Спешно помощ...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
- Мечтае да кара: 850 CSI
Спешно помощ...
м20б20 както си работеше изгасна
по принцип имам проблемен стъпков мотор (май) и сега не ще да запали... тоците са си и на 6 на колата има 30 кила бензин вътре
... онзи ден ми го направи същия номер.. откачих акумулатора, откачих дебитомера... откачих от буксата стъпковия мотор чукнах по него и след това запали..... и като дадох на контакт нещо бръмчеше степ моторчето... та дали сега заради него не иска да запали..? спряна е на много кофти място колата. БЛАГОДАРЯ предварително на отзовалите се ......

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Re: Спешно помощ...
VaLy0 написа:Брат, най-добре е някой твой познат или ако не да намериш някой човек който се е занимавал с такъв мотор да дойде и да погледне колата на място като да си носи някой по важни неща- манометър за налягане на бензина, компресомер, мултицет и магнит с който да провери датчика на коляновия валне са 1000 нещата както някой се изказа малко по назад, басси М20-ката..... има 5-6 неща дето трябва да се проверят с точност и ще се разбере, не да вадиш един кабел и да му видиш искрата само на него а на всички, капачката и палеца виж, центровката на ремъка както казаха, налягането на бензина, датчика на коляновия вал, еку-то, компресия за "всеки случай" и толкоз
![]()
ама ги проверете качествено не отгоре отгоре![]()
за датчика на коляновия вал ако не знаеш как става с магнита пиши ми щи обясня

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Според мен проблема с паленето не е от стъпковия мотор. Както си казал, много е вероятно някой кабел да не прави добър контакт. Бих те посъветвал най-добре да закараш колата на диагностика. Може и някой датчик да се е прецакал.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Проверил ли си дали ангренажния ремък е цял? От кой град си? Ако треа некой да те дръпне до некъде...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
Колата запали тази сутрин...
при първото палене нямаше проблеми.... при второто изпускаше оборотите на празен ход.... продължавам да мисля че проблема идва от степ мотора...във високи обороти няма никакви проблеми колата върви като полудела 

- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Ми земи го почисти тоз степ.мотор, що му се чудиш толкова?? Ако те мързи да го плакнеш с ацетони, коресилини или киросини и тем подобни- зимаш спрей- пръскаш и после пишеш кво е станало.. Тва е.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
- Koko Loko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 М20В20
Да продължа мисълта на Кретена. Провери с мултицет акумулатора, докато работи колата и на пуснати консуматори, как зарежда. Нормално трябва да е 14 -14,4V DC.
Трябва да чуваш колата!
Но когато слушаш жената, не значи че я чуваш :-)
Но когато слушаш жената, не значи че я чуваш :-)
- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
pepitoooooooooo написа:Ми земи го почисти тоз степ.мотор, що му се чудиш толкова?? Ако те мързи да го плакнеш с ацетони, коресилини или киросини и тем подобни- зимаш спрей- пръскаш и после пишеш кво е станало.. Тва е.
Не знам как точно се почиства тоя степ мотор иначе не ме мързи

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Вадиш го- слагаш го в леген с квото си намислил от описаните по-горе от мен и на сутринта плакнеш яко. Или пръскаш хамалската, без да жалиш материала със такъв спрей- има го в магазинната мрежа, за почистване. От това по-лесно не мога да обясня. Успех!!!Дано наистина не те мързи.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Не прави грешката да го чистиш с коресилин
.По добре си купи едно WD-40 и го изчисти с него,ама после подсуши добре,че ще имаш ядове докато изсъхне.Според мен няма да е в моторчето проблема.Огледаи масата на колата дето е на ботуша,аз съ мсе сблусквал с такъв проблем.Почисти добре ако е клеасало,но ако е от нея,когато ти е изгаснала колата не би трябвало да имаш никъкви тоци 

- kls\\
- Потребител
-
- Кара: E30 / Cherokee XJ
- Мечтае да кара: същите чисто нови
колега моят съвет е да почваш по метода на изклучването наред със замяна или сигурна проверка от две стани горивна система и запалителна аз съм с м40 и наскоро имах подобен проблем оказа се датчика на кол. вал симптомите бяха, че на сже6тите няма6е искра при опит за палене или на моменти се появяваше много слаба, а също така нямаше захранване на към бензиовата помпа мойе6 да ги провериш тези две неща поне да го изключиш като вариант защото то и при мен така се получаваше че в еди момент пали а в друг не ......... успех
longy написа:Не прави грешката да го чистиш с коресилин.По добре си купи едно WD-40 и го изчисти с него,ама после подсуши добре,че ще имаш ядове докато изсъхне.Според мен няма да е в моторчето проблема.Огледаи масата на колата дето е на ботуша,аз съ мсе сблусквал с такъв проблем.Почисти добре ако е клеасало,но ако е от нея,когато ти е изгаснала колата не би трябвало да имаш никъкви тоци
+1 Понеже са модел от вчера 30-ките...та провери масата..

Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.
15 мнения
• Страница 1 от 1