Свирене при палене и гасене?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e90
Детайли за колата: 320d

Re: Свирене при палене и гасене?

Мнение от SSSSS_1989 » 16 Ное 2010, 21:36

извинявайте обаче за съжаление съм техничекщи неграмотен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 18 Ное 2010, 20:36

Колеги това призкърцване взе да се чува и при работене на двигателя на свободна като подам газ не се чува,а преди беше само когато я палях и рядко при гасене!Ходих при човека който смени двата ремъка и той ми каза че може да е от това че не е обтегната ремъка достатъчно пък бил със автоматичен обтегач!Вие какво мислите по въпроса?
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 19 Ное 2010, 16:02

И при мен го има,но само когато колата не е карана дълго време!Само при запалване 3-5секунди продължава,не се е засилило или намаляло вече 2 години!Мисля,че някой лагер е тръгнал да умира!? :?:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 21 Ное 2010, 0:36

dr.peshev написа:И при мен го има,но само когато колата не е карана дълго време!Само при запалване 3-5секунди продължава,не се е засилило или намаляло вече 2 години!Мисля,че някой лагер е тръгнал да умира!? :?:

Не мисля че е лагер щото като смениха двата ремъка от тогава взе да се чува това скърцане!Или тия ремъци новите са боклуци!
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 27 Дек 2010, 1:07

Преди една седмица ходих да ми сменят новия ремък със нов защото точно след смяната на стария ми се появи това призкърцване при палене и гасене!Поръчах от друга по скъпа марка ремък и наистина след смяната призкърцването изчезна и точно след един ден призкърцването пак се появи :banghead: Майстора така ми го обясни"в момента на запалването ремъка за секунда подскача и се успокоява и следователно от там припищява" каза че се съмнява в две неща-едното е амортисыорчето на пистовия ремък или в шайбата на динамото като повече клонял към второто защото ако било амортисыорчето щяло по дълго време да се чува!Вече направо се чудя какво да правя :ranting: Да тръгна да сменям части като луд след като даже не могат със сигурност да ми кажат от какво е!Някой да знае решение на проблема или е решил своя и да сподели как?????? :help: :help: :help:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 27 Дек 2010, 1:25

shark1986 написа:Преди една седмица ходих да ми сменят новия ремък със нов защото точно след смяната на стария ми се появи това призкърцване при палене и гасене!Поръчах от друга по скъпа марка ремък и наистина след смяната призкърцването изчезна и точно след един ден призкърцването пак се появи :banghead: Майстора така ми го обясни"в момента на запалването ремъка за секунда подскача и се успокоява и следователно от там припищява" каза че се съмнява в две неща-едното е амортисыорчето на пистовия ремък или в шайбата на динамото като повече клонял към второто защото ако било амортисыорчето щяло по дълго време да се чува!Вече направо се чудя какво да правя :ranting: Да тръгна да сменям части като луд след като даже не могат със сигурност да ми кажат от какво е!Някой да знае решение на проблема или е решил своя и да сподели как?????? :help: :help: :help:

Колега,
и на мен ми казаха, че е от амортисиорчето, но след смяната му пак същата работа.
При мен се чува повече при гасене от колкото при палене, дори при палене мисля че не се чува.
А тази шайба на динамото? Какво ти каза майстора за нея?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 27 Дек 2010, 11:45

Според мен е от ремъка - ако ремъка е оригинален или поне марков (OptiBelt) няма да го има. Ако е някакъв скапан - Flennor например,които се разтягали като дъвка след време - ще свирка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 27 Дек 2010, 13:49

jivko2828 написа:
shark1986 написа:Преди една седмица ходих да ми сменят новия ремък със нов защото точно след смяната на стария ми се появи това призкърцване при палене и гасене!Поръчах от друга по скъпа марка ремък и наистина след смяната призкърцването изчезна и точно след един ден призкърцването пак се появи :banghead: Майстора така ми го обясни"в момента на запалването ремъка за секунда подскача и се успокоява и следователно от там припищява" каза че се съмнява в две неща-едното е амортисыорчето на пистовия ремък или в шайбата на динамото като повече клонял към второто защото ако било амортисыорчето щяло по дълго време да се чува!Вече направо се чудя какво да правя :ranting: Да тръгна да сменям части като луд след като даже не могат със сигурност да ми кажат от какво е!Някой да знае решение на проблема или е решил своя и да сподели как?????? :help: :help: :help:

Колега,
и на мен ми казаха, че е от амортисиорчето, но след смяната му пак същата работа.
При мен се чува повече при гасене от колкото при палене, дори при палене мисля че не се чува.
А тази шайба на динамото? Какво ти каза майстора за нея?

За шайбата ми каза,че била се поизносла и евентуално от там идва това призкърцване и при въпроса ми към майстора "Ти сигорен ли си че е от него"?Отговора беше НЕ!Само че за смяната на тая шайба трябвало да разглобява много и не му се занимаваше.При мен повече се чува в момента на запалването-на стартер,и рядко при гасене!Вече втори ремък сменям и пак съ :ranting: щото.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stanoi4o » 27 Дек 2010, 18:27

моята кола прави така от малкия ремък дето е само за компресора на климатика там дефектира оптегача за този ремък пробвайте да го откачите само този ремък и тогава запалете да видите че моята кола от там го прави това скърцане
BMW 320 D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meteorman » 27 Дек 2010, 18:40

При мене се появи когато ми смениха ремъците и ролките,смених Демферната шайба и проблема се оправи моментално,докато преди две седмици не се появи отново/прави го само когато е загряла напълно/.,варианта който ми остана е да сменя тампоните на двигатела с орегинални,защото преди около година ми сложиха некви фалшиви и ми претриса когато гася и се осеща вибрация в копето ,или да сменя обтегача на пистовиа ремък незнам вече!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 27 Дек 2010, 19:57

Работата е там че като сменихме ремъка за един ден спря да скърца,мисля че нещо автоматичния обтегач не го опъва както трябва!Ще ходя и при друг майстор да видя той какво ще каже обаче малко съмнително и той да разбере от къде е проблема :(
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: Много
Мечтае да кара: По много

Мнение от Valkoni » 27 Дек 2010, 20:24

Пичове това е прискарцване го имат много коли 136к. 320д. от ремаците е нему обращайте внимание щото ще смените заради това скарцане всичко по двиг.което пак е добре за колите,но не и за джоба.Аиде пийте по едно Весели Празници. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 28 Дек 2010, 3:07

Valkoni написа:Пичове това е прискарцване го имат много коли 136к. 320д. от ремаците е нему обращайте внимание щото ще смените заради това скарцане всичко по двиг.което пак е добре за колите,но не и за джоба.Аиде пийте по едно Весели Празници. :bchug:

То лошото е, че всичко сменихме, колега, и пак същата работа. :conf:
И аз мисля да сменя пак ремъците и да видим да не би нещо тия ролки да са сдали багажа, че все пак 7-8 месеца минаха от както ги смених.
Не че ми е проблем да карам и така, но просто ме дразни да скърца като някаква трошка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 28 Дек 2010, 19:28

jivko2828 написа:
Valkoni написа:Пичове това е прискарцване го имат много коли 136к. 320д. от ремаците е нему обращайте внимание щото ще смените заради това скарцане всичко по двиг.което пак е добре за колите,но не и за джоба.Аиде пийте по едно Весели Празници. :bchug:

То лошото е, че всичко сменихме, колега, и пак същата работа. :conf:
И аз мисля да сменя пак ремъците и да видим да не би нещо тия ролки да са сдали багажа, че все пак 7-8 месеца минаха от както ги смених.
Не че ми е проблем да карам и така, но просто ме дразни да скърца като някаква трошка.

Той и майстора така каза че не е проблем ама тоя звук при запалването е дразнещ.И толкова малък пък трудно решим про :banghead: блем
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 09 Юни 2011, 9:30

И моята (136 к.с.) присвирваше и вчера смених ролките, двата ремъка, оптяжника и демпферната шайба! Присвирването изчезна! Според майсторчето това присвирване е комбинация от износването на всичките елементи заедно. Оптяжника не натяга достатъчно, ремъците се отпускат, демпферната шайба беше понацепена. В момента при палене и гасенe на загрят и студен двигател присвирване няма...Дано е така и занапред.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

ПредишнаСледваща

Назад към E46