Разаяснение за е39 2.0, 2.3, 2.8
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Разаяснение за е39 2.0, 2.3, 2.8
Значи ситуацията е такава, че посъбрах малко пари и реших да сменя старото компотче е36 и сега се двоумя какво да бъде - е46 или е39. Пуснах същата тема и в раздела на колегите от е46.
Ако може да ми разясните малко за разход на горепосочените кубатури, цени на консумативите, и дали сте доволни от е39 като цяло
Ако може да ми разясните малко за разход на горепосочените кубатури, цени на консумативите, и дали сте доволни от е39 като цяло

Re: Разаяснение за е39 2.0, 2.3, 2.8
има много теми,ползвай търсачката
За Е39
528 ръчка
доволен,но болезнена поддръжка 

За Е39

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Kолега, ще ти оставя темата отворена, но ще е за кратко. Защо, ще се убедиш сам.
Е46 и Е39 са два различни класа автомобили и място за сравнения няма, реши какво искаш и тогава тръгвай да пазаруваш
Частите на Е39 с цени стоят най-отгоре в този форум
Колко гори...кой колкото си иска. За справка http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic. ... 5&t=102605
Отне ми точно 2мин., за да ти дам отговорите, според теб трудно ли беше

Е46 и Е39 са два различни класа автомобили и място за сравнения няма, реши какво искаш и тогава тръгвай да пазаруваш

Частите на Е39 с цени стоят най-отгоре в този форум

Колко гори...кой колкото си иска. За справка http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic. ... 5&t=102605

Отне ми точно 2мин., за да ти дам отговорите, според теб трудно ли беше

Знам че сигурно ще бъда порицан за следващото си изказване, но немога да се стърпя. 
Какво да ти кажа, тука сме се събрали все мазохисти.
Е39-тикте, горят много, вървят малко, возят като каруци, а поддръжката им е като да поддържаш междузвездна совалка.
Сега сериозно.
Незнам за колегите но аз от около година карам е39 и смея да кажа, че е най-добрата, здрава и красива кола, която съм карал, във всяко отношение. За поддръжка, части, разход, и вървене има теми в подфорума много. е39

Какво да ти кажа, тука сме се събрали все мазохисти.

Сега сериозно.

Незнам за колегите но аз от около година карам е39 и смея да кажа, че е най-добрата, здрава и красива кола, която съм карал, във всяко отношение. За поддръжка, части, разход, и вървене има теми в подфорума много. е39

- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
абе колега, стой си с компотчето и не се занимавай с глупости
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
BMWdrivers написа:абе колега, стой си с компотчето и не се занимавай с глупости
Не знаеш колко истина има в това изречение

Имах Е36 Компот, сега съм с Е39 ...... ами Е39 е доста по-капризна и скъпа за поддръжка, харчи доста повече и върви.... колкото компота

Ако имаш излишни 10 бона да ги хвърлиш по некоя 10 годишна Е46 или Е39 .....

barty написа:BMWdrivers написа:ами Е39 е доста по-капризна и скъпа за поддръжка, харчи доста повече и върви.... колкото компота![]()
За комфорта и удоволствието, нищо не казваш колега. В сравнение с компотчето де.

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Ако не си се возил на Е39-повози се.. и после и на Е46,сам ще намериш разликите;) А по-повод поддръжката,частите държат доста високи цени..за този вече наистина остаряващ автомобил,но не се лъжи,че Е46цата има много по-евтини части.За сверка и в под-форум"Е46" и тук има теми за частите,свери ги и сам,ще видиш.че разликите дори някъде отсъстват
По-повод вървежа,моторите,който си посочил(някой и от тях)са наистина слаби за това купе..Примерно по новите дизели с турбо вървят доста сериозно,бих казал..естествено и по-големите бензинови
Успех

По-повод вървежа,моторите,който си посочил(някой и от тях)са наистина слаби за това купе..Примерно по новите дизели с турбо вървят доста сериозно,бих казал..естествено и по-големите бензинови

Успех

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Возията на Е39 е много по хубава от на Е46 пък и мен Е39 ми харесва много повече как е направено вътре!Сега гледам колегата е изброил в заглавието бензинови двигатели макар,че 2.3i няма такъв в Е39 предполагам си имал предвид колега 523i E39 което е 2.5i двигател,преди имах 520i Е39 хубав здрав много тих двигател,но е тромав за това купе и гори колкото 2.5i,2.8i!Сега съм с 523i разликата е голяма доста по-пъргав двигател,но 528i е още по-добър вариант които ти препоръчвам колега,гори доста добре според кубатурата си теглото на купето и вървежа които прави!
Като цени за консумативи са еднакви,но според мен ще останеш доста доволен от Е39 като цяло,а ако питаш мен (лично мое мнение) Е38 е автомобила в които ще се влюбиш!
Като цени за консумативи са еднакви,но според мен ще останеш доста доволен от Е39 като цяло,а ако питаш мен (лично мое мнение) Е38 е автомобила в които ще се влюбиш!

я си карай компакта и не се занимавай.....евтини части,спиш спокойно,няма постоянно да мислиш дали не са ти тупнали навигацията...като станеш да намериш болезнената гледка да ти липсва волана,или пък лайсните заедно с парк сензорите,или най-малкото огледалата......като се развали нещо,главата почва да боли.......предния и задния мост нямат нищо общо като на Е36.......там са едни носачи,прави,криви......и сичките на супер цени за бройка
Задния мост......заден горен носач-409лв/бр,реглажна биелета 370лв/бр,билетка около 50лв/бр....долен носач 650лв/бр.....шарнир-около 70лв/бр(цените са по спомен от RealOM).....отделно ако е карана душманската може и рейката да се обади
......а там филма е голям!Разгледай тук за да видиш: http://www.realoem.com/bmw/select.do
Бензиновите двигатели са доста здрави и ако го обслужиш и поддържаш правилно,няма да те издъни!Според мен главния проблем ще ти е ходовата част,че с тия пътища.......
Но всичко зависи на какъв автомобил ще попаднеш
Не се мятай на евтина Е39-ка......дай малко повече пари,но поне да не си в джаза
И последно,еднаквото при Е46 и Е39 е само ебмлемата,така че
търсачката

Задния мост......заден горен носач-409лв/бр,реглажна биелета 370лв/бр,билетка около 50лв/бр....долен носач 650лв/бр.....шарнир-около 70лв/бр(цените са по спомен от RealOM).....отделно ако е карана душманската може и рейката да се обади

Бензиновите двигатели са доста здрави и ако го обслужиш и поддържаш правилно,няма да те издъни!Според мен главния проблем ще ти е ходовата част,че с тия пътища.......
Но всичко зависи на какъв автомобил ще попаднеш

И последно,еднаквото при Е46 и Е39 е само ебмлемата,така че

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
айде и аз да ти напиша няколко думи. видях ти темата в Е46 подфорума. пиша ти тук защото е без значение каде ще пиша в случея. аз карам Е46 и Е36. в Е46 подфорума ще ти кажат че Е46 е по-добрата кола. тук ще ти кажат обратното. аз пък ще ти кажа че зависи от теб самия и потребностите ти. първо - прецени дали ти трябва нова кола. ако не, няма смисъл да си вземаш което и да е друго БМВ. Е36 си е прекрасна кола. второ - ако ще се вожиш сам и ще се гъзарееш пред момиченцата тогава Е46 е твоята кола. трето - ако няма да си сам, тоест имаш жена дете (деца) - тогава Е39 е за теб. колкото до двигателите - няма лоши двигатели. купи такъв двигател който ще е на оферта от към съотношението цена и състоянието в което се намира. все пак сам си решаваш.
П.П. надявам се да не съм засегнал колегите от подфорума. ако е така се извинявам.
П.П. надявам се да не съм засегнал колегите от подфорума. ако е така се извинявам.

- mitev_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 M Sport
- Мечтае да кара: M5
Колегата "taba4ko" е напълно прав , всичко си е до вкус . Мога да ти дам един съвет , представи си , как ще си в е39 и после в е46.... от там ще ти дойде. Примерно аз съм привърженик на голямата кола за това съм се засилил към е38
УСПЕХ!!

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
barty написа:BMWdrivers написа:абе колега, стой си с компотчето и не се занимавай с глупости
Не знаеш колко истина има в това изречение![]()
Имах Е36 Компот, сега съм с Е39 ...... ами Е39 е доста по-капризна и скъпа за поддръжка, харчи доста повече и върви.... колкото компота![]()
Нали знаеш зависи от 39ката..
Мойта върви 2-пъти повече от компот и харчи доста по-малко.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
boksioraE39 написа:barty написа:BMWdrivers написа:абе колега, стой си с компотчето и не се занимавай с глупости
Не знаеш колко истина има в това изречение![]()
Имах Е36 Компот, сега съм с Е39 ...... ами Е39 е доста по-капризна и скъпа за поддръжка, харчи доста повече и върви.... колкото компота![]()
Нали знаеш зависи от 39ката..
Мойта върви 2-пъти повече от компот и харчи доста по-малко.
абе колега ти кога си научи колата да вдига повече от 160, кога почна да се хвалиш че караш бърза и икономична е39

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Сама се научи!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2