Проблем с монтаж на Angel Eyes

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d '03

Re: Проблем с монтаж на Angel Eyes

Мнение от justinlow » 23 Ное 2010, 18:39

Колеги, много трябва да се внимава при монтажа на ринговете, защото са ужасно крехки. Аз вече съсипах един комплект.

Залепих ринговете за лещите и докато съм се опитвал да ги наместя (влязоха с много натискане) съм спукал само вътрешната стъклена траба със CCFL газа. Външната, пластмасова, беше цяла, което ме накара да монтирам фаровете и чак когато ги тествах установих, че не светят. След разглабянето проблема беше ясен. При по-невнимателно огъване на ринга вътрешната тръбичка се чупи, а ринга на пръв поглед изглежда напълно здрав.

Освен това кабелите горе се прищипват до такава степен, че поне при мен се оголиха.

Днес дойде новият ми комплект, който смятам да сложа като не ползвам лепенките, както няколко души вече писаха.

И още нещо интересно - по чуждите форуми ползват ангелски очички, които са далеч по-лесни за инсталация. При тях не се налага да се махат лещите, а се слагат директно в тях, тоест в леглото, което образуват. Ето - http://www.ipshit.com/bmw/BMW-E36-CCFL- ... es-DIY.pdf
Някой знае ли може ли откъде можем да се снабдим с такива на родна земя?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2010, 20:03

То зависи от ринговете. Аз имах един, дето го изпуснах и се потъркаля по стълбите, после мислех, че е изгорял и го ползвах за опити. Пръсках го с разни бои, завирах го и го огъвах къде ли не и накрая като ми изгоря един от новите рекох да го пробвам и си светеше :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 24 Ное 2010, 8:34

joreto_88 написа:Прочетох няколко теми свързани с ангелските очи, но така и не намерих отговор на моя въпрос. Колата е Е36, фара е Бош с лупа. Ръководя се от темата с инструкциите за монтаж. Махнах кръглото стъкълце, щтракнах ринга в пластмасата, пасна си перфектно, но немога отгоре да сложа стъкълцето. Диаметъра на стъклото е по-голям от на ринга и неможе да мине през него и да си легне на мястото. Единствения вариант според мен е да го лепна за стъклото. От тук следва другия въпрос: Тая лепенка дето е в комплекта ще издържи ли на температурата на крушката, защото колата няма ксенон, а както знаем всички - обикновенните крушки греят.

Ето и 2 снимки:

Изображение Изображение

От къде го взе колега? :bowdown: :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 25 Ное 2010, 0:14

От раздел Сервизи, Магазини, Автоцентрове, Услуги . Колегата bum_bum има тема там. Много точен :yes: Единия ринг не светеше, обадих му се да му кажа и на следващия ден получих SMS от Еконт че има пратка за мен.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2010, 16:57

Не продавам вече,закрих бизнеса :mhihi: Читави рингове нямаше как да се продават под 75лв,но всички скочиха на по-ниските цени за да спестят 5-6лв и после-що светят различно,що се топят баластите постоянно,що горят ринговете,що докато ги монтирах и се изпотрошиха..? Еми щото има от цена Х и цена Х минус 30 долара. Сега купувайте от вторите на воля,щото от скъпите никой не внася ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 25 Ное 2010, 18:47

Упс, малка грешка, колегата беше Babuna :oops:
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

Предишна