Помогнете БМВ 316i 118 к. с. 2000 г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помогнете БМВ 316i 118 к. с. 2000 г.
Имам следния проблем . Сутрин , като запаля и потегля колата се дави , даже се чува леко припукване откъм двигателя . Когато набера скорост вече нещата се оправят . Преди 1 година съм и сложил ГИ . Притеснява ме и големия разход на гориво особенно на градско 16 л газ / 100 км.
Изчетах доста неща по форума и на правих следната проба :
На работещ двигател отвих капачката на маслото и още с отвиването започна да губи обороти и изгасна т.е. смуче вакуум . На едни места във форума пише , че трябва да подухва от там и не трябва да променя оборотите си , а на други , че така трябва да бъде ???? Съвсем се обърках .Някой може ли да ми каже със сигурност как трябва да бъде . Закарах я на майстор . Той провери газовия клапан за обезвъздушаване на картера
/ работи според него /, маркучите към него и маркучите към отдушниците на дюзите / редовни са /...........и извода до които стигна е , че са се позапушили от нагар самите отдушници на дюзите за впръскване на горивото , тъй като много близо до тях влиза и ГИ .
Каза ми , че трябва да занеса дюзите да ги почистат на ултразвук и то само отдушниците им , защото дюзите си работели. Някой ако е имал подобни проблеми нека сподели , как ги е оправил .
На работещ двигател отвих капачката на маслото и още с отвиването започна да губи обороти и изгасна т.е. смуче вакуум . На едни места във форума пише , че трябва да подухва от там и не трябва да променя оборотите си , а на други , че така трябва да бъде ???? Съвсем се обърках .Някой може ли да ми каже със сигурност как трябва да бъде . Закарах я на майстор . Той провери газовия клапан за обезвъздушаване на картера
/ работи според него /, маркучите към него и маркучите към отдушниците на дюзите / редовни са /...........и извода до които стигна е , че са се позапушили от нагар самите отдушници на дюзите за впръскване на горивото , тъй като много близо до тях влиза и ГИ .
Каза ми , че трябва да занеса дюзите да ги почистат на ултразвук и то само отдушниците им , защото дюзите си работели. Някой ако е имал подобни проблеми нека сподели , как ги е оправил .
Re: Помогнете БМВ 316i 118 к. с. 2000 г.
Здравей,
Относно разхода градско е много трудно да го хванеш, особено на газ.
Аз съм имал 11/100 и 16/100 (м54б22 с газ. инж.)
Твоя автомобил с газов инжекцион или с т.нар. обикновен е ?
Сутрин на какво пали бензин или газ ?
Как обръща - автоматично след температура и обороти или просто като мине някакви обороти ?
Относно разхода градско е много трудно да го хванеш, особено на газ.
Аз съм имал 11/100 и 16/100 (м54б22 с газ. инж.)
Твоя автомобил с газов инжекцион или с т.нар. обикновен е ?
Сутрин на какво пали бензин или газ ?
Как обръща - автоматично след температура и обороти или просто като мине някакви обороти ?
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Също така си смени филтрите на газта.Би трябвало да са два,един на газовия клапан и един по-голям преди клапана.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Най-вероятно проблема ти е от газта,
но все пак провери дюзите и дебитомера.
Ако си с М43 двигателя обикновено от дюзите става тая мизерия да прекъсва сутрин
но все пак провери дюзите и дебитомера.
Ако си с М43 двигателя обикновено от дюзите става тая мизерия да прекъсва сутрин
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Газов инжекцион е / Фобус / в Плевен го слагаха . Но не е от газта , защото
първоначално пали на бензин и като достигне определена температура двигателя - автоматично прехвърля на газ . А това дето го прави го прави и на бензин и на газ . Днес свалихме дюзите и имаше доста нагар по тях , като
имаше и запушени отвори . Измих ги на ултразвукова вана / падна много чернилка / . Довечера ще сглабяме колата и утре ще ви кажа дали има ефект
първоначално пали на бензин и като достигне определена температура двигателя - автоматично прехвърля на газ . А това дето го прави го прави и на бензин и на газ . Днес свалихме дюзите и имаше доста нагар по тях , като
имаше и запушени отвори . Измих ги на ултразвукова вана / падна много чернилка / . Довечера ще сглабяме колата и утре ще ви кажа дали има ефект
Колегата осi може много да ти помогне с тоя проблем! Имаше го абсолютно същия проблем и със същия двигател и година и с газов изжекцион. Ако кажеш, че ти е светло сива колата ще си помисля, че става въпрос за него! хахахаха Както и да е, свържи се с него, човека е пич и ще ти даде пълна информация! и не е 118 коня колата
316 е 105 к.с., нищо, че е 1.9!

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
По темата : според мен след почистването на дюзите ще се оправи колата. И моите бяха доста замърсени и
след почистване изчезна проблемът. Сега слагам веднъж на 5-6 месеца добавка за прочистване в бензина и нямам ядове с дюзите вече повече от 3 години
след почистване изчезна проблемът. Сега слагам веднъж на 5-6 месеца добавка за прочистване в бензина и нямам ядове с дюзите вече повече от 3 години
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
GENATAff написа:Имам следния проблем . Сутрин , като запаля и потегля колата се дави , даже се чува леко припукване откъм двигателя . Когато набера скорост вече нещата се оправят . Преди 1 година съм и сложил ГИ . Притеснява ме и големия разход на гориво особенно на градско 16 л газ / 100 км.
Колега аз го имах абсолютно същия проблем.
Не се занимавай да сменяш каквото и да е било по колата без да провериш някой неща защото аз смених здрави части за доста пари + чистене на дюзи, смяна на дебитомери и сонди, катализатор и др.
Ако можеш я закачи на диагностика и виж грешката ако е P 171 значи има проблем в системата осигуряваща гориво и от там на там майсотрите ти казват да смениш всичко свъразано с осигуряването на бензина защото са свикнали да е така при ладите.
Тук проблема е в газовия инжекцион, а именно не е ли настроен добре и ако дава повече гориво или по малко измества адаптивната смес на бензин и от там компа на двигаталя се бъгва и започва да работи зле с прекъсване и гърмежи в колекторите/пукане/, като загрее колата малко се оправят нещата.
Зада си сигурен първо превключи на бензин и карай така само на бензин поне 50 км, но без да превключваш на газ, по този начи колата си адаптира сама сместа и заработи ли не сменяй нищо, а направо отивай да ти регулират инжекциона.
Ако не се оправи от това пиши ми на ЛС и ще я оправим.
Поздрави
П.П от този клапан за обезвъздушаване на картера не ти е проблема иначе като отвориш капачката не трябва да прави вакуум а да духа и трябва да го смениш клапана защото щом смуче значи мембранката му се е спукала и не затваря.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Съжалявам че се меся щото карам Е36 но пък и той е с М43Б18.
Та, колега, без да те отчайвам, но мисля че по-скоро колегата oci е прав.
Пробвай да караш известно време само на бензин и виж как ще са нещата, първо си оправи бензина.. чесно казано си мисля че ако проблема ти е в дюзите на бензина - нямаше да го имаш проблема на газ.
Аз лично съм си карал колата на газ когато въобще нямах бушон на бензиновата помпа и от опит ти казвам - няма проблеми.
Та според мен проблема не е (само) в дюзите - може и да са проблемни, ама не е само там проблема
Все пак, сподели като я сглобиш какъв е ефекта
А иначе винаги да си покараш колата извесно време на бензин е добре, има ефект, имах приятел който дълги години караше само на газ, напоследък колата му взе да прави мизерии сутрин като запали на бензин докато обърне на газ - тва лято отиде до гърция и обратно САМО на бензин и от тогава колата му сутрин е друга, пали си нормално, не тресе не ми зерства.. та квото и да е, само сутрешното палене на бензин не стига, карайте си я отвреме навреме и м/у другото
Та, колега, без да те отчайвам, но мисля че по-скоро колегата oci е прав.
Пробвай да караш известно време само на бензин и виж как ще са нещата, първо си оправи бензина.. чесно казано си мисля че ако проблема ти е в дюзите на бензина - нямаше да го имаш проблема на газ.
Аз лично съм си карал колата на газ когато въобще нямах бушон на бензиновата помпа и от опит ти казвам - няма проблеми.
Та според мен проблема не е (само) в дюзите - може и да са проблемни, ама не е само там проблема
Все пак, сподели като я сглобиш какъв е ефекта
А иначе винаги да си покараш колата извесно време на бензин е добре, има ефект, имах приятел който дълги години караше само на газ, напоследък колата му взе да прави мизерии сутрин като запали на бензин докато обърне на газ - тва лято отиде до гърция и обратно САМО на бензин и от тогава колата му сутрин е друга, пали си нормално, не тресе не ми зерства.. та квото и да е, само сутрешното палене на бензин не стига, карайте си я отвреме навреме и м/у другото

Да уточня , че съм измил и прочистил само отдушниците на дюзите , защото не съм свалял дюзите от тръбата за да не изпокъсам уплътненията им. Ефекта след сглабянето се оказа никакъв даже оборотите на празен ход след запалване се разиграха повече и на всичко отгоре започна да светва за кратко време индикацията за проблем в двигателя , като я подкарах. Прави ми впечатление ,че като превключи на газ оборотите на празен ход се повишават , но пак се заиграват. Мислех да сменя днес и свещите , но ще послушам колегата oci и ще я покарам малко само на бензин за да видя какво ще стане .
Здравейте , искам само да кажа , че вчера заредих бензин А96 и сложих добавка за почистване на дюзи за инжекцион , превключих системата на бензинов режим и съм изминал само 8 км , но се почувства коренна разлика в поведението на колата. Сутринта оборотите след запалването почти не са мърдали , колата се форсираше много по-добре не чух това пукане откъм двигателя , което се получаваше при натискане на газта . Като навърта повече км на бензин ще ви напиша пак как стоят нещата.
- oci
- старши ентусиаст
-
GENATAff написа:Здравейте , искам само да кажа , че вчера заредих бензин А96 и сложих добавка за почистване на дюзи за инжекцион , превключих системата на бензинов режим и съм изминал само 8 км , но се почувства коренна разлика в поведението на колата. Сутринта оборотите след запалването почти не са мърдали , колата се форсираше много по-добре не чух това пукане откъм двигателя , което се получаваше при натискане на газта . Като навърта повече км на бензин ще ви напиша пак как стоят нещата.
Щом е така колега отивай да ти регулират инжекциона защото сега като я обърнеш на газ пак ще се върне старото положение.
Просто при теб има разлика в горивната смес на газ или е по богата или по бедна от тази на бензин и обърнеш ли я пак на газ 100 процента пак ще почне същите мизерии, повярвай ми минал съм по твоя път само, че тогава нямаше кой да ме насочи и набих един куп пари за смяна на здрави части по колата.
Здравейте !
Изминах вече около 60 км на бензин . Но само на градско каране , защото нямах път за извънградско. Сутрин при палене оборотите са стабилни / леко се повишават от автоматичния смукач докато загрее и после падат до около 900 , няма да се чува пукането , не се дави както преди при натискане на газта, но като загрее двигателя и при следващи загасвания и палене на двигателя се наблюдава падане на оборотите до околу 500 - 600 и покачване на 750 об./мин..Между другото жълтата лампа на чека на двигателя ми свети.
Колата , като цяло върви много по добре , но явно ще трябва да ходя на компютърна диагностика .
Изминах вече около 60 км на бензин . Но само на градско каране , защото нямах път за извънградско. Сутрин при палене оборотите са стабилни / леко се повишават от автоматичния смукач докато загрее и после падат до около 900 , няма да се чува пукането , не се дави както преди при натискане на газта, но като загрее двигателя и при следващи загасвания и палене на двигателя се наблюдава падане на оборотите до околу 500 - 600 и покачване на 750 об./мин..Между другото жълтата лампа на чека на двигателя ми свети.
Колата , като цяло върви много по добре , но явно ще трябва да ходя на компютърна диагностика .
Re: Помогнете БМВ 316i 105 к. с. 2000 г.
Здравейте !
Спрял съм се на два автосервиза в София :
Рашо - ауто и Мотоман
Моля, да ми напишете какво знаете за тях и кой е за предпочитане ?
Рашо - ауто и Мотоман
- oci
- старши ентусиаст
-
Re: Помогнете БМВ 316i 105 к. с. 2000 г.
GENATAff написа:Здравейте !
Рашо - ауто и Мотоман
Питай ги дали имат софт за газовия инжекцион и ако нямат няма да ти свършат работа и двата.
Смени клана и си регулирай ГИ недей да набиваш пари за здрави части.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2