Проблем с мигачите
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с мигачите
Здравейте!
От известно време насам наблюдавам странен проблем - мигачите се включват когато си поискат!
Левия по принцип си работи, но десния си има характер.
Другият проблем е, че когато пусна ляв се чува характерното цъкане, докато за десния това не важи.
Освен това и лампичките на таблото ми не светят!
Някакви идеи?
Бклагодаря предварително
От известно време насам наблюдавам странен проблем - мигачите се включват когато си поискат!
Левия по принцип си работи, но десния си има характер.
Другият проблем е, че когато пусна ляв се чува характерното цъкане, докато за десния това не важи.
Освен това и лампичките на таблото ми не светят!
Някакви идеи?
Бклагодаря предварително

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Проблем с мигачите
Релето на авариините светлини е в джаза, или бутона на авариините.
Ако двете са ОК, пробвай с лостче, и краен вариант - табло
Ако двете са ОК, пробвай с лостче, и краен вариант - табло

Трябва ли да се сменя това реле, за да се разбере дали е от него, или има вариант при който може да се разбере без смяна. Същият въпрос важи за копчето.
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
При мен беше точно така и се оказа реле,ама знае ли човек.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
manos написа:Някой да има представа колко струва горе-долу това реле?
Вземи от колега за проба и пробвай, толкова ли е сложно ???

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Аз имах същия проблем,сменях реле,нищо не стана,а просто следвреме се оправи всичко и нямам проблеми вече.
Но ако искаш имам едно реле останало от страта мога да ти го дам да пробвам дали ще има разлика.
Но ако искаш имам едно реле останало от страта мога да ти го дам да пробвам дали ще има разлика.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Такаам релето е около 80лв,лятото се мъчеха да ме оберат..Отваряш кутията с бушоните отпред до двигателя вадиш релето за мигачите оглеждаш му клемите .Внимателно го отваряш и проверяваш контакторите на релето (в какво състояние са имат ли нагоряло или окис) оглеждаш хубаво електронните елементи които управляват реле-превключвателя.Ако всичко е наред слагаш капачката му и го забиваш на мястото си ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- BULL3T
- ентусиаст
-
BABHOMED написа:Такаам релето е около 80лв,лятото се мъчеха да ме оберат..Отваряш кутията с бушоните отпред до двигателя вадиш релето за мигачите оглеждаш му клемите .Внимателно го отваряш и проверяваш контакторите на релето (в какво състояние са имат ли нагоряло или окис) оглеждаш хубаво електронните елементи които управляват реле-превключвателя.Ако всичко е наред слагаш капачката му и го забиваш на мястото си ..
Това което го каза е много хубаво,ама не каза нищо което не знаем! Въпроса е какво става, ако всичко не е наред?!

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
колега ако ти работи нормално на ляв мигач ,а на десен не проблема не е в релето щото то не двойнно за ляв и десен мигач по-скоро е проблема в лостчето или бутона за аварийни ,по-добре намери някой познат с е 34-ка пробвай с неговото лостче и ако не се оправи бутона на аварийните и двете се свалят лесно 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
Точно релето е разделено на два отделни кръга леви и десни мигачи ! вътре има една обща котва и два контакта .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Сега малко се обърках...
Смятам да пробвам първо това, което каза колегата BABHOMED, но ако не е от това...
edit: Направих следната процедура - извадих всички релета, почти на всички клемите им бяха окислени и не правеха добър контакт, но проблема е, че на схемата не мога да разбера кое реле точно е за мигачите
Другото, което забелязах е, че колата от време на време все пак пуска десен мигач, а копчето за аварийните ту сработва, ту не... сега може хем да е от това копче, хем и от лостчетата... за капак на ляв мигач стрелката на таблото не мига, на десен (когато се включи) - мига
Нещо за този проблем?
Смятам да пробвам първо това, което каза колегата BABHOMED, но ако не е от това...

edit: Направих следната процедура - извадих всички релета, почти на всички клемите им бяха окислени и не правеха добър контакт, но проблема е, че на схемата не мога да разбера кое реле точно е за мигачите

Другото, което забелязах е, че колата от време на време все пак пуска десен мигач, а копчето за аварийните ту сработва, ту не... сега може хем да е от това копче, хем и от лостчетата... за капак на ляв мигач стрелката на таблото не мига, на десен (когато се включи) - мига

- BABHOMED
- ентусиаст
-
Повече ми прилича на реле но все пак някой по знаешт от мен да се изкаже..Когато си на десен мигач и стрелкичката не мига мигачите работят ли ?

- BULL3T
- ентусиаст
-
Най-голямото по височина трябва да е това за мигачите.Едно много едро беше при мен и на двете е34ки!

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2