Загуба на антифриз
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Загуба на антифриз
Колеги не видях никъде теч ,а губи антифриз , ,възможно ли е да се дължи на изпарение ,в началото на годината долях ,беше по средата нивото в разширителния съд , а сега като погледнах оле мале паднало до дъното ,може и нещо капачката не знам кажете нещо по въпроса
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Загуба на антифриз
Да, може теча да е толкова малък, че охладителната течност веднага да се изпарява.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
За колко време е тази загуба? Ако е от началото на годината не е чак толкова притеснително! Но е нормално да ги преглеждаш тези неща поне веднъж месечно...
Инъче... може да ти сълзи радиаторчето на парното (вътре в купето), може и клапана на капачката да се е прецакал и от там да изпуска, може и да просълзява от някой маркуч по малко и да не се забелява лесно... варианти доста, като цяло ...
Инъче... може да ти сълзи радиаторчето на парното (вътре в купето), може и клапана на капачката да се е прецакал и от там да изпуска, може и да просълзява от някой маркуч по малко и да не се забелява лесно... варианти доста, като цяло ...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
като са ти казали първо почваш от капачката... на 2.0 бара трябва да е!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Благодаря ,колеги ще огледам по обстойно тези неща ,и ще следя нивото ,загубата от средата до дъното на съда е от началото на годината ,а пък се подготвям ,за по ниски температури, но е вярно че поне 1 път в месеца трябва да се хвърля поглед ,все пак това не са нови коли
- mitev_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 M Sport
- Мечтае да кара: M5
Колега аз страдам от същия проблем губи ми антифриз в сервиза ми казаха че може да отива в цилиндрите демек да е избило гарнитура, това ми казаха на мен.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
mitev_pz написа:Колега аз страдам от същия проблем губи ми антифриз в сервиза ми казаха че може да отива в цилиндрите демек да е избило гарнитура, това ми казаха на мен.
Какво количество губи?А иначе има варианти..,преди гарнитури и подобни филми.
- mitev_pz
- кандидат ентусиаст
-
около литър на 2 месеца някаде , само 1 път ми изгуби за сега , ако пак стане ,това трябвало да е проблема .Преди 1 седмица съм и долял 2 литра някаде , ако пак изгубе вече ще съм сигурен то просто няма никакъф теч. Седяла е цяла нощ на стенд в сервиза и нито капка.МОжело да е избило през гарнитурата и да отива към цилиндрите.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
сипи добавка за проба и тествай, ако спре значи е маркуч или радиатор(по вероятно) Ако не спре.... гарнитурка на глава
Аз скоро минах по тая схема
сипах червен антифриз и видях къде прокапва... синия не се виждаше 
Аз скоро минах по тая схема

- mitev_pz
- кандидат ентусиаст
-
и аз имах същия проблем след като смених видната помпа беше с гадно уплатнение и от там сълзеше не прави локвички но като махнах перката 2-ри път се виждаше че не е както трябва извадих смених го и 

12 мнения
• Страница 1 от 1