Когато е студена се чува тропане отпред в дясно все едно...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Когато е студена се чува тропане отпред в дясно все едно...
Значи запаля ли колата и и паднат оборотите до нормалните започва едно тропане отпред в дясно каточе ли нещо чука в купето (тъка тъка тъка).Най-много се усеща когато я карам и се наложи да намалям или спирам.Тогава се засилва.Усеща се и лека вибрация в купето,но съвсем слабо.Пусна ли спирачката всичко си идва на място.Загрее ли колата да я покарам повечеко всичко изчезва или поне аз не го долавям.
Съмнявам се силно в тампоните на мотора,обаче прочетох че може да е и от запушени дюзи.Мойте са чистени преди 1 година,а умната е чисто нова. Преди по-малко от година я взех.Дали пак не са се запушили да им се незнае!?
Тампоните на скоростната кутия са чисто нови,на няма и една седмица.
Пак някви ниви неща ми се случват-откачам вече!
Съмнявам се силно в тампоните на мотора,обаче прочетох че може да е и от запушени дюзи.Мойте са чистени преди 1 година,а умната е чисто нова. Преди по-малко от година я взех.Дали пак не са се запушили да им се незнае!?

Тампоните на скоростната кутия са чисто нови,на няма и една седмица.
Пак някви ниви неща ми се случват-откачам вече!

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Когато е студена се чува тропане отпред в дясно все едно...
Сложете я на подемник другия път като е студена и слухтете като я запалиш..Атанасе.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами нямам такава възможност колега.Все пак аз съм ел.техник и въобще си няма и идея от такива работи.Ама понеже все ме лъжат по сервизите затва пускам теми и з форума и се понаучавам вече и на монтиорство искам не искам.Та не ми се сърдете като питам.
Пък и на подемник как ще спирам.
То тогава най-много се чува.
Аз така си го обяснявам,ако натисна спирачката мотора ако н е е в ред в тампоните се измества и започва да трака.Когато я пусна си идва на мястото и спира.
Пък и на подемник как ще спирам.

То тогава най-много се чува.
Аз така си го обяснявам,ако натисна спирачката мотора ако н е е в ред в тампоните се измества и започва да трака.Когато я пусна си идва на мястото и спира.

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
И при мен го има това тракане колега, като я запаля студена се чува това тракане .когато вратите са затворени го чувам отпред в дясно.КОГАТО ОТВОРЯ МОЯТА ВРАТА И СЕ НАВЕДА КЪМ АСФАЛТА СЕ чУВА ПОД КУПЕТО ДОСТА ПО-ЯСНО.ОБАчЕ УТОчНЯВАМ чЕ ТОЗИ ЗУК СЕ ПОЛУчАВА САМО КОГАТО ВРЕМЕТО Е ДОСТА СТУДЕНО.чУВАМ ГО ОТ ДВЕ ГОДИНИ,А ЛЯТОТО ЗАБРАВЯМ ЗА НЕГО,АЗ СИ МИСЛЯ чЕ ИМА НЯКОЙ ТАМПОН ТРЪГНАЛ И ВСКОРО ВРЕМЕ щЕ Я ВДИГНА НА ПОДЕМНИК ДА Я ОГЛЕДАТ ОТДОЛУ.
П.П. ПРИ НАТИСКАНЕ НА СПИРАчКИТЕ НЯМА НИКАКАКВО ТРАКАНЕ.
П.П. ПРИ НАТИСКАНЕ НА СПИРАчКИТЕ НЯМА НИКАКАКВО ТРАКАНЕ.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Същата работа е и при мен ,но с тази разлика че при спиране го прави повече.
Чудя се вече какво да сменям!?
Има едни тампони на аспуха.които са закрепени към скоростите.Те са ми доста зле.Ако някой знае от къде да ги купя да казва?
Колега когато разклатиш на ръка мотора,чува ли се това тропане?
И при мен лятото го няма,или поне аз не го усещам.
Чудя се вече какво да сменям!?
Има едни тампони на аспуха.които са закрепени към скоростите.Те са ми доста зле.Ако някой знае от къде да ги купя да казва?
Колега когато разклатиш на ръка мотора,чува ли се това тропане?

И при мен лятото го няма,или поне аз не го усещам.
- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
Не не съм пробвал да го разлащам на ръка.Защо не провериш за тея тампони,някъде където поправят ауспуси.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами те са такива,като на скоростната не са О образни,ами са като подпорни ли там как да кажа.
Иначе другите са по 5лв по магазините.
А колега ти сменял ли си тампоните на мотора?

А колега ти сменял ли си тампоните на мотора?

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
те от тва може да е
viewtopic.php?f=8&t=229694
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
ивчо3 написа:те от тва може да е
Не не.не е от предницата,всичко е чисто ново,от амортисиори до тампони на стабилизираща щанга.Не е от там.
Като разклатя мотора на ръка пак се чува как чука леко ама не мога да видя къде е.Може би пък тампона да е кофти и да е омекнал(десния) и от там да дава някакви отклонения и да опира мотора някъде-знам ли!?

чудя се защо пък при спиране се чува повече,а като пусна спирачката спира веднага.се едно мотора се изместа напред към фаровете със спирането.

Темата я пускам понеже незнам дали е от запушени дюзи или е от тампони на мотора.
Понеже пък ако е от тампони на мотора не би трябвало да се оправя като загрее.Поне вече при спиране не чука.
И това също като тръгна когато е студена и пусна малко по-ряско съединителя започва да тресе,все едно прекъсва докато не наеме на 1-ва.Това става ако не подам повече гас.
Когато я гася пак се чува едно тракане.
Трябва ли част 1 да се движи в част 2 от снимката???Когато разклатя мотора на ръка наляво и надясно?

http://www58.zippyshare.com/v/54327357/file.html
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
колега за мен проблема е в тампоните на двигателя ,първоначално докто е студена тресе повече заради помпата подава леко предварение ,което като загрее малко го няма щото връща предварението и двигателя се успокоява , а сега вече явно са позаминали повече тампоните и е почнало да ти прави по-голямо впечатлениеNasko_325TD написа:ивчо3 написа:те от тва може да е
Не не.не е от предницата,всичко е чисто ново,от амортисиори до тампони на стабилизираща щанга.Не е от там.
Като разклатя мотора на ръка пак се чува как чука леко ама не мога да видя къде е.Може би пък тампона да е кофти и да е омекнал(десния) и от там да дава някакви отклонения и да опира мотора някъде-знам ли!?![]()
чудя се защо пък при спиране се чува повече,а като пусна спирачката спира веднага.се едно мотора се изместа напред към фаровете със спирането.
Темата я пускам понеже незнам дали е от запушени дюзи или е от тампони на мотора.
Понеже пък ако е от тампони на мотора не би трябвало да се оправя като загрее.Поне вече при спиране не чука.
И това също като тръгна когато е студена и пусна малко по-ряско съединителя започва да тресе,все едно прекъсва докато не наеме на 1-ва.Това става ако не подам повече гас.
Когато я гася пак се чува едно тракане.
Трябва ли част 1 да се движи в част 2 от снимката???Когато разклатя мотора на ръка наляво и надясно?
http://www58.zippyshare.com/v/54327357/file.html

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
И аз така мисля,ама чета тука че можело да е от "пикаеща" дюза.И се чудя как да разгранича едното от другото,за да знам кое да правя!?
Днес забелязах,че когато съм спрял на място и и подам гас до към 3000оборота и пусна гаста и пак подам и така....купето първоначално се усуква заедно с мотора-надясно.Все едно е драгстер-ахаххаха
Нормално ли е това?
http://www50.zippyshare.com/v/46933002/file.html
Ето и снимка.Това е на дясния тампон.
Днес забелязах,че когато съм спрял на място и и подам гас до към 3000оборота и пусна гаста и пак подам и така....купето първоначално се усуква заедно с мотора-надясно.Все едно е драгстер-ахаххаха

Нормално ли е това?
http://www50.zippyshare.com/v/46933002/file.html
Ето и снимка.Това е на дясния тампон.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
вземи един крик крокодил ,вдигни с твоя леко колата а с другия на картера с едно дървено трупче за подложка надигни леко с крокодила и ще си проличи ,ама внимателно да не ги скъсаш, а за това какво може да стане ми със същата тдс -ка като моята съседа в завоя към блока си паркира двигателя върху рейката 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
А някой може ли да ми каже как се различава тресенето от пикаеща дюза и кофти тампон? 

Никой не може да ти каже щот е неописуемо
. А сега да питам , що търсиш под вола теле и си човъркаш двигателя ( и ми продаде перфектна плочка за нищо пари
) ми не си смениш тампоните на двигателя . Половин час двата и си като нов. Аз за дест лева втора употреба си взех и като ги сменях старите разбрах колко всъщност са били зле . Просто няма как добре да отсъдиш дали са си отишли или все още има хляб в тях ама инвестицията не е голяма в сравнение с тва да си даваш дюзите да ти пипат. Повярвай ми няма как да не разбереш запушена дюза макар нокога да не ти се е слуявало. Ма и тебе да те напънат 143 коня ще се сучеш кат мустак на дърт джигит
, ами нормално е това състояние все пак мотора е надлъжно разположен и силите на въртящия момент са перпендикулярни на надлъжната ос на купето и е нормално да се усеща пауъра иначе мотора ще е умрял козунак ако не го усещаш
. Стига си бъзикал двигателя перфектен няма да стане ( ами само ти така ще си мислиш ) мисля че грижите които полагаш са достатъчни затова порадвай и се и не бъди толкоз взискателен към толкоз дърта колица , нека уважаваме възрастните
.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Плочката я продадох колега за толкоз пари защото я взех за толкова горе -долу.И доста други работи които продавам са работещи,ама никой не ми вярва.
Та ще зема наистина да и сменя тампоните,и ще пиша какво е станало.

Та ще зема наистина да и сменя тампоните,и ще пиша какво е станало.

15 мнения
• Страница 1 от 1