при смяна на ,амортисьори трябва ли да се прави стенд
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- marian todorov
- Потребител
-
при смяна на ,амортисьори трябва ли да се прави стенд
смених предни амортисиори след това почнаха проблемите когато эавия на дясно и после иэправя волана ми бяга на дясно сащото го прави и па лявата страна эявивам на ляво после изправям и бяга на ляво
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: при смяна на ,амортисьори трябва ли да се прави стенд
Колега сигурен ли си че са сложили правилно амортисьорите,няма логика да ти дърпа на кадето и да е след смяната им
на центровка се носи само след като са бутани кормилните накрайници 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
S7 написа:Колега сигурен ли си че са сложили правилно амортисьорите,няма логика да ти дърпа на кадето и да е след смяната имна центровка се носи само след като са бутани кормилните накрайници
Не съм съгласен-като се сменят пружините от ниски към високи,а колата е с независимо окачване реглаж правим ли

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Те хората си правят профилактично реглаж,та камоли при смяна на елементи по окачването и то амортисьори...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Хора не знам дали знаете ама се регулират точно кормилните накрайници отпреде,като сменим пружините какво разбутваме отпреде?Иначе наистина е хубаво след всяка интервенция по предното окачване,да се види и на стенда,все пак малко или много се разбиват накрайниците с времето.
Аз да попитам трябва ли да се мине стед след като съм със регулируемо окачване KW и лятото беше до доло а сега го дигнах до горе.По принцип не усещам някаква разлика 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
marian todorov написа:смених предни амортисиори след това почнаха проблемите когато эавия на дясно и после иэправя волана ми бяга на дясно сащото го прави и па лявата страна эявивам на ляво после изправям и бяга на ляво
Прави се реглаж след смяна на амортиьори

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Аз сменям амортисьоите в комплект с пружините всяка есен и пролет. Първите два пъти ходих на реглаж точно щото сменям неща по окачването - но и в двата случая имаше само констатация, че всичко е наред.
Но щом ти тегли и имаш проблеми след смяната задължително прегледай отново монтажа и ако всичко е ОК ще трябва да се отиде на реглаж.
Другото е да я провериш на гладък път (без коловози) тъй като когато сложа спортното окачване и широките гуми за лятото започва едно теглене наляво и надясно. В началото се шашнах много, но след това установих, че това просто са коловози в асфалта.
Но щом ти тегли и имаш проблеми след смяната задължително прегледай отново монтажа и ако всичко е ОК ще трябва да се отиде на реглаж.
Другото е да я провериш на гладък път (без коловози) тъй като когато сложа спортното окачване и широките гуми за лятото започва едно теглене наляво и надясно. В началото се шашнах много, но след това установих, че това просто са коловози в асфалта.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
При тези белези на роблема си за реглаж. Ако нещо не си сглобил като хората товага не само ще ти тегли а и ще ти прихлопва, притропва и прочее... Отивай на реглаж и ако има още нещо хората ще ти кажат.
marian todorov написа:смених предни амортисиори след това почнаха проблемите когато эавия на дясно и после иэправя волана ми бяга на дясно сащото го прави и па лявата страна эявивам на ляво после изправям и бяга на ляво
само с реглаж няма да стане, я раздуй какво точно е правено и конкретно нещо горе при тампона на макферсона?
- marian todorov
- Потребител
-
смених ам0ртисиора сам0 0твих главниа б0лт на амрт беэ да махна дргите 3 ня тамп0на или както се каэвя и там ми беше грешката
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
При сменени амортесьори пак реглаж, нищо нередно, иначе страничния наклон на колелата откъде ще дойде. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Le Transporteur написа:При сменени амортесьори пак реглаж, нищо нередно, иначе страничния наклон на колелата откъде ще дойде.
От въздуха

- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
Според оплакванията на колегата, аз мисля, че или тампоните с лагерите горе на маферсъна са за смяна, или е имало "кадърна" намеса. Това е моето мнение за написаното от колегата. Успех с решаването на проблема. И няма да е зле, след като решиш проблема да драснеш един ред от какво е било. Зощото всички тими са за това, че има проблем, а много малка част от тях са с опис на решението.

баш от лагерите идва тоя проблем с бягането на ляво след ляв и обратното. да се види първо тва и после реглаж
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2