Лампа "внимание".

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Re: ЛАМПА ВНИМАНИЕ

Мнение от beco109 » 15 Ное 2010, 9:11

ТРСТ написа:Течността кипва единствено и само защото буквално си кипва,загряла е прекомерно.Когато това се случи,педала на спирачките потъва,а каквото е останало по главата на водача настръхва щото спирачки йок.Всъщност,колегата досега трябваше вече да си е оправил колата,май?!

:mhihi: при майстора е сега
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 15 Ное 2010, 10:08

ТРСТ написа:Течността кипва единствено и само защото буквално си кипва,загряла е прекомерно.Когато това се случи,педала на спирачките потъва,а каквото е останало по главата на водача настръхва щото спирачки йок.Всъщност,колегата досега трябваше вече да си е оправил колата,май?!

Това е абсолютно вярно. Мерхурчета се получават при прегряване на спирачната течност. След това е необходима смяна на цялата течност.

По въпроса за лампата: Удивителната светва когата спирачната течност е намаляла или се е прецакала ел. веригата, която е за лампата. Например ако се измъкне буксата на казанчето пак ще светне лампата.
Това за профилактиката не съм го чувал. По принцип течността се сменя на 5 години.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 15 Ное 2010, 12:11

"Кипва" защото течността абсорбира влага от въздуха. Така както ти си го написал излиза, че като се охлади течността всичко трябва да е наред и "кипенето" да спре, а то не е така. Няма смисъл да спорим, говорим за един и същ процес и затова че е важно да се сменя периодично спирачната течност :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 15 Ное 2010, 12:57

Според мен ремъка е заминал, или обтегача е отпуснал, пребуксува и не завърта генератора достатъчно. Оттам той не може да осигури необхосимия заряд за акумулатора и светва лампата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 15 Ное 2010, 14:29

Munich Machine написа:Според мен ремъка е заминал, или обтегача е отпуснал, пребуксува и не завърта генератора достатъчно. Оттам той не може да осигури необхосимия заряд за акумулатора и светва лампата.

Тогава ще светне лампата на акумулатора, не на спирачната течност. Мисля че темата достатъчно се изчерпа. Колегата каза че колата е в сервиза.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: IS-ка

Re: Лампа "внимание".

Мнение от Мариян Георгиев » 15 Ное 2010, 23:37

Колата я оправих още преди няколко дни.Понеже ми е леко цепнат отстрани акумулатора изпуска течност.Клемите бяха много окислени,измих клемите,напръсках с контактен спрей и всичко е наред.Лампата светва защото има нисък заряд на акумулатора.
Изображение

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!

Предишна

Назад към E36