Въпрос за изгорели джанти!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Въпрос за изгорели джанти!
Колеги добър вечер,въпроса към вас ми е следния,значи имам един познат на които на скоро му запалиха Е39-ката днес говорихме по телефона с него аз го питах за джантите му,а те са Styling 32 17-ски дали ги продава и той ми каза,че са поизгорели и едната от тях се е пукнала също така ми спомена нещо като отслабяване на самия алуминии при пожара
аз се позачудих малко иначе цялата кола му е изгоряла,но ми казва за другите три джанти,че са добре само са почернели (не съм ги виждал още в какво състояние са),но за сметка на това буквално ми ги дава тия три джанти почти за без пари,искам вие да кажете възможно ли е това отслабяване на алуминия или е просто мит...
!
P.S.Ако стават ще си ги мина с водна шкурка и ще ги дам на бояджия да ги пръсне,и ще търся още една джанта!

P.S.Ако стават ще си ги мина с водна шкурка и ще ги дам на бояджия да ги пръсне,и ще търся още една джанта!

- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Re: Въпрос за изгорели джанти!
Със сигурност са деформирани,виждал съм при пожар как алуминиеви ремъчни шайби се топят и капят като найлон.
- bili1
- ентусиаст
-
Ми аз ще ги проверя дали са криви колега,момчето каза,че не са криви по скоро ме интересува тоя мит за отслабването здравината на самия алуминии при пожар,той каза,че едната джанта са е пукнала от температурата,но той твърди,че веднъж горяла самата джанта после неможе да и се има доверие!(аз много не го вярвам това....
)

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Не си прави експерименти. За да се пукне от топлината тази джанта, материалът със сигурност е променил свойствата си.
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Дори да ти ги подаряват - сигурно ще се наложи изправяне, което ще ти излезе през носа, още повече, че са само 3 джанти... Според мен не си струва.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
стават само за скраб, за нищо друго!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не се вкарвай в такива филми колега, ще береш ядове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bili1
- ентусиаст
-
Ми смятам така да направя колеги,днес чакам момчето да се обади да ми каже в какво състояние са другите три джанти,ако са добре и не са много изгорели ще ги взема да ги проверя да не са криви,ако има хляб в тях и са си както трябва ще се разровя и поразпитам за още една джанта,ако се намери взимам ги и ще си ги пребоядисам,поразпитах иначе доста хора (просветени) за това отслабване на алуминия и на всички отговорите бяха,че ако не е горяла достатъчно дълго джантата,че да се разтопи и изкриви и няма нищо смисъл такъв,че самия материал няма как да му се наруши здравината от огъня,само боята се поврежда,ако джантата не е разтопена и крива е годна! 

- _-^Pampi^-_
- Потребител
-
Колега, не се вкарвай във филм с тея джанти... Рискуваш живота си за жълти стотинки...
100% структурата на метала се е променила, щом са горяли, може и да са прави, но не и здрави.
Същата работа е и праховото боядисване на алуминиеви джанти...процеса изисква термична обработка за да се разлее боята, става супер, но структурата на алуминия се променя от нагряването и после джантите стават трошливи.
Има доста случаи на счупени джанти след прахово боядисване...
Лично аз не бих рускувал да карам с такива джанти.
100% структурата на метала се е променила, щом са горяли, може и да са прави, но не и здрави.
Същата работа е и праховото боядисване на алуминиеви джанти...процеса изисква термична обработка за да се разлее боята, става супер, но структурата на алуминия се променя от нагряването и после джантите стават трошливи.
Има доста случаи на счупени джанти след прахово боядисване...
Лично аз не бих рускувал да карам с такива джанти.
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
- mitev_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 M Sport
- Мечтае да кара: M5
Ефтиното винаги излиза скъпо колега , народна мъдрост все пак
.Мога да те посъветвам да ги поогледаш доста добре .Снимки , ако може да се видят тук от другите колеги и да вземеш решение , но все пак това ти е ходова част не трябва да се правят експерименти и да рискуваш , недай си боже да се спука докато си на магистрала и т.н... .
Поздрави колега
П.С: на работа съм тези дни , но ще ти пиша като почивам

Поздрави колега

П.С: на работа съм тези дни , но ще ти пиша като почивам

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
По-добре не рискувай, а и тоя стайлинг не са толкова скъпи да си купиш читави. 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
по-скоро бих карал с 13ки от най-простите стоманени джанти с/без тасове , отколкото с обгорени и деформирани от огън лети джанти .. ако ще и оргналдЪ от м6ца да са .
При 100 км/ч стават големи бели от спукана гума, кво остава от счупване на джанта

При 100 км/ч стават големи бели от спукана гума, кво остава от счупване на джанта

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bili1
- ентусиаст
-
Днес се чухме с момчето колеги джантите нестават
изгорели са "яката работа" и са се деформирали
,едната даже се е разтопила цялата!
Мерси много за съветите колеги
дано темата е полезна за други такива колеги които се чудят дали да купят такива джанти! 

Мерси много за съветите колеги

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Само да кажа докато не са заключили темата със сигурност алуминият си променя механичните свойства при висока температура така че моят съвет е да не се слагат такива джанти
15 мнения
• Страница 1 от 1