Проблем с температурата
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с температурата
Здравейте!
От няколко дена колата не загрява както трябва, стрелката достига до първата черта след синята зона и не мърда от там, парното си работи и си духа топло, но стрелката не помръдва. Автомобила е Е34 520i с M20B20 мотор, 91 г.
Изчетох доста теми и реших, че проблема е от термостата, но също така разбрах, че може да е от температурния датчик или от уреда на таблото.
Мисълта ми е следната:
От къде да започна (сиреч от къде ще е най-евтино) да проверявам кой детайл е за смяна - първо термостат, датчик или уреда на таблото, и евентуално ако можете да ме насочите от къде в Пловдив мога да си ги закупя на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!
От няколко дена колата не загрява както трябва, стрелката достига до първата черта след синята зона и не мърда от там, парното си работи и си духа топло, но стрелката не помръдва. Автомобила е Е34 520i с M20B20 мотор, 91 г.
Изчетох доста теми и реших, че проблема е от термостата, но също така разбрах, че може да е от температурния датчик или от уреда на таблото.
Мисълта ми е следната:
От къде да започна (сиреч от къде ще е най-евтино) да проверявам кой детайл е за смяна - първо термостат, датчик или уреда на таблото, и евентуално ако можете да ме насочите от къде в Пловдив мога да си ги закупя на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Проблем с температурата
Най-лесно и най безплатно - пусни теста на таблото и виж дали стрелката не заяжда.
После преминаваме на тестване с датчик от колега.
После термостат.
Въпреки че ако мотора не ме пари - директно сменям термостат, ама тука е до усет по-скоро

После термостат.
Въпреки че ако мотора не ме пари - директно сменям термостат, ама тука е до усет по-скоро

_65536_kb_sec_ написа:Най-лесно и най безплатно - пусни теста на таблото и виж дали стрелката не заяжда.
После термостат.
Въпреки че ако мотора не ме пари - директно сменям термостат, ама тука е до усет по-скоро![]()
![]()
Би ли ми обяснил как се пускат тези тестове, понеже съм новак все още и доста неща са ми мъгла

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
По принцип става като държиш бутона на таблото и въртиш на контакт, но неясно защо, рядко сработва, явно си има някакъв друг чалъм

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Да зарържаш го,километража светва и след това даваш полу контакт.
Ето така http://www.youtube.com/watch?v=dNjPA8CC ... re=related[url][/url]

Този тест за всички табла ли важи? Понеже на въпросното видео е даден цифровия борд, а моя е механичен 

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
ааа това незнам. 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
manos написа:Този тест за всички табла ли важи? Понеже на въпросното видео е даден цифровия борд, а моя е механичен
Става,механичен ти е километража,скоростомер,оборотомер и другите са електронни! Пробвай! Няма нищо да му стане и ако не се получи теста!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Пробвах да пусна теста, но нищо не става - може би не може да се пусне на моя километраж... както и да е.
Относно темата - възможно ли е проблема да е от теч? Понеже имам леки съмнения, че единия маркуч отдолу сълзи - като че ли от скобата, която го стяга. Един майстор ми каза да оправя това и после да обслужа системата с антифриз, за да видя как е... да не стане само така да сменям няколко пъти охладителна течност, докато проблема се отстрани
Относно темата - възможно ли е проблема да е от теч? Понеже имам леки съмнения, че единия маркуч отдолу сълзи - като че ли от скобата, която го стяга. Един майстор ми каза да оправя това и после да обслужа системата с антифриз, за да видя как е... да не стане само така да сменям няколко пъти охладителна течност, докато проблема се отстрани

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
Твърдо не 

Значи първо да разбера от какво е и тогава обслужване на охладителната течност?
А между другото във връзка с това дали проблема не е от стрелката - тя все помръдва (като е студена колата стои много надолу), но забелязах, че като че ли стрелките страдат от някакъв "лаг" - често тази на скоростомера сякаш "умира" и пада долу, като панацеята е леко (понякога не много леко) почукване по таблото, а тази на оборотомера не се движи плавно, а на тласъци. Всичко това, в комбинацията с несветещата лампа на левия мигач...
А между другото във връзка с това дали проблема не е от стрелката - тя все помръдва (като е студена колата стои много надолу), но забелязах, че като че ли стрелките страдат от някакъв "лаг" - често тази на скоростомера сякаш "умира" и пада долу, като панацеята е леко (понякога не много леко) почукване по таблото, а тази на оборотомера не се движи плавно, а на тласъци. Всичко това, в комбинацията с несветещата лампа на левия мигач...

13 мнения
• Страница 1 от 1