Трафик асистанс контрол!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Трафик асистанс контрол!?
Добър ден!
Сетих се още една глупост да ви питам.
Днеска се видях с един познат,и той забеляза че имам "трафик асистанс контрол",или поне би трябвало да имам.
До тази мисъл стига,защото видя на таблото,точно до символа на АСЦто с триъгълника,друг симвор-"две коли,една зад друга",който се пада от лява на символа АСЦ.
Търсих по ръководствата,но там не е отбелязан точно отзи символ,и не знам дали точно така се нарича"трафик асистанс"
Идеята на тази функция е ,като карам по магистрала,и съм включил темпомата да се залепя за колата пред мене,и посредством сензор отпред на моята кола да се движа със скороста на колата пред мен,на определена дистанция.
Това за първи път го видях на Алди Ку7
.
Понеже моята кола е със сменяна брона още в немско,има ли начен да проверя дали имам тази функция,или е само празна лампа на таблото,с такъв символ.

Днеска се видях с един познат,и той забеляза че имам "трафик асистанс контрол",или поне би трябвало да имам.
До тази мисъл стига,защото видя на таблото,точно до символа на АСЦто с триъгълника,друг симвор-"две коли,една зад друга",който се пада от лява на символа АСЦ.
Търсих по ръководствата,но там не е отбелязан точно отзи символ,и не знам дали точно така се нарича"трафик асистанс"
Идеята на тази функция е ,като карам по магистрала,и съм включил темпомата да се залепя за колата пред мене,и посредством сензор отпред на моята кола да се движа със скороста на колата пред мен,на определена дистанция.
Това за първи път го видях на Алди Ку7

Понеже моята кола е със сменяна брона още в немско,има ли начен да проверя дали имам тази функция,или е само празна лампа на таблото,с такъв символ.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Трафик асистанс контрол!?
pkaramitev написа:Добър ден!![]()
Това за първи път го видях на Алди Ку7.
Това е "активен темпомат", провери в екстрите на колата дали го имаш!
п.п. Сега се сетих че трябва да имаш още едно допълнително копче на волана за да го пускаш.

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
Имам темпомат,и работи,а какъв е този "активен темпомат" 
Колега,обясни по-подробно

Колега,обясни по-подробно

Последна промяна pkaramitev на 29 Ное 2010, 19:40, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами същото за темпомата което описваш. Сега търсих но не мога да намеря темата където го гледах това 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Както каза колегата това чудо е известно като "активен темпомат" (Active Cruise Control). Има го като екстра и при е38 и е необходимо да има датчици (радарен сензор) на предната броня ето тук го има описано.
ПП. Не съм сигурен дали е в бронята сензора

ПП. Не съм сигурен дали е в бронята сензора

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
При мен понеже е сменяна бронята,предполагам и сензора е заминал!
Къде се намира на бронята по принцип,и знаете ли колко струва,евентуално в REALOEM къде да го търся?
Малиии....ако я имам и тази екстра направо ще се смажа от кефец....
Къде се намира на бронята по принцип,и знаете ли колко струва,евентуално в REALOEM къде да го търся?
Малиии....ако я имам и тази екстра направо ще се смажа от кефец....

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Предполагам трябва да имаш нещо такова:
http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=445197&stc=1&d=1287555285
http://www.bmwpartscounter.com/images/parts/bmw/fullsize/195526.jpg
http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=445197&stc=1&d=1287555285
http://www.bmwpartscounter.com/images/parts/bmw/fullsize/195526.jpg
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
Моята е 528 1997г.,и аз лично много се учудих че тази екстра се предлага още от тогава,ама явно е факт.
Въпросът сега е дали наистина я имам,явно ще трябва със софтуер да се провери в екстрите,че са толкова много че аз не ги знам.
А такова оченце на предната броня със сигурност нямам,понеже е сменяна още в германско,лошото че с обикновенна,и дори пръскалките на фаровете са заминали.
И да питам,някой има ли я тази екстра на колата си Е39,как работи,доволен ли е от нея,адекватна ли е,...и т.н.?!
Въпросът сега е дали наистина я имам,явно ще трябва със софтуер да се провери в екстрите,че са толкова много че аз не ги знам.
А такова оченце на предната броня със сигурност нямам,понеже е сменяна още в германско,лошото че с обикновенна,и дори пръскалките на фаровете са заминали.
И да питам,някой има ли я тази екстра на колата си Е39,как работи,доволен ли е от нея,адекватна ли е,...и т.н.?!
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Няма такива екстри на е39, колега, спи спокойно! На това място е символа за активното окачване, в случай че имаш. Освен това не само бронята, а и таблото може да ти е сменяно.
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
До колкото разбрах,при последното закачване на софтуер,таблото си е от тази кола.
Символа на активното окачване го знам-кола със стрелки през нея,а този символ е друг,както описах,две коли една зад друга.
Но ще проверя и ще пиша допълнително.но след като не се слага на Е39,какво ми прави на таблото това нещо
Символа на активното окачване го знам-кола със стрелки през нея,а този символ е друг,както описах,две коли една зад друга.
Но ще проверя и ще пиша допълнително.но след като не се слага на Е39,какво ми прави на таблото това нещо

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
И аз съм го гледал на Е38. Ето линк.
http://www.youtube.com/watch?v=vO5AdLOXeWs

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Оцелил си бройка
Има разни клипчета из youtube но за е38.

ПП. Ентусиасти всякакви. Ако имаш тази екстра явно е минала през такъв колата.
ПП2. Наистина на таблото на е39 няма такъв символ.

ПП. Ентусиасти всякакви. Ако имаш тази екстра явно е минала през такъв колата.
ПП2. Наистина на таблото на е39 няма такъв символ.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Тази екстра се предлага за е38 едва от 2000 г. насам, т.е. на последните екземпляри, преди да бъдат заменени от е65. Свали таблото, колега и му виж номера. Софтуерите ги за*би. Най-вероятно е присадено от е38, което не е лошо, стига да си работи както трябва всичко. Мисълта ми е, че просто няма как да имаш такава екстра, особено ако знаеш как функционира специално твоя темпомат.
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
Ето едно клипче,по едно време ясно се вижда,как светва на таблото символа с колите в оранжево.
За този символ става въпрос.
При мен обаче мулти кормилото е стандартно ,като това:
http://picbg.net/img.php?file=11fcd566d816dc6a.JPG
Ето едно клипче,по едно време ясно се вижда,как светва на таблото символа с колите в оранжево.
За този символ става въпрос.
При мен обаче мулти кормилото е стандартно ,като това:
http://picbg.net/img.php?file=11fcd566d816dc6a.JPG
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2