Течащ заден амортисьор ? Гумата оприра ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Течащ заден амортисьор ? Гумата оприра ?

Мнение от vvaskoo » 29 Ное 2010, 15:17

Колеги забелязах че задният десен амортисьор е потекал . Също така точно задната дясна гума опира в калника някаде . Въпроса ми е заради амортисьора ли е станало това ? Също така ако го сменям кое е най-добрият вариант ? Да сменя 2та задни или 4та ? И последно какво мнение имате за bilstein ? Кой са по добри тия или оригиналните ?
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Течащ заден амортисьор ? Гумата оприра ?

Мнение от Dimitroff » 29 Ное 2010, 15:19

Виж си задните пружини как са.
Смени 2та задни, а ако имаш пари - може и 4те (не, че има смисъл ако предните са здрави)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 29 Ное 2010, 16:12

100% имаш скъсана пружина
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 29 Ное 2010, 16:36

Прожините са добре , гледах ги и също така прожините са сменяни преди около година . А може ли заради амортисьора да опира ?
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Ное 2010, 16:38

Не виждам как ще стане - амортисьора не отговаря за положението на колелото, а само омекотява ударите. Виж да няма нещо изкривено...

За всеки случай ги смени - на мен единия ми беше цъфнал и смених само задните.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 29 Ное 2010, 16:56

Много странно защо опира тогава . И защо именно едното колело само . Да е от джаните не вярвам щото и 2те задни са един размер и ако е от тях ще опират и 2те . Някакви идей защо може да опира ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 01 Дек 2010, 22:33

Щом имаш изтекъл амортисьор, трябва да смениш 2-та задни амортисьора. Не виждам смисъл да го мислим от сега, като така или иначе ще се разглоби и ще се види. Според мен имаш счупена пружина, макар и да не го виждаш, докато не си я свалил. Ако наистина се окаже така, трябва да смениш разбира се и двете пружини.
Освен това не забравяй със смяната на амортисьорите да смениш и тампоните над тях!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 01 Дек 2010, 22:45

след като е изтекал ,колата олюлява и гумата закача.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 01 Дек 2010, 23:01

винаги се сменят комплект и от двете страни, никога по отделно.... нищо че е изтекал само едния, ако се смени само той другия макар и здрав няма да е с характеристиките на новия. следователно в последствие ще стане за смяна и той, после ще стане същия ефект с другия и така ще си все ф приклучение сравнително често. за това винаги се сменят комплек предни или задни амортисьори. същото важи и за пружините.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Дек 2010, 8:25

Мнението ми за билщайн се промени в последната година. Задният ми протече, въпреки че беше на година и няколко месеца. Мисля си, че съм попаднал на фалшиви бройки. Сменят се и двата най-малко. Моите бяха от жълтите B8 Sprint, а пружините са Pro-kit на Eibach
Това с опирането не знам как е станало, защото при мен дори стойката на колата не се беше променила. Предполагам се дължеше на пружините. Да не би при теб да се е счупила или пък да са прекалено меки/къси и колата ти да е останала върху амортисьори. Тогава е нормално да си заминат

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 02 Дек 2010, 14:47

© написа:меки/къси и колата ти да е останала върху амортисьори.

Сега карам с оригиналните прожини , добре че не се прецаках да сложа SPAX-а че тогава щеше да стане филма . Иначе да са омекнали оригиналните прожини не ми се вярва тъй като в БМВ ги сменяха преди 2г .

Също така като се стопи тоя гадния сняг мисля да слагам "спортните" прожини ,амортисьорите трябва ли да ги сменям с такива aftermarket или до оставя оригиналните , защото някаде бях чел че ОЕМ амортисьорите не са пригодени много добре за спортни пружини . Пък и ценовата разлика е доста голяма х1 амортисьор на фирми от типа на Bilstein , APEX и тн се продават а цени от около £50 е ОЕМ-а е £120 нов
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 02 Дек 2010, 14:51

Ако спортните ти пружини снижават повече от 30-35мм ти трябват и спортни амортисьори.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Дек 2010, 18:09

не знам къде ги гледаш тези цени ... моите бяха такива http://cgi.ebay.co.uk/BILSTEIN-B8-REAR- ... 483d7fe411
и за това още повече ме е яд
Спортните амортисьори т.е. специално тези нямат НИЩО ОБЩО с оригиналните. Като вдигнеш 140++ веднага ще усетиш разликата. Иначе става и с оригиналните

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 22 Юли 2011, 10:58

Same here.. само че нито амортисьора тече, нито пружината е скъсана. Колата е 320д 136к.с., гумите са 225/45/17. Идеи?

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 24 Юли 2011, 13:03

ами аз имам такъв проблем, но при мен задните джанти са по-изнесени от предните и колата е с м-тех окачване- пружините са с три сини ленти на тях- некви по-твърди и по-ниски се водят. та като се возиме двама отпред- няма грижи! но седне ли някой отзад и да подкараме по неравности особено с висока скорост и се чува как закача гумата. иначе и аз съм с 17-ки.
ако амортисьора ти тече- то задлъжително ти е за смяна, без значение дали от него ти закача или не! иначе виж си пружините, защото те са определящи за положенито на купето спрямо задния мост.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Следваща

Назад към E46