Кори от кола с ел.стъкла на кола без?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Кори от кола с ел.стъкла на кола без?
Колеги задни кори от кола с ел. стъкла пасват ли на кола без? Имам предвид дупките от копчетата стават ли да си сложа ръчките без преправяне?
Благодаря!
Благодаря!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Кори от кола с ел.стъкла на кола без?
Жоро 320и написа:Колеги задни кори от кола с ел. стъкла пасват ли на кола без? Имам предвид дупките от копчетата стават ли да си сложа ръчките без преправяне?
Благодаря!
Стават, но отвора за ръчката е на друго място, което е отбелязано на гърба на кората. Трябва да си намериш какво да сложиш на отворите за бутона на ел.стъклото.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ще се наложи да пробиеш за ръчката
по добре си направи задните стъкла ЕЛ. ако искаш да няма дупка която да залепяш
или сложи поне някакви копчета стари за да не зеи дупка там
по добре си направи задните стъкла ЕЛ. ако искаш да няма дупка която да залепяш
или сложи поне някакви копчета стари за да не зеи дупка там
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
Колега направи си ги ел. няма да е толкова скъпо и трудно ,а и си е удобно.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
stony1 написа:Жоро 320и написа:Колеги задни кори от кола с ел. стъкла пасват ли на кола без? Имам предвид дупките от копчетата стават ли да си сложа ръчките без преправяне?
Благодаря!
Стават, но отвора за ръчката е на друго място, което е отбелязано на гърба на кората. Трябва да си намериш какво да сложиш на отворите за бутона на ел.стъклото.
Така си и мислех

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
venom4o написа:Колега направи си ги ел. няма да е толкова скъпо и трудно ,а и си е удобно.
Не е толкова трудно ако си наясно с нещата.
Направи си отвора на кората,а копчета просто си ги остави ня място за да не зеят дупки в кората.За да се поставят и задни ел.стъкла си е заигравка.Трябва да си купиш друга централна конзола за да има място и за четирите бутона и още куп неща,като инсталация,механизми за задните врати и още салтанати.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колеги ако имам задни врати готови с ел,има ли кабели фабрично пуснати за механизма,на вратата която е с врътката??? Демек да сменя дерекно вратите 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не .. ще се наложи да си прекараш кабелите. ако са ти същия цвят вратите си струва...
но и преместването на механизмите е по лесно от колкто да сваляш вратите
но и преместването на механизмите е по лесно от колкто да сваляш вратите
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Смяната на ръчките с ел. стъкла си е разправия-питайте мен, но ако имаш познания и схеми нещата не стоят толково зле-по-лесно е да се сложат задни ел. от кола стария фейс-трябват ти моторчето с ножицата, бутон със синята голяма букса, окабеляването във вратата. Сваля се механичния механизъм, като се разпробиват четирите стоманизирани нита които го държат към вратата със свредло 6-6.5мм /хубаво да е кобалтово на ниски обороти, защото ще се видиш в приключение с обикновено/ , аз лично съм разпробил отворите на вратата за поставяне на новия механизъм със свредло 8мм, както и местата за захващане на ножицата, с болт 8х12мм или 8х10мм с гайки и федер шайби се захваща механизма към вратата, маха се стария кабел във вратите, който е без опроводяване за ел. стъкла, поставя се новия и следва голямото разкостване: Трябва да прекараш по три кабела до предната конзола които се свързват към бутоните на конзолата-два минуса и един плюс ако мислиш да се захващаш с тази процедура ще ти обясня кой кабел къде да свържеш/, като за да направиш окабеляването както трябва се махат предните седалки, колани, декоротивните пластмаси на прага на предните врати и страничните пластмасови рамки, където се държи колана, както и сваляне на предната конзола и конзолата с пепелниците, вдигане на мокета от към задната седалка напред и пускане на проводниците. Предната конзола с бутоните можеш да не я сменяш, а да очертаеш по рамките на бутоните точното място, разпробиване с тънко свредло примерно 2мм на няколко дупки една до друга около очертанията от вътрешната страна и след като се махне излишната пластмаса се дооформя с пила/аз поне така направих/
в крайна сметка какво ти трябва да извършиш процедурата:
1. Механизми за задни ел. стъкла-2бр./моторче, ножица и е хубаво да смениш и пластмасовите водачи на ножицата-около 5лв.бр-те са по един на врата/
2. Кабели във вратите с буксите
3. Бутони с рамки в корите- 2бр. със синята голяма букса
4. Бутони с голяма бяла букса-2бр. за предната конзола
5. Бутон с голяма черна букса-1бр. на конзолата за детски контрол/ изкл. на задните стъкла от него/
6. Рамки за бутоните на конзолата
7. Болтове 8х12мм, гайки и федерки-по 8бр.
8. Бормашина, свредла 2мм, 6мм/кобалтово/ и 8мм
9. Проводници със сечение същото като това от буксите около 20м.-аз лично за 20 лева си свалих такива инсталация от кола със задни ел. стъкла /още веднъж благодаря на колегата Краси от Казичене-голямо разкостване беше/
10. Предпазител 30 ампера с държач
11. Изолирбанд-1 ролка
12. Инструменти
Лошото е, че не се управлява от комфорт модула, но пак е нещо.
Аз отпред съм с ел. стъкла, които се управляват от комфорта-97г. и сега ми е малко гадно, че като изляза от колата и пусна алармата, задните не се вдигат и постоянно трябва да следя да не съм ги забравил свалени, но нейсе. Успех.
в крайна сметка какво ти трябва да извършиш процедурата:
1. Механизми за задни ел. стъкла-2бр./моторче, ножица и е хубаво да смениш и пластмасовите водачи на ножицата-около 5лв.бр-те са по един на врата/
2. Кабели във вратите с буксите
3. Бутони с рамки в корите- 2бр. със синята голяма букса
4. Бутони с голяма бяла букса-2бр. за предната конзола
5. Бутон с голяма черна букса-1бр. на конзолата за детски контрол/ изкл. на задните стъкла от него/
6. Рамки за бутоните на конзолата
7. Болтове 8х12мм, гайки и федерки-по 8бр.
8. Бормашина, свредла 2мм, 6мм/кобалтово/ и 8мм
9. Проводници със сечение същото като това от буксите около 20м.-аз лично за 20 лева си свалих такива инсталация от кола със задни ел. стъкла /още веднъж благодаря на колегата Краси от Казичене-голямо разкостване беше/
10. Предпазител 30 ампера с държач
11. Изолирбанд-1 ролка
12. Инструменти
Лошото е, че не се управлява от комфорт модула, но пак е нещо.
Аз отпред съм с ел. стъкла, които се управляват от комфорта-97г. и сега ми е малко гадно, че като изляза от колата и пусна алармата, задните не се вдигат и постоянно трябва да следя да не съм ги забравил свалени, но нейсе. Успех.
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Много ви благодаря за ясните и изчерпателни отговори
Човек колко и да не знае какво трябва да направи,от вашите обяснения,става ясно все едно вече си го правил
Но при мен нещата седят малко по-различно.Аз имам 318и черно седан и отзад е без ел.имам и 325и също черно в много добре техническо състояние, което ще е донор на 318-то.325-то има ел кожени седалки,4 ел стъкла и още много екстри който 318-то ги няма.И аз искам ги прехвърля в в него.Затова става въпрос,и питам какво ли не.Още веднъж много ви благодаря 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
10 мнения
• Страница 1 от 1