Проект 3.5

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Re: Проект 3.5

Мнение от tuningfena » 11 Ное 2010, 17:22

е важното е че всичко вече е наред, дано скоро няма проблем , само газ и тва е :yes: :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 16 Ное 2010, 14:02

Размисли и страсти върхо охлаждането на М30.
След отстраняването на гореопоменатите проблеми по охладителната систем, колата си заработи както трябва с леко изключение , но не фатално. Оказа се , че сме сложили ел. перка за задно вграждане която се посравя между мотора и радиатора от Форд баничатка :banghead: ,самата перка е мнооого силна и със сигорност си върши добре работата на нормалната си позиция. При перките за предно вграждане самите пера за с по различна форма и ъгъл и въртенето е в другата посока, което значи, че при нормално каране и не достатъчно загрял мотор перката се върти свободно по посоката на въртене след неиното включване при загрял мотор, и се използва 100% от нейната мощмост. А не както се получи сега при мен със сегашната ми перкакоято е за задно вграждане, а ние поставихме от пред и когато покарам по зверски колата пак да прехвърли средата, поради простата прикина , че перката върти противоположно на струята въздих която нахлува челно към радиатора, и тека се намалява коефициента на полезни деиствие на перката , да речем работи на 60% и се затормозява много , което води до съкращаване на нейния живот, когато я карам нормално колата нямам никакъв проблем с охлаждането, проявява се само при зор.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Ное 2010, 14:16

Вземи няква перка за климатик като ще я слагате отвънка и пак си в играта
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от liort » 16 Ное 2010, 14:24

А не мога ли да взема покраи перката и цял кломатик 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 16 Ное 2010, 14:31

тогава няма само да грее ми ще прегрява вече :mhihi:
ще вземе да недозавива много тежка отпреде ще стане ... остъй тия идеи за климатика.

То м30 нямал сила да се развърти а камо ли климатик ... тцтцтц да те оплаче човек.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 18 Ное 2010, 18:54

с какъв радиатор си колега, щото в понеделник и аз започвам същия сериал, само чакам да ми дойдат лапите на мотора

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 19 Ное 2010, 0:21

liort написа:Размисли и страсти върхо охлаждането на М30.
След отстраняването на гореопоменатите проблеми по охладителната систем, колата си заработи както трябва с леко изключение , но не фатално. Оказа се , че сме сложили ел. перка за задно вграждане която се посравя между мотора и радиатора от Форд баничатка :banghead: ,самата перка е мнооого силна и със сигорност си върши добре работата на нормалната си позиция. При перките за предно вграждане самите пера за с по различна форма и ъгъл и въртенето е в другата посока, което значи, че при нормално каране и не достатъчно загрял мотор перката се върти свободно по посоката на въртене след неиното включване при загрял мотор, и се използва 100% от нейната мощмост. А не както се получи сега при мен със сегашната ми перкакоято е за задно вграждане, а ние поставихме от пред и когато покарам по зверски колата пак да прехвърли средата, поради простата прикина , че перката върти противоположно на струята въздих която нахлува челно към радиатора, и тека се намалява коефициента на полезни деиствие на перката , да речем работи на 60% и се затормозява много , което води до съкращаване на нейния живот, когато я карам нормално колата нямам никакъв проблем с охлаждането, проявява се само при зор.

след и тази скраперия,бихте ли дали снимки на закрепвеното на мотора към предния мост..тоест лапите...мисля,че ще е полезно за маняците на тема м30 в е30 :yes: щот нали трябва да сме си полезни с нещо.. :dunno:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от liort » 19 Ное 2010, 0:35

Радиатора е от 324 тд колега. А за снимки не съм се сетил а и нямам подемник да я снимам "тая срапария" както се изказа :mhihi:

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 19 Ное 2010, 0:36

..то и от горе може да снимаш... :mhihi: :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 19 Ное 2010, 12:09

Айде снимковия материал....... where is it?!.....
Само в чуждите форуми май има всичко описано заедно със снимките!!!!!
ИзображениеБъРзИя ///

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 19 Ное 2010, 13:13

другата седмица мойте лапи ще са при мен и ще ги снимам , а може и да се копират за да има един такъв комплект, а цената ще я кажа като ги платя, от другата седмица почвам история в картинки и ще се постарая да са подробни, събрал съм доста инфо за целта и ще я споделя с подробности

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 19 Ное 2010, 13:15

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от liort » 19 Ное 2010, 15:35

Поради възникналия интерес ето и снимки на залавните места на двигателя.
Ето снимки от дясната страна на мотора лапите са оригинални, ето и какво е преправяно.
Изображение
Изображение
Изображение
Ето и залавните места на мотора от лявата страна , оригинални лапи.
Изображение
Изображение.
Колата преди това беше с М30Б32 и тези винкели са от стария собственик, както се вижда само единият се използва, десния. Искам и да поясня , че не съм присъствал на целия процес по зглобяването на мотор-кола, и за това няма снимков матерял. Майстора я зглоби дадох парата и я взех, нещата който си ги правя аз съм ги снимал.
Радва ме фактът, че има колеги като Гецата който разбират и си го правят сами , аз НЕ съм от тях , и ще постнат всичко в картинки. Нямам нито уменията, нито нервите, нито времето за тези неща .
Ако някой го интересува нещо друго да пита , готов съм да помагам с каквото мога .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 19 Ное 2010, 15:56

Не я бях виждал отдолу твоята, земи пилни с флекса поне тоя винкел да не ти дере накрайника и да ти къса маншона

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от liort » 19 Ное 2010, 16:04

В момента проекта е спрян, че празници идвад. И на винкела ще му дойде времето като сменям всичко по предницата.

ПредишнаСледваща

Назад към E30