свещи Ок лули нови бобини Ок !
Инжектори почистени на ултразвук Ок.
Ламбда сонда Ок ...
Бензинов филтър сменен
Газов филтър сменен
Въздушен филтър сменен
Нищо не ми идва на ум вече,а карам доста извънградско и ми идва дебело на бензин (не че ако ми вдигне нервите още малко ще изкормя цялата газова но все пак ако може да се ремонтира Ок)
Отворен съм за съвети и помощ..
П.П. Надявам се не съм объркал раздела търсих и другаде но не намерих по подходящо място.
По доста теми бях писал за моя проблем...Какво ли не пробвах .Да обобщя малко .
М50Б25 с газова AG (пълна инжекция) слагана преди 28 000клм,автоматична скоростна....
След каране на газ,обикновено проблема се проявява на другия ден когато двигателя е изстинал.
Качвам се паля всичко ок! подавам леко газ прекъсва гърми в ипусквателите мирише на бензин,откачам дебитомера в всичко е оправя !?!? няма сила никаква едва потегля и се тресе ..
Двигателя загрява превключва на газ и всичко се оправя ? и да върна на бензин всичко е Ок .
От около 2 месеца карам само на бензин проблеми никакви върви Ок но само на бензин не съм и помислим да включа газ ...
Дебитомер почистен -мерен Ок !
Свещи Ок лули нови бобини Ок !
Инжектори почистени на ултразвук Ок.
Ламбда сонда Ок ...
Бензинов филтър сменен
Газов филтър сменен
Въздушен филтър сменен
Нищо не ми идва на ум вече,а карам доста извънградско и ми идва дебело на бензин (не че ако ми вдигне нервите още малко ще изкормя цялата газова но все пак ако може да се ремонтира Ок)
Отворен съм за съвети и помощ..
П.П. Надявам се не съм объркал раздела търсих и другаде но не намерих по подходящо място.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Прекъсва след каране на газ.
Добри, не съм наясно много с газовите, ама ти остава да видиш бенз. помпата. Първата ми кола имала газ инжекц. ама аз я зех без него. Веднъж спрях и повече не можах да запаля. Дръпнаха ме и по някое време колата запали. Стигнах до нас изгасих я и след това не можа да запали. Смених помпата и всичко се нормализира. Успех.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Дам добра идея...Но е сменена..Но някой клапан там за налягането нз дали не може да прави тези шмекерии..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

И при мен се получава същото. Това ми е втора е34ка, като на предишната имах ГИ Бардолини. Около 5-6 месеца след монтажа на Бардолинито, започнаха проблемите на бензин, на студен мотор. Направо не искаше да потегли, гърмежи във смукателите, давене тн. Катастрофирах, продадох колата и си взех газовата. Купих си ново Е34, монтирах газовата и от скоро се почна същия уй. Предполагам, че компа на колата се прецаква или се побърква, понеже като покарам 40-50км само на бензин и се оправя. Преди си мислех, че инжекторите се запушват докато карам на газ, но после отхвърлих тази идея. На 99% съм сигурен, 4е нещо компа се шашардисва. Сега, трябва да се разбере как да се оправи тая работа.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Проблема при мен се появява дори след 1-2 километра каране на газ че и по малко.

колега от рено форума има нещо като решение
Звучи логично а и аз на моя инжекцион съм му пуснал по-богата смес. Ще го пренастроя тия дни и дано да е от това.
Дали може да търсим някаква връзка между прекъсването на бензин сутрин рано и евентуалната "некадърна" пренастройка?
Moже!!
Не си казал какъв разход имаш на газ???
Ако сместа е богата на газ, ламбдата отчита богата смес и ЕКУ-то се стреми да обедни сместа. При следващ студен старт на мотора ЕКУ-то в първите 30-тина секунди помни и ползва данните от ламбдата преди изгасяне на мотора, т.е. докато ламбдата се стопли и почне да отчита отново Т.е. ЕКУ-то ти сготвя по-бедна смес на студен мотор на бензин и колата глъхне.
При мен го имаше същия проблем на 1,8 16V.
Реших го елементарно като вързах термосъпротивление на датчика за охл. течност. Така при студен стар ЕКУ-то получава сигнал за още по-ниска температура и обогатява повече сместа на бензин, а със затопляне на мотора, стойностите на термосъпротивлението отиват към 0 (при 80 градуса) и не бъркат ЕКУ-то.
При мене глъхненето изчезна
Звучи логично а и аз на моя инжекцион съм му пуснал по-богата смес. Ще го пренастроя тия дни и дано да е от това.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Ами това е добра идея ..Градско като беше по-топло времето гореше около 16 газ.

При мен явно проблема е бил от настройките на ГИ.
Понеже е Бардолини и имам кабел, си направих наново автоматичната настройка.
Еми, от една седмица колата се държи много добре и на бензин и на газ. Явно по някакъв начин, системата се саморазстройва и трябва периодично да се връща в нормите.
Понеже е Бардолини и имам кабел, си направих наново автоматичната настройка.
Еми, от една седмица колата се държи много добре и на бензин и на газ. Явно по някакъв начин, системата се саморазстройва и трябва периодично да се връща в нормите.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
В моята кола намирам много странни неща...Примерно кората от десния край до климатроника в краката на пасажера има едно устройство което прилича повече на switch от каквото и друго да е (мисля че е част от газова та понеже копчето за превкючване газ/бензин е свързано с въпросното устройство.В багажника пък имам 8 пинова розетка ? която предполагам че е за диагностика...А това с настройките е странно не би трябвало да си ги губи или саморазтройва ?

BABHOMED написа:А това с настройките е странно не би трябвало да си ги губи или саморазтройва ?
Те настройките си остават същите, но явно се променят характеристиките на останалите елементи, така да се каже. Мембраната на изпарителя, инжекторите се зацапват, зимна газ и знам ли още какво. Факт е, че след пренастройка работи по-добре и на газ и на бенз. Дано да е само това де ... за сега е ок.
11 мнения
• Страница 1 от 1