не върти стартера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
Re: не върти стартера
сега бързо няколко отговора:
-допрях двете клеми но акумулатора беше свален (това с допирането сам го чел в този форум не че съм чакъл чудеса)
а именно свалих АБ да я заредя понеже ми въртеше бавно стартера измерих гъстотата и беше паднала 1,20 реших че това е проблема че затова върти стартера бавно . аз имам импа и снея си трия грешките не съм свалил акумулатора да трия грешки. а и преди съм имал проблем с ключа и това ме подведе.
тази сутрин я тикнах и запали (снощи ме мързеше). свалих стартера и вярно четки няма звъннах на един колега и му годадох да ми запои четките на пуншваиц. та проблема е решен
-понеже по горе прочетох някой даваше съвет на колега да го почука с нещо незнам за другите мотори но за дизеловите бая ще се озори отгоре не се вида а от долу трябва да свалиш всички кори
благодаря на отзовалите се
-допрях двете клеми но акумулатора беше свален (това с допирането сам го чел в този форум не че съм чакъл чудеса)
а именно свалих АБ да я заредя понеже ми въртеше бавно стартера измерих гъстотата и беше паднала 1,20 реших че това е проблема че затова върти стартера бавно . аз имам импа и снея си трия грешките не съм свалил акумулатора да трия грешки. а и преди съм имал проблем с ключа и това ме подведе.
тази сутрин я тикнах и запали (снощи ме мързеше). свалих стартера и вярно четки няма звъннах на един колега и му годадох да ми запои четките на пуншваиц. та проблема е решен
-понеже по горе прочетох някой даваше съвет на колега да го почука с нещо незнам за другите мотори но за дизеловите бая ще се озори отгоре не се вида а от долу трябва да свалиш всички кори

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
kokakabana написа:сега бързо няколко отговора:

- plachkov
- Потребител
-
- Кара: печка
Ако има проблем с разпознаването на ключа ще светват ли лампите на таблото както обикновено при контакт, защото и при мен се появи същия проблем от нищото? Няма пукане, няма мигане, ток има, само при завъртане едно цък се чува и нищо друго.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Здравейте,
При колегата от четките,но аз с подобни симптоми имах един дребен или не до там проблем с паленето..
Давам контакт,всичко си светва чува се помпата и всичко си свети как си трябва ,въртя ключа и се чува едно "щтрак" и до там,повтарям процедурата и пак същото.
Стана ми странно защото макар и да не съм проверявал акумулатора не съм имал проблеми който е мисля Bosch и по спомен е 100 ампера ,та реших да взема ток .
Отварям капака и айде да сложа на + клемата щипката и като я закачам усещам,че врътката е разхлабена на самия +. Завъртях е малко и бам запали отма..и така от тогава няколко пъти ,стягам го тва нещо но явно от дупки едно друго и се размества..и незнам ама .ако някой му се случи може да го провери
зашото вчера тотално не искаше да пали та 40 мин си играх на студа да отвия скапания болт,който държи клемата и в последсвтвие имаше доста нагар,та след като пренавих резбата,почистих клемата от нагар и колата си пали като пушка ,че и малко по бързо.
При колегата от четките,но аз с подобни симптоми имах един дребен или не до там проблем с паленето..
Давам контакт,всичко си светва чува се помпата и всичко си свети как си трябва ,въртя ключа и се чува едно "щтрак" и до там,повтарям процедурата и пак същото.
Стана ми странно защото макар и да не съм проверявал акумулатора не съм имал проблеми който е мисля Bosch и по спомен е 100 ампера ,та реших да взема ток .
Отварям капака и айде да сложа на + клемата щипката и като я закачам усещам,че врътката е разхлабена на самия +. Завъртях е малко и бам запали отма..и така от тогава няколко пъти ,стягам го тва нещо но явно от дупки едно друго и се размества..и незнам ама .ако някой му се случи може да го провери

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- plachkov
- Потребител
-
- Кара: печка
И при мен така се оправи,проверих клемата и беше хлабава размърдах я малко и стартеря завъртя.Не съм сигурен от това ли се оправи но след тая процедура завъртя 

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
DiMIcha84 написа:Днес колата ми направи абсолютно същия проблем само, че аз не съм свалял акумолатора, когато се прибрах във вкъщи изгасих колата всичко си беше наред след около половин час трябваше да изляза с колата, когато се качих и опитах да стартирам колата отказва да запали, чува се само едно постоянно щракане, ток има, таблото си работи нормално, но двигателя отказва да завърти.
Моля за съвети ще ви бъда много благодарен.
Същата работа .... давам на контакт , чува се "цък" , не иска да дори да направи опит да завърти ! Интересното е че когато я карам и след това я изгася и после опитам веднага да запаля си пали от рас - нема го това "цък" и пали перфектно

Днес се опитах да свалям стартера, а той заврян няма да ви казвам къде.... Отгоре на това и някакви специфични гайки звезди ли са луни ли са нз какви са точно, не намерих такъв камък да го развия

- VERGO7879
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
A-style написа:DiMIcha84 написа:Днес колата ми направи абсолютно същия проблем само, че аз не съм свалял акумолатора, когато се прибрах във вкъщи изгасих колата всичко си беше наред след около половин час трябваше да изляза с колата, когато се качих и опитах да стартирам колата отказва да запали, чува се само едно постоянно щракане, ток има, таблото си работи нормално, но двигателя отказва да завърти.
Моля за съвети ще ви бъда много благодарен.
Същата работа .... давам на контакт , чува се "цък" , не иска да дори да направи опит да завърти ! Интересното е че когато я карам и след това я изгася и после опитам веднага да запаля си пали от рас - нема го това "цък" и пали перфектноВсички лампи си светят , цд . клима ...
Днес се опитах да свалям стартера, а той заврян няма да ви казвам къде.... Отгоре на това и някакви специфични гайки звезди ли са луни ли са нз какви са точно, не намерих такъв камък да го развия,
Аз колега преди малко ми се случи същото и няма да си правя труда да го свалям а директно утре я карам на маистор,ако стане готова до вечерта ще напиша резултата
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Почистване ,смазване на клемите,стягане и ако няма ефект се прави стартер.Естествено батерията трябва да е заредена.
- VERGO7879
- Потребител
-
stoimenov_1958 написа:Почистване ,смазване на клемите,стягане и ако няма ефект се прави стартер.Естествено батерията трябва да е заредена.
Моя стартер се оказа точно за четки и цилиндърчета,след смяната вече всико е ок
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
VERGO7879 написа:stoimenov_1958 написа:Почистване ,смазване на клемите,стягане и ако няма ефект се прави стартер.Естествено батерията трябва да е заредена.
При мен смених четките и пак не искаще да пали ... Добре че го направи пред майстора това цъкане ,че замери каде какво става и накрая я намерихме май белята - разхлабен кабел на масата точно където влиза от двигатела в купето под жабката...Тея дни ще покаже дали това е бил проблема

- dragomircho
- Потребител
-
колкото и странно да звучи беше се скъсал кабела за масата на мотора.всичко си светеше по колата ток има ,обаче въртиш и нищо,а на скорост палеше.в последствие се оказа че сестра ми минала през буца лед а тои минавал някъде от долу,а колко ходих по мъките докато разбера 

- VERGO7879
- Потребител
-
A-style написа:VERGO7879 написа:stoimenov_1958 написа:Почистване ,смазване на клемите,стягане и ако няма ефект се прави стартер.Естествено батерията трябва да е заредена.
При мен смених четките и пак не искаще да пали ... Добре че го направи пред майстора това цъкане ,че замери каде какво става и накрая я намерихме май белята - разхлабен кабел на масата точно където влиза от двигатела в купето под жабката...Тея дни ще покаже дали това е бил проблема
Да аз забравих да спомена ,че още преди да се захване маистора ми каза, 3 варианта:четките, някаде по кабелите както на колегата и проблем в ключа-неможе да го разпознае
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2