Изкарване на нов (резервен) ключ за Е36 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Freestyler88
- Потребител
-
Re: Изкарване на нов (резервен) ключ за Е36 ?
Понеже и мен ме интересува, да се включа в питането. Разбрах, че май толкова си струва – около 150 лв…. само че и аз се чудя, за тази висока цена основно работата ли влияе или самите консумативи са скъпи ? Накратко ако се вадят 2 ключа, колко ще струват 2 по 150 = 300 лв. ? Или евентуално по-малко – например ако така или иначе си играят да свалят и презаписват информация от имобилайзера, да ти се оскъпява по-малко за втория ключ предвид, че така или иначе услугата по прехвърляне на инфото се прави ?
И още едно питане – един втори ключ дали дублира на 100 % оригиналния, т.е. да може да го замести като основен (а например сегашния да остане резервен) или е само за „спешни случаи”, дето с повече ръчкане може да си свършиш работа…. И има ли опасност от лош презапис на инфото от имобилайзера и да те одерат с парите, а след това нещо да не сработва както трябва ?
И още едно питане – един втори ключ дали дублира на 100 % оригиналния, т.е. да може да го замести като основен (а например сегашния да остане резервен) или е само за „спешни случаи”, дето с повече ръчкане може да си свършиш работа…. И има ли опасност от лош презапис на инфото от имобилайзера и да те одерат с парите, а след това нещо да не сработва както трябва ?
- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
Здравейте
Карам 318и - 12.94г , имам 1 ключ с един бутон без лампичка . Мога ли да си
поръчам същия в Дару или някои да ми го направи ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Freestyler88
- Потребител
-
dream_owner написа:Здравейте
Какво прави този бутон ?
При мен бутона е за светване на лампичката, а ти казваш че нямаш такава ?

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Абе колеги, аз ли съм бъгав или цената е доста различна от 150 лв
Като си купих колата (е36 декември 1995) и тя беше с 1 ключ. Аз си поръчах от тези дето изглеждат готини от колегата PeReZ от Пловдив( 20лв ключа +3лв еконт), след това се обадих на друг колега от форума, уговорихме си среща, отидох свали ми софтуера от модула на автомобила и ми качи на новият ключ същият софтуер. Като дори гледа колко ключа има в паметта на модула в колата( имаше само 1- този който аз имах). Така се предпазвате от кражба от старият собственик
П.С Преди близо 2 години това с чипа ми струваше 50лв => 23лв ключ +50лв за чипчето= 73 лв общо и си имах 2ри ключ
Щях да забравя, за нарязването на ключа дадох още 4-5лв...

П.С Преди близо 2 години това с чипа ми струваше 50лв => 23лв ключ +50лв за чипчето= 73 лв общо и си имах 2ри ключ

Щях да забравя, за нарязването на ключа дадох още 4-5лв...
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
Главния ми ключ е позаминал от към метала. Чипа е ОК, но немога да ползвам самия ключ. Някой да ме насочи къде бих могъл да си купя само и единствено главния ключ със единия бутон за лампичката , пък аз сам ще си преместя чипа в новия ключ. Колата е 96-та
- galio11
- Потребител
-
- Кара: E36 Sedan
колега по принцип всеки ключар би трябвало да може да ти направи ново перо (металната част)за ключа и ако има възможност да го сложи на същия ключ
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
бутона е незнайно как строшен и искам да сменя целия ключ без да ми го програмирват или да изпращат резервни от германия/италия или където ги пазят
. Дару или Камор дали продават само заготовките? Всеки кадърен ключар ще ми изреже ключа

- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
Freestyler88 написа:dream_owner написа:Здравейте
Какво прави този бутон ?
При мен бутона е за светване на лампичката, а ти казваш че нямаш такава ?
това ми е бутона за централното ...
- Freestyler88
- Потребител
-
И така и не разбрах кое струва толкова скъпо - услугата и/или материалите.
За 2 ключа колко ще ми вземат - 2 пъти цената за един ключ или по-малко (например 2 по около 30 лв за заготовките на ключовете и 120 лв за самото сваляне на информацията) ?
За 2 ключа колко ще ми вземат - 2 пъти цената за един ключ или по-малко (например 2 по около 30 лв за заготовките на ключовете и 120 лв за самото сваляне на информацията) ?
- danielbmw3
- кандидат ентусиаст
-
ето 1 много интересен и евтин вариант: (ключ - ключодържател)
http://www.dianid.com/eshop/product/357 ... amera.html
http://www.dianid.com/eshop/product/357 ... amera.html
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Едно момче ми каза, че като имаш само 1 ключ, може да се извади чипа и да се сложи до ключалката и да си извадиш колкото искаш ключове. Може ли да стане така?
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
bum_bum написа:В общи линии толкова си е, има чип в ключа без който колата няма да работи. За да стане варианта с 10-20лв прочети из форума как да си изолираш EWS-а и си прави ключове колкото си искаш. И без това тая система за защита е ефективна само за да ти скъса нервите при смяна на мотора, но не и срещу кражба.
Колега ще постнеш ли линк към тема в която е описано как се изолира този EWS,че нищо не намерих.
- Freestyler88
- Потребител
-
Преди 2-3 дена попаднах случайно (по принцип бях тръгнал за друго) на един ключар - питам го колко ще ми струва ключ за Е36 с чип... той започна да гледа в някакви таблици и вика някъде 65-70 лв.
Учудих се на ниската цена (и си замълчах, че долколкото виждам в тази тема, цената е около 150 лв.) и пак питах - "ама нали с чип"... ключаря ми отговаря "Да, с чип са по-скъпи - затова ти казвам 65-70 лв, иначе само ключ е около 15 лв."....
Та се чудя, той ли нещо се обърка за цената и да мога да мина тънко... или не е наясно и няма да го направи както трябва ?
Учудих се на ниската цена (и си замълчах, че долколкото виждам в тази тема, цената е около 150 лв.) и пак питах - "ама нали с чип"... ключаря ми отговаря "Да, с чип са по-скъпи - затова ти казвам 65-70 лв, иначе само ключ е около 15 лв."....
Та се чудя, той ли нещо се обърка за цената и да мога да мина тънко... или не е наясно и няма да го направи както трябва ?

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
За ключ с чип е нормална цената
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3