Проблем!? Теч на масло по двигателя.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем!? Теч на масло по двигателя.
Здравейте колеги! Нуждая се от помощта ви!
Вчера сменях маслото и филтрите и забелязах нещо неприятно-доста натрупано масло по двигателя. Точно под капачката на двигателя от където наливаме маслото има една кръгла лъскава част. Съжалявам не знам нито каква е нито как се казва. Та по нея и около нея има много натрупано масло. Надявам се по снимките да разберете за какво говоря.
Моля да ми кажете каква е тази част, за какво служи и как да се спре теча от там. Някаква гарнитура ли е, цялата ли се сменя... и нещо сериозно ли е???
Благодаря ви предварително!
320д, 150с.с. 2002 год.
Вчера сменях маслото и филтрите и забелязах нещо неприятно-доста натрупано масло по двигателя. Точно под капачката на двигателя от където наливаме маслото има една кръгла лъскава част. Съжалявам не знам нито каква е нито как се казва. Та по нея и около нея има много натрупано масло. Надявам се по снимките да разберете за какво говоря.
Моля да ми кажете каква е тази част, за какво служи и как да се спре теча от там. Някаква гарнитура ли е, цялата ли се сменя... и нещо сериозно ли е???
Благодаря ви предварително!

320д, 150с.с. 2002 год.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна alexbg77 на 14 Ное 2010, 22:41, променена общо 1 път
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Re: Проблем!? Теч на масло по двигателя.
Колега- това на каква кола е?Какъв двигател?
Кажи малко инфо първо, иначе ако ти гледам на боб- прилича ми на недозатегнат маслед филтър на мен...
Кажи малко инфо първо, иначе ако ти гледам на боб- прилича ми на недозатегнат маслед филтър на мен...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Според мен е М47N (двулитровия комънрейл), ама колегата да си каже, за да не гадаем... това на снимката ми прилича на вакуумната помпа...
Хора, научете се да си попълвате правилно профилите, защото вместо да се чудим какъв е проблема ние се чудим какъв е мотора....
Хора, научете се да си попълвате правилно профилите, защото вместо да се чудим какъв е проблема ние се чудим какъв е мотора....
Si non confectus, non reficiat.
Много се извинявам колеги колата е 320 дизел 2002 година 150 коня. 
Намира се точно между перката на радиатора и двигатела...

Намира се точно между перката на радиатора и двигатела...
- Zagy
- нафтения
-
Това е вакуумната помпа... но по снимките ми се струва, че проблема не е от нея - омазано е и отгоре... прегледай си примерно маркучетата за обратна нафта. Може някое от тях да изпуска. Малко по-назад е и филтъра за картерните газове... на него има отдушник и от него могат да летят тея витамини...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Чак пък толкова омаслено да е от този отдушник ли,при мен имам същия мотор M47N тази вакуумна помпа е чиста без никакви омаслявания,сменях преди няколко месеца филтъра за картерните газове,предния беше отишал,но пак нямах омасляване.Може ли да е от:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ith_tubes/
Номер 2 О-ринга
Ако можеш да го смениш и да провериш дали няма да се оправи тоя проблем,цената на ринга е към 8лв това му е номера 11667794767
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ith_tubes/
Номер 2 О-ринга

Ако можеш да го смениш и да провериш дали няма да се оправи тоя проблем,цената на ринга е към 8лв това му е номера 11667794767
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Zagy
- нафтения
-
Ами да ти кажа аз гледам, че цялото място там наоколо е омазано
... ама наистина може да е от уплътнението, за което споменаваш.

Наистина около въпросната вакумна помпа всичко е омаслено. Най-много в долната част. Но не мога да си обясня защо и отпред е омаслено...
Преди няколко месеца анулирах ЕГР-то и премахнах пеперудите, дали проблема може да има връзка с това? Дали може помпата да се е прецакала... Но наистина първо трябва да сменя уплътнението, да измия хубаво около нея и да видя какво ще стане
Колеги има ли някъква тънкост при свалянето на помпата???

Преди няколко месеца анулирах ЕГР-то и премахнах пеперудите, дали проблема може да има връзка с това? Дали може помпата да се е прецакала... Но наистина първо трябва да сменя уплътнението, да измия хубаво около нея и да видя какво ще стане

Колеги има ли някъква тънкост при свалянето на помпата???
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колеги,
Имам същия проблем от темата.
Дали уплътнението е виновно?
Имам същия проблем от темата.
Дали уплътнението е виновно?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
...никой ли няма решение???
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
Гаранция ти давам на 100% че е заминала гарнитурката -най вече долу, моята беше точно така омаслена
Значи внимателно развиваш 4 болчета и вадиш капачето с пиниз навън ,вътре има пластина и още 2 малки пластинки които се въртят като работи колата -абе гледаш да не паднат
измиваш ги с бензин и сменяш гарнитурата или мажеш тънко със топлоустойчив силикон като мен покрая на вакуумния усилвател
След 2-3 часа е бетон и вече няма загуба на масло при мен
Значи внимателно развиваш 4 болчета и вадиш капачето с пиниз навън ,вътре има пластина и още 2 малки пластинки които се въртят като работи колата -абе гледаш да не паднат
измиваш ги с бензин и сменяш гарнитурата или мажеш тънко със топлоустойчив силикон като мен покрая на вакуумния усилвател
След 2-3 часа е бетон и вече няма загуба на масло при мен
Голямата цица разсейва добрият ебач !
11 мнения
• Страница 1 от 1