Въпрос за ABS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Въпрос за ABS

Мнение от golov_bg » 24 Ное 2010, 14:01

някой от датчиците ти се е.ава или някое от зъбните колелета вече му са се износили зъбите и неможе да чете правилно
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-34 tds комби

Мнение от evga » 24 Ное 2010, 16:15

На мен преди време ми светне лампата "абс" на таблото и като натиснех ряско спира4ка и гумите се тътреха. След време се оправи от самосебеси и сега поже4е от година нямам проблеми.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Ное 2010, 21:55

golov_bg написа:
Ryapoff написа:Представа си нямам от какво друго може да е, но ако е от прецакан датчик за АБС и блокира гума, дърпайки надясно, ще задържа лявата. Дясната ще спира осезаемо по-бързо от лявата, която е блокирала.

Извинявай колега второто изречение неможах да го схвана,обоснови се защо мислищ така?

Късно видях. Ми нали за това е абс-а, като почне да "насича" спира по-бързо колата, отколкото с блокирали гуми. Като ти блокира лявата, тя спира без абс. Дясната обаче си спира нормално. И доста по-бързо съответно. От там и дърпа надясно.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 28 Ное 2010, 23:05

Ryapoff написа:
golov_bg написа:
Ryapoff написа:Представа си нямам от какво друго може да е, но ако е от прецакан датчик за АБС и блокира гума, дърпайки надясно, ще задържа лявата. Дясната ще спира осезаемо по-бързо от лявата, която е блокирала.

Извинявай колега второто изречение неможах да го схвана,обоснови се защо мислищ така?

Късно видях. Ми нали за това е абс-а, като почне да "насича" спира по-бързо колата, отколкото с блокирали гуми. Като ти блокира лявата, тя спира без абс. Дясната обаче си спира нормално. И доста по-бързо съответно. От там и дърпа надясно.

да съгласен съм с теб,и колкото до колегата с проблема:ако не ти свети лампата на абс-а и той действително работи(щото аз съм правил разни магарии на коли дето са за продаване на приятели) ревизирай си апарата и спира :yes: чната система
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Предишна

Назад към E34