Стрелката на бензина е на нулата,а в колата има бензин....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Re: Стрелката на бензина е на нулата,а в колата има бензин....

Мнение от kapi_88 » 13 Май 2010, 12:27

определено не от бензиностанциите и от бензина а от нивомера според мен
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

Потребител
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: X6, Cayenne, CL65 ...

Мнение от S.Krustevv » 13 Ное 2010, 17:53

И на мен стрелката на бензина ми падна на 0, даже се е забила плътно в ляво и свети лампата, че няма бензин, а бензин си има.
Свалих задната седалка, видях къде е помпата, изкарах само буксите, вкарах ги, чукнах помпата отгоре лекичко и нищо!
Ако някой може да ми помогне или да ми каже как да го оправя, нека да ми пише на ЛС.
Благодаря

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 15 Ное 2010, 1:04

при мене пък проблема е друг-колата сама се зарежда :mhihi:
Пълня бензин до зъбите, паля и ми показва малко под 30 литра, карам каквото карам, стрелката вече седи малко над 15, спирам на светофар да речем и докато чакам стрелката започва да катери нагоре по цифрите и застава в положение, което отговаря на истината обаче като я подкарам отново пак застава малко над 15 и така докато ми светне лампата(тя поне работи). общо взето най-сигурния начин е да караш по един и същи начин винаги и да си знаеш с определеното количество какви километри се изминават и няма да те притеснява факта, че не ти работи стрелката ;)
П.П. Навремето на Ладата не ми работеше уреда, но там е мнооооого по-просто-бъркаш с пръчка в резервоара и виждаш колко бензин имаш :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 15 Ное 2010, 17:48

както каза Борис Миланов 100% от жичката на нивомера 2 пъти ми се случва вече!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

Аватар
Кара: BMW E36 320i
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от pep0 » 16 Ное 2010, 1:06

Колеги ако нямате нищо повредено по измервателната техника в резервоара и по таблото най - елементарното нещо е откачате плюса или минуса закачате без да чакате каквото и да било и стрелката ще отчете точното количество гориво...

При малко количество гориво в колата както колегата беше обеснил в един от първите постове половината е в помпата... най-често се получава когато колата е спряна на една страна.. ;)

Минлият ден ми се случи извадих клемата на акумолатора и я закачих и всичко се оправи... има си и минуси, че нагласяш часовници СД-та настроики наново.. и така ама щом искаш да ти показва вярно.. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 16 Ное 2010, 13:00

angel_lalov написа:както каза Борис Миланов 100% от жичката на нивомера 2 пъти ми се случва вече!

това е. някоя жица е скъсана и аз бях така оказа се скъсана жица която беше правена и преди това .1 спойка и си готов

Предишна

Назад към E36