Лампа "внимание".

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: IS-ка

Лампа "внимание".

Мнение от Мариян Георгиев » 10 Ное 2010, 23:37

Здравейте!

Тръгнах да излизам тази вечер,като дадох на контакт ми светна лампа внимание,завъртях ключа запали си без проблем,но отпред се чува скърцане на ремък.Загасих колата,завъртях пак ключа,лампата светна,запалих,НО оборотите ми започнаха да падат на 500 и да скачат на 1200 и за няколко секунди се стабилизираха.Покарах около 2км колата загря ремъка спря да свири,прибрах се огасих,паля отново проблемът с оборотите го нямаше,но лампата внимание продължи да свети.Звъннах на приятели майстори и ми обясняват,че лампата може да светне от това,че няма спирачна течност(има) или нисък заряд на акумулатора.По принцип ми се струва,че акумулаторът ми си отива.

Някое може ли да даде мнение по проблема дали може да е нещо друго или да купувам нов акумулатор?

Благодаря!
Изображение

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Re: ЛАМПА ВНИМАНИЕ

Мнение от transporter_81 » 11 Ное 2010, 21:21

Колега първо си замери генератора,какво дава на акумолатора.Виж си и ремъка,и пробваи с читав акумолатор какво ще се получи,преди да купиш нов :yes: Поздрави
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 13 Ное 2010, 13:08

:mhihi: интересно ми е как само гадаете какво може да е станало даже без да си направиш труда да вдигнеш капака :mhihi:
Какво очакваш да ви кажат момчетата през екрана.
Сигурно ако ти кажат че си духнал гарнитурата на главата ще бягаш пак при "примайстора" си.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 13 Ное 2010, 14:15

Лампата внимание светва когато трябва д аси сменяш профилактично спирачната течност.Мисля че беше някаде кам 100-тина лв защото моята светна и маистора които ми я прави каза че се правило с някакъв вакуум, та при мен беше това.Не сам е сменял още.Ако няма загуба на течност от казанчето най-вероятно и при теб.отиди да ти го занулят в някой сервиз и си карай.Аз така направих :driving:

Потребител
Аватар
Кара: IS-ка

Мнение от Мариян Георгиев » 14 Ное 2010, 0:59

beco109 написа::mhihi: интересно ми е как само гадаете какво може да е станало даже без да си направиш труда да вдигнеш капака :mhihi:
Какво очакваш да ви кажат момчетата през екрана.
Сигурно ако ти кажат че си духнал гарнитурата на главата ще бягаш пак при "примайстора" си.

Тъп ли си нали предварително всичко съм огледал и съм преценил че е наред.

Лампата внимание светва когато трябва д аси сменяш профилактично спирачната течност.Мисля че беше някаде кам 100-тина лв защото моята светна и маистора които ми я прави каза че се правило с някакъв вакуум, та при мен беше това.Не сам е сменял още.Ако няма загуба на течност от казанчето най-вероятно и при теб.отиди да ти го занулят в някой сервиз и си карай.Аз така направих :driving:

Нещо такова очаквах...
Изображение

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gen4o » 14 Ное 2010, 12:32

и откога има лампа за профилактично сменяне на спирачна течност :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от michi69 » 14 Ное 2010, 16:10

и аз незнам за такава лампа,възможно е да има но на по-новите
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Мнение от ТРСТ » 14 Ное 2010, 18:33

Мойта (моята) лампа,аналогичната по темата,свети вече две години.Акомулатора не си е отишъл,слава на Господ,че ми е скъп.Спирачна течност си имам доволно,сиреч не се е налагало майстор да ми я тегли с някакви вакуум или вуду магии и да туря нова под налягане вероятно.Ремък не ми е просвирвал нито пък нещо с оборотите.Жалко,че Ванга я няма за да Ви казва колко точно трябва да приготвите за майстор!А иначе на М-пакетчето ми просто му трябват ок 200-250 лв за комплект читави накладки,всичките.Мисля,че последното е отговора по темата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 14 Ное 2010, 19:00

ТРСТ написа:................. просто му трябват ок 200-250 лв за комплект читави накладки,всичките. Мисля,че последното е отговора по темата.

:clap:, участник познал верния отговор. Колата ти има два датчика на предно ляво колело шофьорското и задно дясно.
На Е36 светва само от това накладки или ако имаш поплалък на спирачната течност и липсва доста.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 14 Ное 2010, 22:53

Доста простотии прочетох :roll: Виж си нивото на спирачната течност.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 14 Ное 2010, 23:13

А не можеш ли да снимаш лампата, за да видим за коя от всичките лампи става въпрос точно. Вариантите са 2 или накладки или ниво на спирачна течност. В краен случай и 2-те, защото цилиндърчетата всеки момент ще изпаднат от апарата, поради силно износените накладки.

stefkata1990 написа:Лампата внимание светва когато трябва д аси сменяш профилактично спирачната течност.Мисля че беше някаде кам 100-тина лв защото моята светна и маистора които ми я прави каза че се правило с някакъв вакуум, та при мен беше това.Не сам е сменял още.Ако няма загуба на течност от казанчето най-вероятно и при теб.отиди да ти го занулят в някой сервиз и си карай.Аз така направих :driving:

Те такова чудо не бях чувал. 100 цифки на гъза да му излезнат на тоя "майстор". Просто те е видял че не разбираш и са му трябвали 100лв. Че има датчик на казанчето има, но той не казва кога да си смениш течността, а ти казва че нивото е спаднало.

Edit: Видях че споменаваш и нещо за акумулатор. Като палиш колата отгоре м/у зелените стрлки за мигачите на таблото имаш 3 лампи. Две от тях светват, докато не запалиш мотора. На едната има нарисуван акумулатор, ако тя не гасне - тогава търсиш проблем с акумулатора и по-точно със зареждането му.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 14 Ное 2010, 23:46

Лампата за накладките няма знак внимание и представлява такова нещо с кръгче вътре - ( О )
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 15 Ное 2010, 2:41

Това е знакът за спирачната течност. Не е задължително обаче нивото да е ниско или да има проблем. На определен интервал светва в зависимост от пребега или от времето изминало от последната смяна, за да те подсети да я смениш. Понеже се цитираха цени, миналия месец я сменях със сонда - в Радиал услугата струва 30лв. Течност 1л DOT4 е под 20лв. Така че всичко над 50-60лв общо за смяна и течност е обир.

А на колегата, който само занулява без да сменя течността го съветвам да я смени, защото скоро ще сменя спирачна помпа. Причината е, че спирачната течност абсорбира от въздуха кислород и се получават мехурчета в нея (някои му викат на жаргон "кипене" на течността). Та тези мехурчета стигайки до помпата я окисляват, получават се язвички и започват по-големите проблеми. Ако спирачната течност не е бистра, а е с характерен ръждив цвят, по-добре не чакайте да спрете в някой стълб. Дано не се стига до там де :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 15 Ное 2010, 8:01

Причината е, че спирачната течност абсорбира от въздуха кислород и се получават мехурчета в нея (някои му викат на жаргон "кипене" на течността)
Бисерите в тази тема продължават.Заради една лампа толкова глупости.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 15 Ное 2010, 8:05

Течността кипва единствено и само защото буквално си кипва,загряла е прекомерно.Когато това се случи,педала на спирачките потъва,а каквото е останало по главата на водача настръхва щото спирачки йок.Всъщност,колегата досега трябваше вече да си е оправил колата,май?!

Следваща

Назад към E36