Моля за съвет , спешно (М20В20 не пали)
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за съвет , спешно (М20В20 не пали)
И така колеги ... понеже се надявах никога да не пиша по този въпрос, явно обаче съдбата ми го натресе .. Предварително се извинявам, тъй като знам, че във форума няма магове, но от съображение и първи сериозен проблем ме е страх при съобщаване на диагнозата и най-вече ЦЕНА, от дране на кожа да остана само скелет. И така към проблема: преди време писах, че имам проблем със дебитомер. Така и така още не съм намерил такъв, читав, чисто нов за съжаление не е по силите ми в момента. Колата си върви, само дето разхода й се качи. Не е болка за умиране или поне не беше! Днес излизам от работа и отивам в района на дома ми до супермаркета да си купя нещо за ядене. Бавих се не повече от 5 мин. вътре, след което се качвам, въртя ключа и .... the end! Никакви ама АБСОЛЮТНО никакви признаци на запалване. Все едно че няма бенз, а всъщност има 20 литра. И така колата стои в момента пред един от блоковете в квартала и не знам как да процедирам. Отделно просто недоумявам какво се случи, защото нямаше никакъв проблем докато пътувах към магазина. Сега питането ми е малко смешно както споменах по-горе , няма магове във форума и се извинявам, но някой от опит може и да ми даде съвет. Отделно ако може да ми препоръчате някой НАИСТИНА читав и кадърен майстор във Варна. Мерси предварително, поздрави !

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Моля за съвет , спешно
Бензинова помпа,реле,бушон-това е по горивната система,което би могло да направи проблем.
Виж дали има искра на свещите,датчик на колянов вал,ЕКУ-това е по тоците.
Просто ти нахвърлям идеи,кои са възможните виновници за проблема.
Виж дали има искра на свещите,датчик на колянов вал,ЕКУ-това е по тоците.
Просто ти нахвърлям идеи,кои са възможните виновници за проблема.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
И големия бушон до акумулатора провери, ама внимателно защото понякога е така спукан че не личи 

Колега tedoto, ако сметнеш за необходимо кажи с кой двигател си, така няма да се налага колегите да прелистват старите ти мнения за да търсят.
Postman написа:Колега tedoto, ако сметнеш за необходимо кажи с кой двигател си, така няма да се налага колегите да прелистват старите ти мнения за да търсят.
извинявам се , 2.0i M20B20
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
tedoto написа:Postman написа:Колега tedoto, ако сметнеш за необходимо кажи с кой двигател си, така няма да се налага колегите да прелистват старите ти мнения за да търсят.
извинявам се , 2.0i M20B20
Значи бензинова помпа, релето й, бушони и датчик на колянов вал.
Апропо - пробвай да размърдаш кабела на датчика на кол. вал и след това да запалиш

Проблема е открит .... виновника е бубината. Специални и искренни благодарности на Sasho.85
Ше черпим много .
И в този ред на мисли ... търся си бубина за да съживя красавицата отново .. съвети за цени и читави бубини , отново говорим за Варна

И в този ред на мисли ... търся си бубина за да съживя красавицата отново .. съвети за цени и читави бубини , отново говорим за Варна

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Re: Моля за съвет , спешно (М20В20 не пали)
Отиди и си купи бубина за Лада Самара- ще заспи, и ще е нова на добра цена. 

И в този ред на мисли ... да не създавам нова тема ще си пиша в тази ... започнах много да се притеснявам ... бубината си я смених но сега проблема е далееееч по-голям. Започна някакъв теч ... почти съм сигурен че не е от радиатора защото идва някъде около картера . До колкото знам, водната помпа се намира около това място. Когато карам на ниски обороти вдига до червено температура, когато е към 5,6k обороти се нормализира на 12 ч. Друго на ръка че работи като покойния москал на дядо ми в момента, днес ме напусна за кратко на един светофар, и когато изключих дебитомера си държеше обороти, но както се очаква накъсваше което е разбираемо. Та така съвети, предположения и цени.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравей колега,
Вече познаваш Сашкина... пък той познава тези мотори... поне да го види и да не гадаем.
Обаче като чета: теч, червено, дебитомер... какво да ти кажа... за друг мотор мислил ли си?
Поздрави,
Д
Вече познаваш Сашкина... пък той познава тези мотори... поне да го види и да не гадаем.
Обаче като чета: теч, червено, дебитомер... какво да ти кажа... за друг мотор мислил ли си?
Поздрави,
Д

Колега, заради дебитомер и водна помпа (евентуално може и да е съединение) да мисля за друг мотор ... не съм мислил нямам и намерение. Колата е по здрава от всякога, дето има един лаф "човек издържа, техника-не!". Намерих сега един за 100 лв. , веднага след него решавам проблема с теча и ....

Колеги не знам вече решение на проблема ... май по-сложен ще излезе. Спешно ми трябва съвет, тъй като сега по празниците не работи никой , другото което е колата ми не дава признак на живот. Смених проклетата бобина , проблема се реши за известно време, сега пали да не кажа с колко мъка и много въртене. Ако има късмета да запали , то запалването е супер мъчително също така и при евентуално запалване работи накъсано и в повечето случей угасва, след което започват напразните опити. Лошото е, че не мога да я закарам никъде, тъй като е оставена да спи на един паркинг близо до нас . От време на време отивам след работа да я пробвам ако мога да направя нещо, но докато не се диагностицира няма никакъв смисъл.
tedoto написа:И така колеги ... понеже се надявах никога да не пиша по този въпрос, явно обаче съдбата ми го натресе .. Предварително се извинявам, тъй като знам, че във форума няма магове, но от съображение и първи сериозен проблем ме е страх при съобщаване на диагнозата и най-вече ЦЕНА, от дране на кожа да остана само скелет. И така към проблема: преди време писах, че имам проблем със дебитомер. Така и така още не съм намерил такъв, читав, чисто нов за съжаление не е по силите ми в момента. Колата си върви, само дето разхода й се качи. Не е болка за умиране или поне не беше! Днес излизам от работа и отивам в района на дома ми до супермаркета да си купя нещо за ядене. Бавих се не повече от 5 мин. вътре, след което се качвам, въртя ключа и .... the end! Никакви ама АБСОЛЮТНО никакви признаци на запалване. Все едно че няма бенз, а всъщност има 20 литра. И така колата стои в момента пред един от блоковете в квартала и не знам как да процедирам. Отделно просто недоумявам какво се случи, защото нямаше никакъв проблем докато пътувах към магазина. Сега питането ми е малко смешно както споменах по-горе , няма магове във форума и се извинявам, но някой от опит може и да ми даде съвет. Отделно ако може да ми препоръчате някой НАИСТИНА читав и кадърен майстор във Варна. Мерси предварително, поздрави !![]()
здр.Колега,на един приятел така не му палеше и се оказа че е изгорял коппютара на колата,смени го и трагна!
- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
-
Само да вметна колега - погледни маслото дали е нормално нивото му.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Добре де, а палеца и капачката прегледахте ли ?
И също така пробвахте ли с друг датчик на колянов вал, който както казах е определящ за искрата.
Аз лично смятам че точно той е виновника в случая, защото до сега колкото и да съм гледал мотори с такива бубини, никога не съм виждал изгърмяла такава.
Мойта навремето я смених защото просто се скъса шпилката, иначе работеше идеално до последно.
И също така пробвахте ли с друг датчик на колянов вал, който както казах е определящ за искрата.
Аз лично смятам че точно той е виновника в случая, защото до сега колкото и да съм гледал мотори с такива бубини, никога не съм виждал изгърмяла такава.
Мойта навремето я смених защото просто се скъса шпилката, иначе работеше идеално до последно.

15 мнения
• Страница 1 от 1