Разочарован от М-КАР Пловдив
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Разочарован от М-КАР Пловдив
Преди време ми качиха колата на диагностика и ми казаха , че мас метъра ми е за смяна защото давал грешка.Реших да си купя такъв сензор от интернет ( германия - MAF ).
Колата ми е Е46 320 Д автоматик Комби 2001 година 136 коня.
Та смених си аз този сензор обаче колата спря още повече да върви.
Обадих се в М-Кар и те ми казаха , че трябвало този датчик да се програмира и тн. Питах ги колко пари те ми казаха около 40 лв.Запазих си час отидох вкараха колата след 1 час и 30 мин излезна едно момче и каза , че този датчик неможел да се програмира бил същия и не би трябало да има проблем.Питах го добре кво да направя и той ми каза ами незнам може да е от умната дюза.Хм.. взеха ми 30 лв за диагностика не направиха нищо отидох в друг сервиз да ми сложат стария датчик поне тогава колата варвеше доста по добре.Човека в другия тръгна да ми сваля датчика и ми каза че са ми счупили там едното краче. Дефактно аз съм дал за този датчик 240 лв и те нестига , че нищо не направиха ми ми счупиха и часта.Кво да ви кажа никога повече няма да ида там.
Колата ми е Е46 320 Д автоматик Комби 2001 година 136 коня.
Та смених си аз този сензор обаче колата спря още повече да върви.
Обадих се в М-Кар и те ми казаха , че трябвало този датчик да се програмира и тн. Питах ги колко пари те ми казаха около 40 лв.Запазих си час отидох вкараха колата след 1 час и 30 мин излезна едно момче и каза , че този датчик неможел да се програмира бил същия и не би трябало да има проблем.Питах го добре кво да направя и той ми каза ами незнам може да е от умната дюза.Хм.. взеха ми 30 лв за диагностика не направиха нищо отидох в друг сервиз да ми сложат стария датчик поне тогава колата варвеше доста по добре.Човека в другия тръгна да ми сваля датчика и ми каза че са ми счупили там едното краче. Дефактно аз съм дал за този датчик 240 лв и те нестига , че нищо не направиха ми ми счупиха и часта.Кво да ви кажа никога повече няма да ида там.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Разочарован от М-КАР Пловдив
Умна дюза е диагноза на всяка 3-та Е46ца преди фейса (дизел)...но никога няма да спъне колата...ГНП-то припокрива работата на умната дюза, така, че дори и с прецакана умна дюза - не се усеща промяна във вървежа на колата.
Ок но аз сложих 1 към 1 част която е уш нова там ми казаха , че се програмирало нещо за 40 лв. В крайна сметка ми чупиха частта и не направиха нищо и ми взеха 30 лв. Та сега си сложих стария дебитомер и колата си върви. Просто преди ми бяха казали , че дал дебитомера грехка и аз нали се грижа за колата и реших да го сменя.Нямъм думи там ако немогат да ми кажат защо с новата част колата не върви ... каде да ида.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Dimitroff написа:Умна дюза е диагноза на всяка 3-та Е46ца преди фейса (дизел)...но никога няма да спъне колата...ГНП-то припокрива работата на умната дюза, така, че дори и с прецакана умна дюза - не се усеща промяна във вървежа на колата.
Колега ти сигурен ли си в това
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Пресиян Василев написа:Dimitroff написа:Умна дюза е диагноза на всяка 3-та Е46ца преди фейса (дизел)...но никога няма да спъне колата...ГНП-то припокрива работата на умната дюза, така, че дори и с прецакана умна дюза - не се усеща промяна във вървежа на колата.
Колега ти сигурен ли си в това
В предвид колко познати имам с Е46 320д 136к.с. с проблеми в умната дюза и факта, че докато не го видят на диагностика не са имали никаква представа...стана дълго - с една дума - ДА.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Нямам нищо против,склонен сьм да вярвам в това което някои/нещо е казал.
С неработеща /прекьсната дюза с датчик за хода на иглата ДДЕ3.0 влиза автоматично в авариен режим.
Друг е вьпроса за кадьрна диагностика при която често излизат грешки в неправилно горивовпрьскване и обер дюза оттам и неправилен симптом.
Поздрави
С неработеща /прекьсната дюза с датчик за хода на иглата ДДЕ3.0 влиза автоматично в авариен режим.
Друг е вьпроса за кадьрна диагностика при която често излизат грешки в неправилно горивовпрьскване и обер дюза оттам и неправилен симптом.
Поздрави
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
колега, грешката ти е, че си обикалял като цветарка.
най-добре е като захапеш в 1 сервиз да ти решат проблема до край,
иначе става точно както твоята работа. ако бяха ти го сменили в м кар мас метъра и проблема остане, то нямаше да плащаш за частта. това важи за всички свестни сервизи.
най-добре е като захапеш в 1 сервиз да ти решат проблема до край,
иначе става точно както твоята работа. ако бяха ти го сменили в м кар мас метъра и проблема остане, то нямаше да плащаш за частта. това важи за всички свестни сервизи.

- SnakeOne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: силно казано
ivailovv написа:Ок но аз сложих 1 към 1 част която е уш нова там ми казаха , че се програмирало нещо за 40 лв. В крайна сметка ми чупиха частта и не направиха нищо и ми взеха 30 лв. Та сега си сложих стария дебитомер и колата си върви. Просто преди ми бяха казали , че дал дебитомера грехка и аз нали се грижа за колата и реших да го сменя.Нямъм думи там ако немогат да ми кажат защо с новата част колата не върви ... каде да ида.
Ти какви кадри си мислиш, че работят в оторизираните сервизи

8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ