Въпрос за изгорели джанти!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Въпрос за изгорели джанти!

Мнение от bili1 » 21 Ное 2010, 20:32

Колеги добър вечер,въпроса към вас ми е следния,значи имам един познат на които на скоро му запалиха Е39-ката днес говорихме по телефона с него аз го питах за джантите му,а те са Styling 32 17-ски дали ги продава и той ми каза,че са поизгорели и едната от тях се е пукнала също така ми спомена нещо като отслабяване на самия алуминии при пожара :shock: аз се позачудих малко иначе цялата кола му е изгоряла,но ми казва за другите три джанти,че са добре само са почернели (не съм ги виждал още в какво състояние са),но за сметка на това буквално ми ги дава тия три джанти почти за без пари,искам вие да кажете възможно ли е това отслабяване на алуминия или е просто мит... :dunno: !
P.S.Ако стават ще си ги мина с водна шкурка и ще ги дам на бояджия да ги пръсне,и ще търся още една джанта! :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Re: Въпрос за изгорели джанти!

Мнение от mitkofriz » 21 Ное 2010, 21:46

Със сигурност са деформирани,виждал съм при пожар как алуминиеви ремъчни шайби се топят и капят като найлон.
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 21 Ное 2010, 21:53

Ми аз ще ги проверя дали са криви колега,момчето каза,че не са криви по скоро ме интересува тоя мит за отслабването здравината на самия алуминии при пожар,той каза,че едната джанта са е пукнала от температурата,но той твърди,че веднъж горяла самата джанта после неможе да и се има доверие!(аз много не го вярвам това.... :dunno: )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 21 Ное 2010, 21:59

Не си прави експерименти. За да се пукне от топлината тази джанта, материалът със сигурност е променил свойствата си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 21 Ное 2010, 22:06

Дори да ти ги подаряват - сигурно ще се наложи изправяне, което ще ти излезе през носа, още повече, че са само 3 джанти... Според мен не си струва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 21 Ное 2010, 22:09

стават само за скраб, за нищо друго!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Ное 2010, 23:33

Не се вкарвай в такива филми колега, ще береш ядове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 22 Ное 2010, 16:02

Ми смятам така да направя колеги,днес чакам момчето да се обади да ми каже в какво състояние са другите три джанти,ако са добре и не са много изгорели ще ги взема да ги проверя да не са криви,ако има хляб в тях и са си както трябва ще се разровя и поразпитам за още една джанта,ако се намери взимам ги и ще си ги пребоядисам,поразпитах иначе доста хора (просветени) за това отслабване на алуминия и на всички отговорите бяха,че ако не е горяла достатъчно дълго джантата,че да се разтопи и изкриви и няма нищо смисъл такъв,че самия материал няма как да му се наруши здравината от огъня,само боята се поврежда,ако джантата не е разтопена и крива е годна! :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от _-^Pampi^-_ » 22 Ное 2010, 22:52

Колега, не се вкарвай във филм с тея джанти... Рискуваш живота си за жълти стотинки...
100% структурата на метала се е променила, щом са горяли, може и да са прави, но не и здрави.
Същата работа е и праховото боядисване на алуминиеви джанти...процеса изисква термична обработка за да се разлее боята, става супер, но структурата на алуминия се променя от нагряването и после джантите стават трошливи.
Има доста случаи на счупени джанти след прахово боядисване...

Лично аз не бих рускувал да карам с такива джанти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 22 Ное 2010, 23:41

+ и от мене да не рискуваш. :yes:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 M Sport
Мечтае да кара: M5

Мнение от mitev_pz » 23 Ное 2010, 0:17

Ефтиното винаги излиза скъпо колега , народна мъдрост все пак ;) .Мога да те посъветвам да ги поогледаш доста добре .Снимки , ако може да се видят тук от другите колеги и да вземеш решение , но все пак това ти е ходова част не трябва да се правят експерименти и да рискуваш , недай си боже да се спука докато си на магистрала и т.н... .
Поздрави колега :lalala:
П.С: на работа съм тези дни , но ще ти пиша като почивам :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 23 Ное 2010, 0:48

По-добре не рискувай, а и тоя стайлинг не са толкова скъпи да си купиш читави. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Ное 2010, 0:50

по-скоро бих карал с 13ки от най-простите стоманени джанти с/без тасове , отколкото с обгорени и деформирани от огън лети джанти .. ако ще и оргналдЪ от м6ца да са .

При 100 км/ч стават големи бели от спукана гума, кво остава от счупване на джанта :shock: :nono: :no:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 23 Ное 2010, 17:47

Днес се чухме с момчето колеги джантите нестават :no: изгорели са "яката работа" и са се деформирали :| ,едната даже се е разтопила цялата!
Мерси много за съветите колеги :bowdown: дано темата е полезна за други такива колеги които се чудят дали да купят такива джанти! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 27 Ное 2010, 10:23

Само да кажа докато не са заключили темата със сигурност алуминият си променя механичните свойства при висока температура така че моят съвет е да не се слагат такива джанти

Назад към E39