С какъв двигател...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: С какъв двигател...
Няма смисъл да се спори бензин или дизел.
Полемиката ще продължи вечно.
Колегата вече е решил да е бензин и да е 318i-115кс.
Всякакъв друг спор е излишен.
Полемиката ще продължи вечно.
Колегата вече е решил да е бензин и да е 318i-115кс.
Всякакъв друг спор е излишен.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако така е решил,то това е супер.И според мен това е най-добрия двигател за неговите изисквания.Само да добавя,че когато се кара на ниски обороти (2-3000об/мин) "конете",които развива двигателя са почти еднакви,следователно и разхода е почти еднакъв.При мен е така,М42В18 с разход на обикновена 18-ка.Само дето има малък "запас" от мощност,ако се наложи.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
ако си решил да е на газ няма смисъл да коментираме, но да кажа и аз няколко думи в полза на дизела. първото което е 2,5 на дълго гори почти като 1,7 (по-корав двигател и не се товари излишно). в града няма как да не даде по-голям разход. все пак е шестак и си погорва. при мен последно даде разход от 10-ина литра за 160 км извън града. скороста варираше от 80-160. колега вече ти си решаваш дали да си на газ/бензин или нафта. вярвам че каквото и да вземеш ще си доволен от марката 

I think things -- and they happen...
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
bum_bum написа:ZLATIST написа:Един приятел има 325 TDS и казва,че му гори 10л/100км - и аз се учудих-това е значи,че разхода е колкото на моята
Ства въпрос за 318тдс, 2.5 и аз не бих си взел впредвид цената на нафтата. Икономията спрямо бензинова е много малко, но пък мотора си е силен и е ясно, че орела мухи не яде.
Ако мога и да наклоня везните нанякъде ето. Имам 325тдс,градско последния път ми изгори 9л.(за Русе) а извън града при скорост от 80-120км. 6.1л. За някой ако му се струва лъжа да не вярва.Иначе извън града при скорост 120-130км. ми дава разход 7л.Преди няколко месеца и аз си търсих БМВ и исках да си взема 318 тдс,но да ви кажа чесно ,сега ама изобщо не съжалявам за избора си

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
mitrax написа:единствено бензиново бмв с мотор М40 не взимай , от там на там всичко е компромис - вървеж/икономичност
M40 - 4 цилиндъра преди 94г, с ангънажен ремък и дистрибуторна капачка.
Попитай търсачката за М40и ще се усведомиш
Колега , аз съм с М40 и освен високия разход на моменти които за момента ми падна , поради ред причини , съм много доволен . Вървежа е ... стрела . Много нервен двигател . Много върви .
Ония ден имах гонка с една 5ца ..... Мояте е 1.6 и вървеше 1:1 с 5цата която е поне 2.0 кубика . 5 цата беще Е39 .
За М40 това мога да кажа . Имал съм гонки и с А4 , Мерцедес С180 и т.н ...
Ако е читав М40ката върви много здраво !
сичко зависи от начина на каране. м40 ми е горяло и 30+ и под 9 градско, извън града съм на 5 и нещо, ама тоя моментен разход не е случайно там. най важното е да се търси запазена кола, нормално.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
JOGI написа:сичко зависи от начина на каране. м40 ми е горяло и 30+ и под 9 градско, извън града съм на 5 и нещо, ама тоя моментен разход не е случайно там. най важното е да се търси запазена кола, нормално.
мисля, че ако я пуснеш от самолет (свободно падане), разхода ще ти падне на 4 на 100

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- stiel_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M52B28TU
tosho_72 написа:Ако мога и да наклоня везните нанякъде ето. Имам 325тдс,градско последния път ми изгори 9л.(за Русе) а извън града при скорост от 80-120км. 6.1л. За някой ако му се струва лъжа да не вярва.Иначе извън града при скорост 120-130км. ми дава разход 7л.Преди няколко месеца и аз си търсих БМВ и исках да си взема 318 тдс,но да ви кажа чесно ,сега ама изобщо не съжалявам за избора сиА и още нещо аз до сега съм карал само бензинова кола 90кс.(с газ) е трябва да ти кажа че няма нищо общо с тоя дизел,едва сега виждам какво е вървене.И като тръгнеш да изпреварваш някой просто минаваш покрай него като... и аз незнам какво
Вярвам ти колега

Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!
http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
matey13 написа:Колега според това което искаш поросто няма какво друго да търсиш освен 1.8 М43 с климатронка с врътките.
+1, ама с дигиталния климатроник
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
baitun написа:matey13 написа:Колега според това което искаш поросто няма какво друго да търсиш освен 1.8 М43 с климатронка с врътките.
+1, ама с дигиталния климатроник
И аз бях "пристрастен" към дигиталния климатроник,но колеги ми споделиха,че този с врътките е по-качествен,освен това лятото духа по-силно

.....и за малко да изпусна колата си,защото нямала дигитален климатроник

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
малко отклоняване от темата ама дигиталната клима много отваря интериора на колата ,подмладява я така да се каже 

6>4
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
много взехте да го съветвате човека
ако искаш БМВ което да ти излиза евтино и гори малко 318i 115hp на газ, нека които каквото иска да си говори кола за има няма 3000лв която се чупи значително по-рядко от голф 3 и е доста по-широка и удобна. А като консумация извънградско 8/100 градско 10 до 11/100.
Както виждаш тук съветите ти ги даваме все сектанти, аз искренно и най-отговорно заявявам че след тдс-а ми ще седна единствено и само на 530d, ако може и комби че ша ставам семеен.
Пътувам Варна-София често с правилно каране и без извращения тдс-а гори 6.2-6.5/100 и то без да се бавиш и без никакви проблеми, на градско започваш от 9 и стигаш до 11 без никакъв проблем в зависимост от времето трафика и тнт....
Сравнение между малката и голямата печка не може да се прави в нищо.
Карам 325тдс сток в официалният представител на БМВ за Варна колата ми я гледаха като голям камък - грозна без емблеми, железни джанти без тасове и в същият момент нямаше за какво да се хванат ( не броим единствено датчика за накладките който някой тъпак преди мен е отрязал барабар с целият кабел.
Съвет-а от мен е 318i - читаво газово и ще си адски доволен, това при положение че си купуваш БМВ заради визия сигурност и надеждност, иначе ако искаш наистина БМВ тройка ..... 6-inline - това е запазената марка на фирмата и там са истинските двигатели.
P.S. Тва с дигиталният климатроник ..... по-красиво е ама .... таралежчето, кондензатор .... чудничко е, мога разправям истории

ако искаш БМВ което да ти излиза евтино и гори малко 318i 115hp на газ, нека които каквото иска да си говори кола за има няма 3000лв която се чупи значително по-рядко от голф 3 и е доста по-широка и удобна. А като консумация извънградско 8/100 градско 10 до 11/100.
Както виждаш тук съветите ти ги даваме все сектанти, аз искренно и най-отговорно заявявам че след тдс-а ми ще седна единствено и само на 530d, ако може и комби че ша ставам семеен.
Пътувам Варна-София често с правилно каране и без извращения тдс-а гори 6.2-6.5/100 и то без да се бавиш и без никакви проблеми, на градско започваш от 9 и стигаш до 11 без никакъв проблем в зависимост от времето трафика и тнт....
Карам 325тдс сток в официалният представител на БМВ за Варна колата ми я гледаха като голям камък - грозна без емблеми, железни джанти без тасове и в същият момент нямаше за какво да се хванат ( не броим единствено датчика за накладките който някой тъпак преди мен е отрязал барабар с целият кабел.
Съвет-а от мен е 318i - читаво газово и ще си адски доволен, това при положение че си купуваш БМВ заради визия сигурност и надеждност, иначе ако искаш наистина БМВ тройка ..... 6-inline - това е запазената марка на фирмата и там са истинските двигатели.
P.S. Тва с дигиталният климатроник ..... по-красиво е ама .... таралежчето, кондензатор .... чудничко е, мога разправям истории
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
ShibinG написа:малко отклоняване от темата ама дигиталната клима много отваря интериора на колата ,подмладява я така да се каже
В това няма спор

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Coulthard написа:много взехте да го съветвате човека![]()
ако всички бяха преценили обстановката толкова добре, колкото теб, щяхме да сме далеч по-добре
браво за поста!

а не като горните мнения "м40-ската харчи 5 извън града", "иС-а харчи 9 градско", "вземи си 2.8", "БМВ не е за газ" и прочее глупости

дигиталния климатроник е много хубаво нещо, имал съм коли и с двата и няма база за сравнение, да има повече неща, които се чупят по него, но пък си струва

You said: "Time will change!" What if it changes you?