Дневни светлини Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Re: Дневни светлини Е39
Аз съм с ЛСМ 2,поне така пишеше на него.
Но пък нямам функцията "изпрати ме до дома"
Но пък нямам функцията "изпрати ме до дома"

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ся, айде да не цитираме закона, щото там пише, ако автомобила не е оборудван с дневни светлини, тогава са задължителни късите. Ако тези лампички са като тези на снимката, това няма никаква разлика с някакви подобни китайски аналози за 40-50 лв. Споменавате AUDI, ама там диодите не са по сто на ред, а са всичко на всичко 7-8 или най-много 10 в единия фар, обаче по-големи ми се виждат някак, а как светят, къде къде повече от тия свещи. Това определено не може да мине за дневни светлини.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Elesar74 написа:Ся, айде да не цитираме закона, щото там пише, ако автомобила не е оборудван с дневни светлини, тогава са задължителни късите. Ако тези лампички са като тези на снимката, това няма никаква разлика с някакви подобни китайски аналози за 40-50 лв. Споменавате AUDI, ама там диодите не са по сто на ред, а са всичко на всичко 7-8 или най-много 10 в единия фар, обаче по-големи ми се виждат някак, а как светят, къде къде повече от тия свещи. Това определено не може да мине за дневни светлини.
Ами нали ти самият искаш да ги минеш за дневни, бе баце. От тая гледна точка ти казвам, че няма да стане

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
pkaramitev написа:Точно по тази причина,аз лично за мен си намерих решение.![]()
Активирах си Дневни светлини,от Лайт модула-дългите ми светят на някакъв процент,и все едно си на фарове.
До сега не съм имал проблем с кукумицините.![]()
Особено полезно е за фарове с ксенон,така не се налага постоянно да го включваш и изключваш и да похабяваш скъпите крушки.
абе пичага ти сигурен ли си че става като си с лаит модул 2 ???
я кажи кои ти ги активира ?
а относно непризнанието на кукерите; купувате си ги с фактура, монтирате ги в бмв сервиз пак с фактура на която пише монтиране на дневни светлини оригинални ала бала и след като имате документ никои нищо не може да ви каже
меха братле не съм бмв сектант и да ти кажа на мен лично много по ми харесва S6 пред М5 е60, (а има и RS6 но за него няма да говориме излишно е:)) но нека темата да не става в спор м/у бмв и алди защото и 2та автомобила си имат ++

А не мислите ли че цената на тези дневни светлини е колкото 4 комплекта ксенонови D2S крушки ако не и повече, има ли смисъл ?
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
Здравейте момчета!!!
Аз карам моята баварка през деня на Рингове + Халогени, който са с ксенон, а ангелските са бели и до сега не съм имал проблеми с куките!!!! даже не са ме питали защо не съм на къси!!!
А относно кое е по хубаво БМВ или Ауди няма смисъл от такива спорове, за това има различни марки, модификации и т.н. автомобили защото има различни вкусове.
УСПЕХ
Аз карам моята баварка през деня на Рингове + Халогени, който са с ксенон, а ангелските са бели и до сега не съм имал проблеми с куките!!!! даже не са ме питали защо не съм на къси!!!
А относно кое е по хубаво БМВ или Ауди няма смисъл от такива спорове, за това има различни марки, модификации и т.н. автомобили защото има различни вкусове.
УСПЕХ
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Според мен по си заслужава човек да се позанимава с това от колкото с този ретрофит. Вече друг е въпроса как влияе на живота на халогенните крушки този понижен интензитет на светене. Но къде са 20-30лв./бр. за халогенни крушки, къде са 150-200лв./бр. за ксенон.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
BMW-E39 написа:pkaramitev написа:Точно по тази причина,аз лично за мен си намерих решение.![]()
Активирах си Дневни светлини,от Лайт модула-дългите ми светят на някакъв процент,и все едно си на фарове.
Особено полезно е за фарове с ксенон,така не се налага постоянно да го включваш и изключваш и да похабяваш скъпите крушки.
а относно непризнанието на кукерите; купувате си ги с фактура, монтирате ги в бмв сервиз пак с фактура на която пише монтиране на дневни светлини оригинални ала бала и след като имате документ никои нищо не може да ви каже
меха братле не съм бмв сектант и да ти кажа на мен лично много по ми харесва S6 пред М5 е60, (а има и RS6 но за него няма да говориме излишно е:)) но нека темата да не става в спор м/у бмв и алди защото и 2та автомобила си имат ++
Колега, в разпоредбите пише, че е задължително шофирането с включени къси светлини на автомобила, а не разни модификаций на габарити!?
П.С и мани недей да сравняваш тия салати алди с БМВ!

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
meha написа:pkaramitev написа:Активирах си Дневни светлини,от Лайт модула-дългите ми светят на някакъв процент,и все едно си на фарове
да,но не става май на всички Е39,май трябва да си поне с LCM III
брато кои ти пълни главата с глупости да питам аз ?

аиде имаш ЛС и да се похвалиш като ти ги пусне пичагата

DAEL батко всеки с вкуса си,..:Р
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Ако колегата вкарва в играта RS6, нека вкараме и G-power

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Абе не знам ама АУДИ с джипа дизел зарибиха маса народ. Тук виждам много по-често Q7 от Х6. Междудругото тази година за Ауди беше по добра от за БМВ по отношение продажби.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Шшшш, ако ще спорите тука за AUDI vs. BMW, нема да стане, темата да се заключва. Просто питах нещо, получих отговор, мерси и толкова.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
DAEL написа:BMW-E39 написа:pkaramitev написа:Точно по тази причина,аз лично за мен си намерих решение.![]()
Колега, в разпоредбите пише, че е задължително шофирането с включени къси светлини на автомобила, а не разни модификаций на габарити!?
П.С и мани недей да сравняваш тия салати алди с БМВ!
Колега мога да внеса малко яснота по темата със светлините от законова гледна точка защото гледам че доста от колегите са в заблуда :
59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за
подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през
деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение
през деня или с къси светлини.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително
намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези
светлини не може да се използват самостоятелно.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2