Вентилаторче на панела на климатика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Вентилаторче на панела на климатика
Пичове забелязах че внтилаторчето на панела на климатика ми върти постоянно.Става дума дори когато колата не е палена дълго време,като вляза и го чувам да работи без да давам на контакт.Преполагам че това не е нормално,някакви идеи?
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Re: Вентилаторче на панела на климатика
Нормално е, вентилаторчето се включва когато отключиш и се изключва когато заспи колата. Пусни една търсачка има много писано за него.
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Стоях в колата в продължение на 20-30 мин.кога заспива колата?
Трябва да има някакъв датчик който да го включи.
Имах до скоро е34 и при нея не беше така
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

Моята "заспива" след около 45 минути, не съм го засичл точно, но тогава ми гасне лампичката на "паркинг". И аз веднъж я чаках 30-тина минути и нищо. Веднъж я заключих в гаража и се суетих наоколо към 45-60 минути, като погледнах беше "заспала" 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Stennli написа:Стоях в колата в продължение на 20-30 мин.кога заспива колата?
Колега влизаш в колата, изваждаш ключа, изключваш всички консуматори и чакаш! На 16-тата минута трябва да заспи. Ако не значи ти пада акумулатора и имаш проблем с утечка.
Толкова много има писано по темата и наистина е срамота че не ползвате търсачката колеги

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
...аааа....ъъъъ....извинявам се ама...
Това вентилаторче силно ли се чува,че азе нещо не съм го чувал.Ако не работи,какви са последствията.И има ли нужда от периодично почистване,предполагам с годините се натрупва доста прашуляк и космалак!?
Това вентилаторче силно ли се чува,че азе нещо не съм го чувал.Ако не работи,какви са последствията.И има ли нужда от периодично почистване,предполагам с годините се натрупва доста прашуляк и космалак!?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
pkaramitev написа:...аааа....ъъъъ....извинявам се ама...
И по добре да не се чува

Относно заспиването на колата...какви за тези 45 мин?? Колата заспива след изключване на всичко консуматори и ЗАКЛЮЧВАНЕ на автомобила...заспива на 15:59 мин.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колеги при мен климатроника се държи малко странно. Значи като запаля, колата си загрява но вентилатора не тръгва веднага, може би чак на 15 тата минута, ако е на минимално. А ако ръчно му дам да кажем 4-5 степен, тръгвана момента. Зададената температура е да кажем 25 градуса, навън е студено. Дали това не е виновника ?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
sadex5 написа:Колеги при мен климатроника се държи малко странно. Значи като запаля, колата си загрява но вентилатора не тръгва веднага, може би чак на 15 тата минута, ако е на минимално. А ако ръчно му дам да кажем 4-5 степен, тръгвана момента. Зададената температура е да кажем 25 градуса, навън е студено. Дали това не е виновника ?
Ти сериозно ли питаш или се шегуваш ... от теб точно такива въпроси не съм очаквал.

Не ти е проблема (ако изобщо има проблем) във вентилаторчето. По-скоро търси проблема във ... в щатско му викате Final Stage Unit.

- sadex5
- ентусиаст
-
Хех, абе то и брат ми ръководи дизайнерите на Пежо-Ситроен, ама една крушка не може да си смени
Първо бях написал, но после си редактирах мнението, че таралежа ми е на 2 години
Междудругото още първите години на форума аз и Че Гевара обсъждахме на лични проблема по този таралеж
Затова допусках че не е от него пак. Тогава вентилатора не мърдаше никак.

Първо бях написал, но после си редактирах мнението, че таралежа ми е на 2 години

Междудругото още първите години на форума аз и Че Гевара обсъждахме на лични проблема по този таралеж

- sadex5
- ентусиаст
-
520 , 99 година
Свали панела на климатроника и откачи буксата с червен кабел който отива към така нареченият таралеж ако спре вентилатора си намери нов таралеж, по принцип това им е голяма болка на всичките, в редки случай е самото управление, можеш да го закачиш защото таралежа дава грешка и го записва но не винаги, имал съм случай когато не дава грешка а е той, мой съвет ако е от него си вземи оригинален защото заместителите не карат по много а разликата в цената е 30-40 лева, а и има доста колеги тук дето продават точно тоз прословут таралеж 

- sadex5
- ентусиаст
-
Колега писах ти на лично 

14 мнения
• Страница 1 от 1