Ел. подглавници на седалките
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
- Кара: BMW 530i '94
Ел. подглавници на седалките
Здравейте,
Имам БМВ Е34 с ел. седалки, но и на двете не им се движат подглавниците, въпреки че моторчетата се чува че работят. Пробвах и ръчно да ги мръдна, но не става. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля да помогне със съвет или някаква информация. Благодаря предварително.
Имам БМВ Е34 с ел. седалки, но и на двете не им се движат подглавниците, въпреки че моторчетата се чува че работят. Пробвах и ръчно да ги мръдна, но не става. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля да помогне със съвет или някаква информация. Благодаря предварително.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Ел. подглавници на седалките
Скъси броните на жилата и ще тръгнат.
Преди няколко дни тотално ревизирах ел рекаро, защото на никъде не мърдаше нормално.
По матам очаквай и облегалките да тръгнат накриво

Преди няколко дни тотално ревизирах ел рекаро, защото на никъде не мърдаше нормално.
По матам очаквай и облегалките да тръгнат накриво

- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
Благодаря за отговора.
Не ми е ясно какво да направя, но звучи като че трябва да се разглобят седалките.
Лесна ли е процедурата и дали е по силите на човек без опит. Ако някой е срещал тема с инструкции моля да ме насочи. Вчера търсих, но без резултат.
Не ми е ясно какво да направя, но звучи като че трябва да се разглобят седалките.
Лесна ли е процедурата и дали е по силите на човек без опит. Ако някой е срещал тема с инструкции моля да ме насочи. Вчера търсих, но без резултат.
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
.
Последна промяна bace_martu на 17 Юли 2011, 16:38, променена общо 1 път
Ей тука има малко снимков материал.http://bellsouthpwp.net/m/i/miales/seatcablesfix.htm
И на мен ми предстои същото упражнение. Не е сложно ама си е досадна работа, ако трябва да сваляш седалката. В твоя случай няма да се наложи.
И на мен ми предстои същото упражнение. Не е сложно ама си е досадна работа, ако трябва да сваляш седалката. В твоя случай няма да се наложи.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
penio написа:Ей тука има малко снимков материал.http://bellsouthpwp.net/m/i/miales/seatcablesfix.htm
Айде да се похваля, тия дни ремонтирах един комплект ел, рекаро, ходеше във всички възможни посоки на криво, и стана идеално.
Най-лесно обаче си става с махане на седалките, търпение и желание.
Сега обаче се оказа че четките на две от моторчетата са фира, и утре ще ходя за нови.
За капак на всичко някакви пишман майстори бяха пипали бутоните и ги бяха усрали и не работеха, да не говорим че бяха изпотрошени....

но живот и здраве утре всичко ще свърши добре, и младежа ще си получи работещите седалки.

- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
Благодаря много за информацията. Днес набързо ги поогледах седалките и видях че са с кори отзад. Утре ще си поиграя да видя за какво иде реч. Дано не счупя нещо, а ако случайно ги оправя ще пиша пак.
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Miroslav Kirilov написа:Благодаря много за информацията. Днес набързо ги поогледах седалките и видях че са с кори отзад. Утре ще си поиграя да видя за какво иде реч. Дано не счупя нещо, а ако случайно ги оправя ще пиша пак.
Колега,ако напреднеш с разрешаването на проблема пиши моля те,че и аз имам същия.Пак се чуват моторчетата ,че работят и пак никво движение (за подглавниците говоря)...същата работа!!

Движението от моторчето се предава по жило. С времето това жило се скъсява от усукванията и се измъква от леглата в краищата си. За да може жилото да не се суче на осморка, то е монтирано в подходящ кожух. Целта е да се скъси кожуха, така че жилата да не се измъкват от гнездата си и да се въртят напразно. Самото жило във всеки край не е цилиндично а четвъртито и по този начин предава движението от моторчето до механизмите.
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
я да питам и аз в тая тема, при мен шофьорската седалка се движи нагоре само от едната страна. Кое от всичките жила според вас трябва да се ремонтира ? Хубавото е че е застанала на точното положение и не ми е голяма драма, но мразя нещо да не ми работи 

Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
Темата от линка е много образна и разбираема. Благодаря за което. Вчера махнах корите на вратите, но при мен проблема не е при моторчето, а от другата страна на жилото, при механизма за повдигане. Тракането се чува от там. Та въпроса ми е мога ли да извадя жилото от там директно(както към моторчето), или трябва да се разглоби механизма. Не искам да прекалявам с питането, но виждам че колегите имат опит, а и не искам да счупя нещо. Та ако знаете как се прави помогнете.
И още едно въпросче. Не успявам да си запаметя позиции на седалките. Следвах всички инструкции: ключа на позиция 1, нагласям седалката, натискам memory и светва индикация(при мен не светва, даже не знам къде е) и после 1, ама не става. Като натисна 1 накрая и седалката отива на предната запомнена позиция. Пробвах и разни други варианти, но уви.
Благодаря пак предварително!
И още едно въпросче. Не успявам да си запаметя позиции на седалките. Следвах всички инструкции: ключа на позиция 1, нагласям седалката, натискам memory и светва индикация(при мен не светва, даже не знам къде е) и после 1, ама не става. Като натисна 1 накрая и седалката отива на предната запомнена позиция. Пробвах и разни други варианти, но уви.
Благодаря пак предварително!
- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
Да, прав си! Не се замислих въобще, че като му махна хлабината от тази страна ще се намести и от другата.
Благодаря! Утре ще го правя ако има време.

- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
И така, вече подглавниците работят! Самия ремонт е много лесен и точно както е описан в темата от линка по-горе. За двете подглавници са нужни към 30 мин. На мен ми отне с около час повече, защото изпуснах едното болтче на много кофти място и ваденето се оказа голямо приключение. Благодаря на всички за помощта
!

14 мнения
• Страница 1 от 1