смяна на странична лайсна компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

смяна на странична лайсна компакт

Мнение от moni80 » 14 Ное 2010, 18:30

Здравейте,колеги,
исках да си сменя щипките на лайсната на вратата на компакта (Е36,старите,"дебели" лайсни),купих си нови щипки,но нещо не могат да щракнат-като натисна и ламарината на вратата поддава.Някой ако е сменял тази лайсна да даде акъл.Първо пробвах да нащракам щипките и после да сложа лайсната-не става,след това пробвах обратния вариант-сложих щипките на лайсната и след това пробвах да я сложа ,но пак не става.Може би да трябва да се свали кората на вратата отвътре за да се прикрепя ламарината докато се натиска ,за да щракнат щипките :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Re: смяна на странична лайсна компакт

Мнение от POYO » 14 Ное 2010, 18:41

Kолега, тия лайсни се слагат по втория начин както си казал, щипки и све на лайсната и след това на вратата :yes:
Щом така пък се огъва вратата пробвай да намажеш щипките със нещо от сорта на сапун за да влезат по-лесно и си ти!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rashko_mladenov » 14 Ное 2010, 19:12

Новите щипки да неса по големи.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 14 Ное 2010, 19:44

Всичко идва от самите шапчици,махаш ги и си щракват без проблем щипките върху ламарината.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 15 Ное 2010, 11:50

Значи пробвай без шапчиците...Аз съм със широките лайсни, и след като не можах да намеря същите щипки прибягнах към крайният вариянт-а именно до мястото,където поставят авто-стъкла.Отидох...черен силикон,и ми е мирна главата вече...за 10лв. ми направиха половината лайсни по колата така.Станаха бетон и не са мръднали...Та това е вариянта,ако не можеш да намериш щипки... Дано съм би полезен ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от moni80 » 15 Ное 2010, 17:02

Имам чувството че не достигат 2-3 мм да щракнат.Утре ще пробвам да свалим кората на вратата за да придържаме отвътре.Голяма разправия за някаква смешна лайсна....ама не мога да търпя нещо да стърчи по колата и да не е както трябва.
Иначе благодаря за съветите,но всичките до един ги пробвах и не става-ламарината се гъне и поддава....

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Ное 2010, 17:28

Ако щипките не са нови, има вероятност да не щракнат... като са поостарели и се изкривяват леко и нямат захващане... можеш да опиташ да ги огънеш (хващаш я в двата края и огъваш така, че централната част да се "разтвори"), понякога става...... ако са чисто нови - натисни по-силно (няма да огънеш вратата), дори с повечко сила.... и ще стане...

Потребител
Аватар
Кара: late E36 Individual

Мнение от Lucho » 16 Ное 2010, 17:23

Аз имах подобен проблем, ето как го реших: щракваш щипката на лайсната и после между самата лайсна и щипката
в средата на щипката между улеите набиваш нещо твърдо, аз сложих картон или нещо такова.
По този начин се убира какъвто и да е луфт между лайсната и щипката и като я удариш за да я щракнеш, удара се
пренася по-директно в средата точно върху "х.йа дето влиза в дупката".
Иначе и аз съм свалял кори и т.н :banghead:
Пробвай това работи :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318tds Compact
Мечтае да кара: BMW i3/ BMW X1
Детайли за колата: В процес на стягане...!

Мнение от fagorta » 31 Яну 2014, 22:41

Здравейте и аз имам проблем със слаганнето на лайсни със чисто нови щипки.!Голямо напъване и не успях.Утре ще пробвам с подлагане на нещо под щипката ...!
Аз мислех да пробвам със малки остри клещи които да свият малко за да влезе по удобно и с леко придърпване към дупката ,утре ще драсна за да имаме решение и за това.!
Поздрави
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 01 Фев 2014, 1:04

А тези чисто нови щипки ,които ги споменавате повечето оригинални ли са или от тея за по 60-70 ст. ?! Чак пък такива проблеми за едните външни лайстни ?! :dunno:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318tds Compact
Мечтае да кара: BMW i3/ BMW X1
Детайли за колата: В процес на стягане...!

Мнение от fagorta » 02 Фев 2014, 23:59

Е, проблема е решен...!
Пробвах няколко варианта ,с клещи ,с пинсети и с какъв ли не натиск....не става.Помислих си че са ментета както казват колегите, защото си ги поръчах от онлайн магазин 2 пактчета с по 10 бр.
по 8лв.
Затова реших да пробвам самите щипки как пасват изобщо без лайсни и направо заспиват !!!Почнах от малката отзад(с компакт съм ),сложих щипките и наместих лайсната възможно най -точно по първата щипка ,леко под ъгъл за да виждам долния вътрешен ръб на лайсната и полека го прицелвам и ЩРАК отдолу и след това Щрак отгоре..!После внимателно пак нагласям и на следващата щипка..!Понякога щраква само горната част но с малко по внимателен натиск си щрака и отдолу...!
Това е.Сложих по същия начин и останалите 3..!
Поздрави
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Фев 2014, 13:18

Taка се прави, да! :clap:
В никакъв случай не се махат шапките. Най-добре е с литиева грес или някаква друга несъхнеща да се намажат и отворите и 2те части на щипките, и захвата им към лайстната.
После си монтираш спокойно всичките части на щипки към металните елементи и чак тогава се слага лайстната върху тях.
Супер не-интуитивно е, но така става най-добре без да се разглобява допълнително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 16 Сеп 2014, 21:11

Тези дни ми се наложи да купувам щипки от Мкар.Обикновените за тясната лайсна са по 2,25лв. А щипки за широка лайсна ,тип М, и за М лайсни са по 3,20. Така че,всички цени под тези са за разни ментаци.
С много любов към децата!

Назад към E36