Цена за турбо компресор?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Цена за турбо компресор?!?

Мнение от mad_presley » 12 Ное 2010, 0:16

kabal написа:Приятел, първо е трябвало с турбото да почнеш!...

И защо да започва от турбото, след като не е имал проблем с него :?:

kabal написа:маслото на автоматика за какво си го сменял? То по принцип даже не го водят за консоматив! Сменя се на повече км от колкото тази кола ще я кара някой, и на всичкото от горе мисля че имаше специални добавки в него, оригинално масалце от завода, ти си го сменил с масло купено в БГ, И какво е това масло с филтър за 300 кинта? ти да не караш на "лйо ман"?

Маслото на автоматика се сменя на 100 000км. Който ти е казал, че не се сменя, му кажи да се опита да спори с TIS. И 300лв си е нормалната цена за смяна на масло и филтър за този автомобил :!:

kabal написа: А отделно масло за скоростната, блока на АБС-а и масло на двг мойеш да ги смениш тези неща за под 1000, като пак подчертавам че - къде къде по важно е да имаш чистоново турбо, вместо АБС изобщо. Горката ти колица брато!! Горката ти колица!!!

По-скоро бих казал, горко и на твоята колица, като ти чета бисерите :mhihi:

И накрая, само да те помоля, когато пишеш в публичното пространство, особено с хора които едва ли познаваш, да се въздържаш от обръщения като "бе" :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 12 Ное 2010, 1:37

:mhihi:

Е как що си оправил АБС-а ?!?! да рискува да се претрепе някъде заради кофти спирачки, но с много коне под капака ?!?!
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Мнение от chehut » 12 Ное 2010, 2:57

mad_presley написа:...

:yes:
99ufo99 написа::mhihi:

Благодаря Ви колеги, че му отговорихте вместо мен :bchug:

П.п. Мисля, че основната цел на форума е да се обсъждат дадени проблеми, опит и знания, за да можем да сме си полезни... 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 12 Ное 2010, 14:26

Колега по същество,че почнаха да ти се коментират "маслата",тук в Пловдив има майстори които ги ремонтират(не съм ползвал услугите им) но мой приятел там си прави турбините на камионите казва че досега ядове не е имал.Ако искаш да поразпитам за кординати.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 12 Ное 2010, 14:42

kabal написа:А колата ми е обгрижвана много по качествено, съзнателно и стратегически, от на всички отанали които ходят на сервиз. И с експлоатацията е същата история ;)

chehut, ако не си вземеш ново турбо, продълйавам да ми е жал за колата ти. Ти ако не можеш да прецениш дали едно турбо 2ра ръка е читаво, значи просто си за ново, няма как, особенно щом даваш по 300 кинта за масло. То какво ти е маслото всъщност? И как я караш тая кола за да ти трябва чак такова? И то при условие че е автоматик

:ahah: :ahah: :ahah: Колега говориш някакви "филми от 1001 нощи" :kuku: аз пък ти гарантирам, че в този форум има поне 5 коли дето се сещам сега и ще са поддържани по добре от твоята без да я знам колата ти ;) ... За твой сведения нашия автоматик маслото му оригинално от Дару с не голяма отстъпка идва към 12лв. литъра 7л.х12лв. = 84лв. и филтъра оригинален е 130лв. = 214лв. и за смяна на маслото зависи от майстора ти моя ми взима 70лв. станаха = 284лв. даже няма и 300лв. има и за кафе пари останали :mhihi: 8)
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 12 Ное 2010, 18:40

bobih написа:За твой сведения нашия автоматик маслото му оригинално от Дару с не голяма отстъпка идва към 12лв. литъра 7л.х12лв. = 84лв. и филтъра оригинален е 130лв. = 214лв. и за смяна на маслото зависи от майстора ти моя ми взима 70лв. станаха = 284лв. даже няма и 300лв. има и за кафе пари останали :mhihi: 8)

Абе Боби тия 284лв. е единия вариант и до с добра остъпка бре :mhihi: А втория.. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Ное 2010, 22:16

То маслото на кутията няма да почернее ама като дадеш после 2 хил+ и няма да е мн хубаво.
А като е тръгнало турбото, с каквото и масло да караш все тая :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 14 Ное 2010, 13:59

Виж сега КОЛЕГА, турбото втора ръка ще е най-доброто, защото майсторите които ще извършат ремонта и намирането на самото турбо, са "мой хора" и никога няма да ме прецакат и небиха си го позволили, защото цяла София(може би и България) знаят за сервиза и там се правят всякакви коли - онзи ден имаше Ferrari F430! Мислиш ли, че тези хора биха си позволили да се изложат, като ми намерят скапано турбо... НЕ! Освен това, аз не съм казал да е за 300лв., но някъде до към 700-800лв. ми се струва нормално за едно добро турбо(втора ръка).

И мисля, че е по-добре да имам спирачки, отколкото пълната мощност на колата, защото нито ми работеше блокажа, нито спирачките!!!

Колегите ти обясниха за АТК, но не виждам защо толкова настояваш да разбереш за маслото на двигателя, но ето: Castrol 10w40 полусинтетика и поема 6 литра + 1литър за резерва, ако нещо стане. И като прибавиш всички филтри=> 280лв. общо :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Ное 2010, 19:40

chehut написа:И мисля, че е по-добре да имам спирачки, отколкото пълната мощност на колата, защото нито ми работеше блокажа, нито спирачките!!!

:yes: Безопасността преди всичко!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Ное 2010, 22:23

:OT: Пролетта чаках датчика да ми пристигне /бях го поръчал/ и се наложи да карам 1-2 дни без АБС/АСЦ. На един светофар не видях че имаше пясък от дясно и съответно десните колела като се пързулнаха и да видш каква беля щях да направя. :banghead: Така че не ми говори че без АБС е по добре. То ако е по добре нямаше да го монтират в колата. По добре 100 коня да имаш, от всичките отколкото да си с кофти спирачки :yes:
Колега chehut защо не разбереш дали твоето турбо може да се ремонтира и колко пари ще ти излезе? Щом дават и гаранция :lalala:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Ное 2010, 9:25

:OT: Колега, имам 15 години стаж като шофьор, при това професионален, минал съм може би към 500 хил км от тогава. Мислиш ли че не знам как да карам? Това ми е първата кола с АБС, а тука 5 месеца в годината е поледици. Смяташ ли че не знам как да карам внимателно без АБС? А и да ми кажеш че без АБС е по добре да караш е направо смехотворно. Аз спирам да пиша повече по темата :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 15 Ное 2010, 11:01

Ivo_Borisov написа: Колега chehut защо не разбереш дали твоето турбо може да се ремонтира и колко пари ще ти излезе? Щом дават и гаранция :lalala:

Колега, майсторите го свалига турбото за да го оправят, но казах, че вече един път е рециклирано и сега едвам са го закрепили да може да карам колата докато намерят ново турбо... и аз даже гледам да не я карам :|

Колега Ivo_Borisov напълно съм съгласен с теб, че по- добре с АБС отколкото без, защото ако не трябваше да го има колата, те да не са го създали!!! ;) И щом е толкова сигурен колегата kabal нека да създаде една тема точно по тази тема, дали е по-добре да се кар без АБС/АСЦ или със и да си изкаже мнението както в тази тема :mhihi:

И аз спирам да пиша в темата, защото водим безсмислен спор!

П.п. Моля някой модератор/администратор да заключи вече темата, защото off topic-те не са даже по темата!!!
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 15 Ное 2010, 12:13

chehut написа:П.п. Моля някой модератор/администратор да заключи вече темата, защото off topic-те не са даже по темата!!!

:yes:

Предишна

Назад към E39