гадно скърцане
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
гадно скърцане
абе като въртя волана няма значение в коя посока скърца нещо много .. от какво може да е :? нещо по кормилния прът може би от там като ли че ми се чува .. някой да знае нещо по въпроса, може би някакъв тампон или оплътнение де да знам
ама искам да го оправя че е много дразнещо

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Re: гадно скърцане
При мен се беше получило зверско скърцане от шарнира на паразитния хебел ще ти потърся картинка да ти покажа.Оправя се доста лесно и приятно, вземаш малко графитна смазка или грес но смазката е по добре една лъжица ти стига,сложих я аз в една капачка от буркан и на газово малко котлонче като го запалиш се стапя за 10 секунди и кипва,предварително си вземаш спринцовка и игла от аптеката и като се разтопи пълниш спринцовката и я инжектираш през уплътнението и така два пъти и моментално спира да скърца.аз нямам проблем вече 3 ти месец.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Еи туй е картинката а това за което ти говоря е шарнита дето на сего се хваща хебела отбелязах ти двата защото при теб може да е и от другия набиваш им в уплътненията и край.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Като свалиш дясната гума то се вижда и може да се работи и без канал и налогово и другата гума за да видиш другия шарнир който е към секторната кутия.
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Други работи може да са много - на горната половина на кормилния прът има 2 лагера, после има гумено каре, после може да скърца долу на предния щит гумата, после самата секторна кутия, и натам всичко което се движи докато въртиш волана. И при мене има скърцане и отдавна го мисля - до тук разкостих целия кормилен прът, прегледах го, смазах го и го върнах и нищо не се промени, така че съм склонен да пробвам това което колегата каза...
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
forevera написа:други мнения по въпроса
"Заменит с новом"
Здравей колега,
Аз ще си позволя да изкажа друго мнение, защото те съветват да рециклираш шарнир, а това е умряла работа.
Моят съвет е да започнеш подмяна с ново от най-евтиното към най-скъпото. Горе-долу в този ред:
1. Маслото.
2. Отпускане (отхлабване) на секторната кутия.
3. Втулката на паразитния хебел.
4. Горното каре на оста на волана.
5. Долното каре на оста на волана.
6. Централната щанга.
Някаде по този път ще отстраниш шума. Аз мисля, че ще приключиш до 3-та позиция.
Поздрави,
Д

имаш предвид маслото на хидравликата предполагам .. и друг път съм мислил да го сменям ама се се спирам под предлога "ама това е масло какво може да му има" или нещо от тоя род та ако може някой да ме светне защо това масло трябва да се сменя .. не е като при мотора например там е друго 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Олелееее, Колега...
Още един съвет ще си позволя с извинение, ако прозвучи грубо, ама е с най-добри чувства:
Най-добре не захващай САМ да правиш по колата каквото и да е. Потърси човек на, който да се довериш и той да пипа колата.
П.П.: Ти олиото на фритюрника сменяш ли го някога и ако да, защо?
Още един съвет ще си позволя с извинение, ако прозвучи грубо, ама е с най-добри чувства:
Най-добре не захващай САМ да правиш по колата каквото и да е. Потърси човек на, който да се довериш и той да пипа колата.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
на мен ми скърцаха тампоните на амортисьорите ама само когато е влажно времето
И само не разбрах какво общо има фритюрника с хидравликата?
ddddk написа:Олелееее, Колега...
И само не разбрах какво общо има фритюрника с хидравликата?
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
исках само да разбера защо е нужно да се сменя като това е система която не се влияе от нищо маслото си е сложено вътре и нищо не би трябвало да го променя.. питам не съм запознат затова така мисля 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
forevera написа:исках само да разбера защо е нужно да се сменя като това е система която не се влияе от нищо маслото си е сложено вътре и нищо не би трябвало да го променя.. питам не съм запознат затова така мисля
Ето ти обяснение, хидравличната помпа фърля стружки, кормилната кутия и тя, и накратко всичко което се движи в тая система си ака в маслото...

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Прекалено много време се чудех какво да пиша повече по тази тема след като видях вие какви работи ръсите напред назад и се потресах.Първо писах половин час да му дам съвет на автора и той даже едно мерси не каза, после било умряла работа да се рециклира шарнир, колко да е умряла ако шарнира е наред и просто скърца защото му е заминала смазката вие давате потресаващи съвети.Как може човек зор-зорна да отиде да си купи средната щанга която струва майка си и баща си да я смени просто ей така заради скърцащ шарнир който се оправя по метода който ви казах за 10 минути и 1 лев разход. Сега като се замисля самата тема е достатъчно малоумна защото както един друг колега се изказа най-правилно може да са милион неща и се отива на канал вкарва се, почва се да се върти геврека и виждаш какво ти има тогава започваш малоуна тема как да си оправя скърцането на еди си коя част а не колата ми скарца, ко и има!Потресен съм за тъпотии колко може да си чешите езиците и да си мерите знанията на тема БМВ!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2