Нуждая се от съвет!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нуждая се от съвет!

Мнение от Albertinho » 02 Дек 2010, 1:40

Здравейте Колеги!

Казвам колеги, защото преди около 3 години и аз карах BMW, но засъжеление бях доста разочарован от колата. Чесно казано доста я понастъпвах в интерес на истината тази кола не беше падала под 4000 оборота докато беше в мен. Но после започнаха проблемите ... Термостат, Издухана гарнитура и Пукната глава ... звучи познато нали? Да не говорим за многобройните проблеми по интериора и т.н. Тогава чесно казано бях голям балък, един от "онези" които не могат да различат гума от акумолатор. Колата беше E36 318i и ми даваше разход от 15л/100км бензин ... тука може би е мястото да попитам това нормално ли е, но като си знам карането ...
От 3 години карам Хонда Сивик 1.5! Колата е прекрасна ... нямам думи. Сменял съм само масло и ремъци при покупката и си я карам без да му мисля. И до ден днешен тази кола рядко пада под 4000 оборота. Всичко е прекрасно, но не върви много а и е с предно (не че BMW-то вървеше ...). Имам парички за нова кола, но ми се кара кола с задно! Хондите са много здрави и всичко е ОК с тях, но само S2000 и NSX са с задно ... И се връщаме пак на BMW, тъй като японските с задно са доста скъпи...

Наистина много се надявам аз да съм попаднал на кофти BMW едно време и това да не са характерните черти на марката. Чета форума доста отдавна и съм чел темите с най-честите проблеми на E36 и още повече се плаша... Попринцип съм се насочил към E36 Coupe 320i имам пари и за по-новата, но тя не ме кефи ...

Дайте ми съвет, дали да скоча на тази кола!

Най-вече ме интересува мотора на 320i здрав ли е, в смисъл такъв ако не се реже на студено и ако се поддържа може ли да се разчита на него?
Също така и разхода какъв ще бъде? Да се готвя ли за 15 литра пак? В аутомедиа ги дават 13л на сто, пък един приятел ми беше казал че при спокойно каране я сваля на 10л, това реално ли е? За градско говоря разбира се.

Разбира се в този форум само хубави неща ще ми кажете за колата, но искам да се опитате да бъдете обективни и чесни в отговорите и мненията си!

Благодара предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re: Нуждая се от съвет!

Мнение от Nasko_325TD » 02 Дек 2010, 9:31

Ами да ти кажа,и аз имам проблеми с колата и то доста често,ама си я харесвам.
Малко се замислям вече за Е46,но се чудя все още. :yes:
Не е лошо и ти да се замислиш.
Иначе зависи какво Е36 си си взел,ако и предишният е бил магаре-то какво искаш от 1,8 мотор.Това да не е 2,3 или 2,5 или 2,8.Малък мотор лесно се изморява колега. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 02 Дек 2010, 9:37

Имаш парички за нова кола, НО ти се кара кола със задно?Това взаимоизключващи се условия ли са?Купи си нова кола със задно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 02 Дек 2010, 9:40

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 02 Дек 2010, 9:51

320 - купето няма да ти хареса особено ако Хондата ти е била 90 коня или нагоре, ако искаш наистина да върви 325 бензин и си ти. И да ако пак я караш над 4000 оборота ще си имаш разход 15/100, относно чупене глави и тнт ... зависи от колата, но реално нямаш база за сравнение между БМВ и Хонда поради простата причина че коли произведени в една и съща година имат разлика минимум 100-200 000км в пробега, никой не си купува БМВ за от магазина до вкъщи.

Насе тва Е46 ша ти изяде нервите и парите, карай си тдс-а, нека си мърка пък другите да си купуват дюзи по 300лв - комън рейл когато ни оправят нафтата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 02 Дек 2010, 9:52

Вече трудно се намира читаво е36, поради простата причина, че колите са малко старички :mhihi:
Albertinho, ако държиш на бензина си вземи 1.8is.
Ако държиш на е36 - купи си го, закарай го на майстор да го стегна (няма да е евтино) и после само ще караш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 E36

Мнение от richito » 02 Дек 2010, 11:04

Неса толкова лоши е 36-те просто неси попаднал на кола.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 02 Дек 2010, 11:21

Здрасти колега. Мой добър познат има 320i Coupe, с кожа, авопилот, диг.климатроник, + големият борд комп., а двигателя му е часовник...(М52), и вече 4-та година е мн.доволен от колата... ;) Разходът му беше 10-11/100 но това по неговите думи е за спокойно каране и то в Бургас... Ти, НЕ си писъл от къде си, а това къде ще се кара BMW-то от огромно значение за разхода....

И с тия 4000rpm..... не знам каква иконамия гониш... :idea: :mhihi:
Насочи се към последните години, с повече екстри и по-малко пробег, ако ще си я внасяш... Т'ва е от мен, и успех. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Дек 2010, 11:31

Не ти е колата виновна,че не си сменил консуматив,какъвто е термостата. Също никой не ти е виновен,че си блеял,вместо да си гледаш уредите и да я спреш преди да прегрее за да не изкриви главата. Единствения проблем в интериора е корите и тавана,ако се държи на слънце.
За 20-ките има писано много ама по-добре не си взимай.
Изображение

Назад към E36