С какъв двигател...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- nikkolay86
- Потребител
-
Re: С какъв двигател...
Значи голфа ми, 1.8 моно 90 коня с газ си върви идеално, доста пъргав в ниските обороти, на магистралата 180км'ч на газ си ги прави, мисля, че върви малко повече от БМВ 316 тъй като е и с по-леко купе.
Иначе аз съм от Бургас, главно тук ще си карам колата.
Сега съм в голяма дилема БМВ 318 115 коня ли да взимам или някакъв дизел...
Определено с дизела разходите за гориво са многократно по-малки...
Иначе аз съм от Бургас, главно тук ще си карам колата.
Сега съм в голяма дилема БМВ 318 115 коня ли да взимам или някакъв дизел...

Определено с дизела разходите за гориво са многократно по-малки...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
10.9 в града и 6.4 извън града (11 литра х ~2.15лв = 23.65лв)
ит кен бидон и те така!
ит кен бидон и те така!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз бих те посъветвал да вземеш м43(318i) ако не искаш м42/м44(is). Нямал съм удоволствието да карам тдс, но ми се струва, че един евентуален ремонт ще ти бъде много по-скъп. Иначе до колкото знам ако вземеш 325тдс няма да плащаш много по-малко за гориво. за 318тдс нямам никакви наблюдения.
Има и нещо друго. ИС-а в повечето случаи ми се струва, че ще е по тормозеният мотор, но дали на истина е така няма как да знаеш. Също така може да кажеш какви пари си заделил за колата. Седан или компакт искаш?
Има и нещо друго. ИС-а в повечето случаи ми се струва, че ще е по тормозеният мотор, но дали на истина е така няма как да знаеш. Също така може да кажеш какви пари си заделил за колата. Седан или компакт искаш?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ако иска Компакт ще му продам моя след пълна ревизия на главата и мотора-говориме за ти 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Radoslav318i написа:Немога да разбера как така ги изчислявате тея разходи , никой неможе да ме убеди, че м42 и м44 горат колкото м40![]()
Разхода им е еднакъв (и двата мотора ми дават около 10-11 в града според трафика, понякога и повече когато се забия в големи задръствания), имах 18-ка , карах с тоя мотор над 100 000км , смених мотора с М42-ка , карам я вече и него над 100 х. км , няма база за сравнение , М42-ката е доста по-добра , но както си прецени колегата.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Пилев написа:Аз бих те посъветвал да вземеш м43(318i) ако не искаш м42/м44(is). Нямал съм удоволствието да карам тдс, но ми се струва, че един евентуален ремонт ще ти бъде много по-скъп. Иначе до колкото знам ако вземеш 325тдс няма да плащаш много по-малко за гориво. за 318тдс нямам никакви наблюдения.
Прав е колегата-Евентуален ремонт на дизел излиза скъпо-ако ще е дизел поне да бъде по-нов-след 2000 г.(соmmon real),а не ТDS(до колкото знам не са икономични изобщо),иначе по-добре бензин-например 318

- nikkolay86
- Потребител
-
4 врат искам
също така задължително с климатик
също така задължително с климатик
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ZLATIST написа:а не ТDS(до колкото знам не са икономични изобщо),иначе по-добре бензин-например 318
6.4 за 400км 50/50 извънградско със 130-140 и натоварен и градско в София ако ти се вижда неикономична кола не знам на каква ще кажеш, че е икономична.

Дизела ако е читав какво толкова да му се преебе. Има една помпа и една турбина. Вече не е като преди, дето искаха по 3-4000лв за ремонт. Има и части и 2 ръка такива, колкото искаш. Бензина иска постоянно кабели, свещи, един куп вакууми, датчици, ламбди, дебитомери и винаги все нещо не е наред и все клати оборотите, претриса, харчи, прекъсва или нещо друго.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:ZLATIST написа:а не ТDS(до колкото знам не са икономични изобщо),иначе по-добре бензин-например 318
6.4 за 400км 50/50 извънградско със 130-140 и натоварен и градско в София ако ти се вижда неикономична кола не знам на каква ще кажеш, че е икономична.![]()
Дизела ако е читав какво толкова да му се преебе. Има една помпа и една турбина. Вече не е като преди, дето искаха по 3-4000лв за ремонт. Има и части и 2 ръка такива, колкото искаш. Бензина иска постоянно кабели, свещи, един куп вакууми, датчици, ламбди, дебитомери и винаги все нещо не е наред и все клати оборотите, претриса, харчи, прекъсва или нещо друго.
Един приятел има 325 TDS и казва,че му гори 10л/100км - и аз се учудих-това е значи,че разхода е колкото на моята

пич вземи си някой баварка с по голям моторец защото 316 или 318 са най одушените двигатели коити може да има за Е36 после ще сйаляваш и ще турсиш 28-ЦА казвам ти го като на приятел не искам да се заяждам пък и дру няма да дигне толкова разхода един по голям двигател спрямо 18-Ката
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Bimmer_E36 написа:Radoslav318i написа:Немога да разбера как така ги изчислявате тея разходи , никой неможе да ме убеди, че м42 и м44 горат колкото м40![]()
Лесно адашна м42 му идва тежко купето,да не говорим за по малките
В големия талон моито м40 пише, че е 1150 кг..

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ZLATIST написа:Един приятел има 325 TDS и казва,че му гори 10л/100км - и аз се учудих-това е значи,че разхода е колкото на моята
Ства въпрос за 318тдс, 2.5 и аз не бих си взел впредвид цената на нафтата. Икономията спрямо бензинова е много малко, но пък мотора си е силен и е ясно, че орела мухи не яде.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
ZLATIST написа:а не ТDS(до колкото знам не са икономични изобщо),иначе по-добре бензин-например 318
Е ти колко искаш да гори 2.5 diesil. 2 na 100?
1.8 benzin ще ти гори 7, а 2.5 tds 7 нафта. Но разлива във вървенето има и то голяма.
bum_bum написа:6.4 за 400км 50/50 извънградско със 130-140 и натоварен и градско в София ако ти се вижда неикономична кола не знам на каква ще кажеш, че е икономична.![]()
Говори има, някой ден ще проумеят.
ZLATIST написа:Един приятел има 325 TDS и казва,че му гори 10л/100км - и аз се учудих-това е значи,че разхода е колкото на моята
Моята гори 10 градсо в София, в задръстванията. И пак е по-евтино от 1.8, която ще гори 12 бензин в същата среда
Бензина е по-евтин, ако караш на газ

- v_antonova1986
- Потребител
-
И аз имах Голф 1.9тди и много му се радвах, но преди 3 месеца мъжа ми купи един 325тдс и сега това е моята кола. За него остана голфа. Модела определено ми се струва много бърз и горе долу икономичен а за здравина не знам за три месеца още нищо не се е обадило.