Проблем със скорсти (или феродов диск,маховник.....)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW e38 730D

Проблем със скорсти (или феродов диск,маховник.....)

Мнение от gmmaster » 21 Ное 2010, 18:03

Добър ден колеги имам един голям проблем ..... понеже аз съм ученик и цяло лято работо и реших да си купя колата мечта BMW e34 520i (150 коня). Колата има забележки но най-големият проблем стана вчера ..... Как всеки нормален човек има моменти в които ни кипва на всичките и на мен се случи нещо такова .... ето какво стана :

- Реших да покарам малко по-така .... ударих няколко "задна-първа" и направих точно 3 точки и тъкмо да се завъртя на 3 тата точка към моята улица и да си ходя към нас и както колата беше на 2ра,мина на изключена от скорост без да съм натискал каквото и да е :( :X Успях да прибера колата на полусъединител и 1ва някак си зацепваше .... :X но днес не .... колата няма съединител изобщо,а като работи на място се носи мириз на феродо......

Говорих с няколко познати които имат е34ки и те ми казаха че има няколко вариянта :
– Феродовия Диск
- Притискателния Диск
- Скоростите
- Маховика (казаха ми,че това е най-лошият вариянт)

Знам че неможете да ми кажете какво точно се е прецакало и знам че трябва да разкостя колата отдолу и да сваля да се види ..... ,но понеже както споменах по-горе аз съм ученик и съм доста зле финансово ...... искам да попитам дали някой случайно няма тези части (чак др-та събота ще разглобя колата,за да видим какво и е),на някакви по-разумни цени или да ми кажете от къде мога да си ги намеря на добра цена макар и да не са оригинални германски ......

Благодаря за отделеното време :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Проблем със скорсти (или феродов диск,маховник.....)

Мнение от BABHOMED » 22 Ное 2010, 1:48

Прилича ми на строшен притисквател.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525ix touring
Мечтае да кара: м5

Мнение от martyn » 22 Ное 2010, 19:36

феродовия се е разпаднал колега
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 23 Ное 2010, 15:18

И аз смятам,че си разпилял феродовия диск.Гледам в Евро07 има разни започващи от 60лв и стигащи до 100лв.Ама са някакви измислени марки и не се знае колко ще издържат на тая тежка кола.Може и да тресат при тръгване.Избора си е твой.
Сега гледаш ли колко е важно да си купиш кола,която да можеш да поддържаш.На цената на тия менташки дискове за е34 може да се вземе оригинален Luk/Saschs за Астричка например.
Успех все пак!
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 23 Ное 2010, 21:24

ако пак ще правиш точки (каквото и да значи) си купи истински съединител. ако не можеш да си го позволиш, по - добре продай колата.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW e38 730D

Мнение от gmmaster » 23 Ное 2010, 22:22

@2bar написа:ако пак ще правиш точки (каквото и да значи) си купи истински съединител. ако не можеш да си го позволиш, по - добре продай колата.

Aз искам да я продам колега ...... колата няма много забележки по двигател и ходова част е почти перфектна но нека да го оправя ........... незнам дали така някой ще иска да я купи ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 23 Ное 2010, 22:54

Защо го нахранихте момчето, бе колеги :mhihi:

Пич, единствения ти шанс е да поискаш от тати 5 стотака като му обещаеш да му дадеш да покара малко :mhihi:
Само има една опасност - да не му се слиза от колата и да се наложи да му я преотстъпиш за неопределено време :mhihi:

Сега сериозно:
Че ще се сваля скоростна кутия, това е ясно. Тази услуга ще ти струва 130 - 150 лв чист труд дори при най-добрия ти приятел.
След като ще даваш толкова пари само за отварянето е просто грехота да не смениш съединител цял комплект независимо в какво състояние е стария.
Съединителят струва 250 - 300 лв.
Отделно, ако се окаже блокирала скоростна кутия - само отварянето и струва 200 лв. Ремонта отделно около 600 лв.
Затова колегите обикновено направо си купуват друга кутия втора употреба от подфорум "продава". Виж там за цени.

Ако се окаже маховик - само 4-500 лв втора употреба от подфорум продава. Намират се и по 2-300 лв.

Без да те отчайвам просто ти обяснявам защо в началото те пратих при тати.

Поздрави и успех,
Д
Последна промяна ddddk на 23 Ное 2010, 23:00, променена общо 1 път
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 23 Ное 2010, 22:59

Дамяне, юношата няма Е60, какви са тия цени :winky:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 23 Ное 2010, 23:10

Е, добре...

Дай му ти цени...
Ама, ако не се разминават от моите с повече от 20% ще пия бира в неделя, а?

А, пък от Е34 до Е60 има повече разлика...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Жените да......
Мечтае да кара: Няква 7-мица
Детайли за колата: BMW e34 520i М50В20 150h.p.
BMW e46 316i M43b19 105h.p.

Мнение от bloodhearsteen » 24 Ное 2010, 16:29

Свали кутията прати снимки и вече натам ще се види какъв е проблема,да не гадаем :|
0899588984

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 26 Ное 2010, 0:16

тук колегата PIONEER каза нещо което определено грабна вниманието ми. Преди година смених съединител в сервиз Д§Н на гара подуене (да не съм чул някой да ходи там) и от тогава понякога при тръгване на 1-ва се получава потресване или придърпване не мога да го опиша точно но тогава реших (с помощта на един от тамошните "специалисти", че това е нормално защото съединителя бил нов. Трябва ли да сменям пак нещо или да си карам така?
поздрави

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 26 Ное 2010, 3:51

Щом е от време на време(предполагам след като загрее диска при повечко тръгни-спри в задръстване)няма проблем.Но по принцип с времето това тресене се увеличава,а не намаля.Пружините губят еластичност,като се свали диска даже някой път хлопат ама какво да се прави.На доста коли им попретриса при потегляне,но с "техниката" с по-плавно тръгване и повечко газ се избягва.Карай смело като почне съвсем да прави чалъми сменяй :)
Изображение
8.32

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 26 Ное 2010, 5:12

то не е нещо постоянно и да определено само на студено го прави, но няма как да не ме е яд при положение че тогава бях доста зле с кинтите и баварката седя без съединител два месеца докато събера 800-те кинта които ми бяха обявили уж доверените хора...бе мани...благодаря ти иначе колега :weed:

Назад към E34