Проблем със сглобяване на скоросна кутия?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kiril Mitkov
- Потребител
-
- Кара: е30 2.3 вече и е34 комби с м50б20
Проблем със сглобяване на скоросна кутия?
Имам е30,2000 кукика.Проблемът е следния когато затварям кутията вклучжа н две предафки и блокира .Извадил съм фиксаторите и по мое мнение би трябвало да си легнат двата корпуса един към друг без проблеми, като осите на вилките си влязат на място без проблем,обаче не се получава . Някой сглобявал ли е тъкава кутия (ZF S5-16 пише на нея )За мен е подобе коъто е сглобявал тъкава да си напише номера да му звънна да му обясня каде ми е проблема точно.
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: Проблем със сглобяване на скоросна кутия?
проблема ти е че се свидиш да дадеш 100 лв за друга кутия
нали се сещаш че щомн сега ти блокира дори и дая оправиш след някви километри ше почне да вие като вълк единак изпаднал в силна депресия доакто не блокира за вечни времена?

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
E30_M_Tech_ll написа:........
michev написа:........
Колко сглобени кутии имата двамата

- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
махай я наи добре , не се занимавай със сложни глупости . питай autovan те правеха разни кутий сменяха им вътре зъбаци.
- E30_M_Tech_ll
-
-
Lenco написа:E30_M_Tech_ll написа:........michev написа:........
Колко сглобени кутии имата двамата, ако не е тайна де
не е вважно ние колко имаме, важно е ти колко сглобени кутии имаш? ама не такива дето блокирват след втората минута

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Така. От опит с кутия на е36.
Всичко е направено толкова прецизно, че трябва да стегнеш всички болтове за да не опира нещо някъде и да не е запецнала.
Като събрах кутията на е36, дизел не можех да завъртя входящия вал, нито изходящия, т.е. бях зацепели повече от една скорости. Като затегнах гайката на опашката изходящия вал се дръпна на вън и всичко започна да си работи нормално.
Всичко е направено толкова прецизно, че трябва да стегнеш всички болтове за да не опира нещо някъде и да не е запецнала.
Като събрах кутията на е36, дизел не можех да завъртя входящия вал, нито изходящия, т.е. бях зацепели повече от една скорости. Като затегнах гайката на опашката изходящия вал се дръпна на вън и всичко започна да си работи нормално.
E30_M_Tech_ll написа:проблема ти е че се свидиш да дадеш 100 лв за друга кутиянали се сещаш че щомн сега ти блокира дори и дая оправиш след някви километри ше почне да вие като вълк единак изпаднал в силна депресия доакто не блокира за вечни времена?
Нали се сещаш, че като вземеш кутия за 100лв и има 87% вероятност да те остави на пътя.
Ако слушах такива като теб до сега да бях сменил скоростите, ABS помпата, рейката, главата на двигателя и механизмите на ел. стъклата. Но се оказа че всичко се ремонтира и сега работи. И понеже аз съм го правил знам как е направено. То по вашата логика да вземм да си купим нови коли.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
E30_M_Tech_ll написа:Lenco написа:E30_M_Tech_ll написа:........michev написа:........
Колко сглобени кутии имата двамата, ако не е тайна де
не е вважно ние колко имаме, важно е ти колко сглобени кутии имаш? ама не такива дето блокирват след втората минута
Средата на 80-те, на Симсонче и на ГАЗ 53, но ти едва ли си виждал тия автомобили, и по-късно на БМВ с помоща на този форум и смислени постове като твоя.
- E30_M_Tech_ll
-
-
bmw325tds
интересно ми е ако някой биела ти се покаже през блока дали ше ги завариш и тях
на това му се вика българска простотия.... не случайно в чуждите страни всичко се сменя с ново.... никой не се занимава да ремонтира нищо.... ама има доста време доакт ои в бг стане така...

на това му се вика българска простотия.... не случайно в чуждите страни всичко се сменя с ново.... никой не се занимава да ремонтира нищо.... ама има доста време доакт ои в бг стане така...
М техник 1 и половина
малко дървено философче ще излезнеш много знаиш и много лаиш пък ис-ката във форума си я оправяш за една сонда
начи можем да ти четем 10 страници глупости кое как си сменил и как не тръгвал тоя куцак . и накрая как си си я оправил с помоща на 100 поста и една сменена сонда
а човека не може да пита как да си слоби скоростите щото е тъпо и по добре нови за 100 леа
ти що не си купи ново м42
малко дървено философче ще излезнеш много знаиш и много лаиш пък ис-ката във форума си я оправяш за една сонда
начи можем да ти четем 10 страници глупости кое как си сменил и как не тръгвал тоя куцак . и накрая как си си я оправил с помоща на 100 поста и една сменена сонда
а човека не може да пита как да си слоби скоростите щото е тъпо и по добре нови за 100 леа
ти що не си купи ново м42
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- E30_M_Tech_ll
-
-
моя проблем беше елементарен и характерен за този мотор.... и тъй като го имам на колата си от два три дена нямаше как да му знам чалъмите
пуснах тема защото знам че доста хора от форума имат такива мотори и това е най често срещания проблем с тоя мотор.... та си акзах да не тръгвам да откривам топлата вода да питам пък ше ми кажат... така и стана ....
освен това проблема освен сондата беше и в тпс-а и в стъпковото моторче
общо взето всичко на куп като причини за тоя проблем
освен това всичк окоето смених съм го купувал ... не съм се опитва мда си поправям ламбда сондата или тпс-а... само стъпковото почистих ама нещо пак не ми харесва и ще купувам друго
пък и нали се сещаш че от тоя форум половината не са виждали скоростна кутия на живо .... и има трима четирима човкеа дето реално могат да му помогнат но надали ще го направят щото си вадят хляба от това....

пуснах тема защото знам че доста хора от форума имат такива мотори и това е най често срещания проблем с тоя мотор.... та си акзах да не тръгвам да откривам топлата вода да питам пък ше ми кажат... така и стана ....
освен това проблема освен сондата беше и в тпс-а и в стъпковото моторче

освен това всичк окоето смених съм го купувал ... не съм се опитва мда си поправям ламбда сондата или тпс-а... само стъпковото почистих ама нещо пак не ми харесва и ще купувам друго
пък и нали се сещаш че от тоя форум половината не са виждали скоростна кутия на живо .... и има трима четирима човкеа дето реално могат да му помогнат но надали ще го направят щото си вадят хляба от това....
E30_M_Tech_ll написа:bmw325tdsинтересно ми е ако някой биела ти се покаже през блока дали ше ги завариш и тях
![]()
![]()
Да, колега, сменя се с ново, а не за 100лв. старо, което е по-зле от тойто сегашно, както ти си предложил по-горе. Има малка разлика. Ако си ентусиаст си купи чисто нова соростна кутия от официален вносител.
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
aко си от софия утре земи 2 хайнекена и ела до дървеница да ти я затворя
така не мога да ти обясня или ми звънни утре след 10
0885295784

0885295784
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2