Смяна гарнитура маслено тяло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Смяна гарнитура маслено тяло
Колеги, ще си сменям гарнитурата на масленото тяло, защото сълзи леко от там, въпросът ми е трябва ли да източа маслото от двигателя, или не е нужно? М52Б20ТУ 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Смяна гарнитура маслено тяло
не е нужно вземи си един спрей обезмаслител малко ще се изцапа като свалиш тялото но първо махни капачката и изкарай филтъра
Барай шишарката Минкеее ....
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
мхм, мерси колега, а освен тази основната гарнитура, какви са тези о-пръстени на някакви клапани на масленото тяло, гледам, че колегите пишат, че и от там може да тече, но в realoem, освен гарнитурата No.6 няма други о-пръстени 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
BMWdrivers написа:мхм, мерси колега, а освен тази основната гарнитура, какви са тези о-пръстени на някакви клапани на масленото тяло, гледам, че колегите пишат, че и от там може да тече, но в realoem, освен гарнитурата No.6 няма други о-пръстени
Това за клапаните и О-пръстените явно си го чел в Е46 или Е36 подфорумите

При теб тия неща ги няма.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
допускам че става въпрос за така наречените тапи и то там май само лепене е спасението или смяна на масленото тяло иначе гарнитурата е само една
Барай шишарката Минкеее ....
- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530xi N52B30
- Мечтае да кара: Колело
Колега и аз преди година си хванах белята с тая гарнитура.Два пъти я сменях после тапите ги заливах с течен метал и пак сълзеше от някъде.Накрая смених целия корпус на масления филтър и нещата се успаха.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
premium-line написа:Колега и аз преди година си хванах белята с тая гарнитура.Два пъти я сменях после тапите ги заливах с течен метал и пак сълзеше от някъде.Накрая смених целия корпус на масления филтър и нещата се успаха.
добре, а имали о-пръстени под тези тапи, защото при М50 има, ето тука колегата ги показва viewtopic.php?f=7&t=197899&hilit=*%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0*, а в realoem за М50, пак не показват о-пръстени(искам да знам защото като тръгна да разглабям, да се окаже, че има о-пръстени и тепърва да тръгна да ги търся по магазините

Ако сълзи от тапите единственото спасение е заварка , със какво ли не пробвах и не стана накрая на майстора за 30 лв. ги завари и спря да сълзи от там.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
Значи, оказа се, че моето маслено тяло е от този вид(монтира се на М52 мотори от 09/1998, също се монтира и на М54 мотори):
това е стария модел тяло(монтира се на М52 мотори до 08/1998):
Вижда се разликата между тапите на двата модела маслени тела, при новия модел тяло, тези тапи явно се свалят(най-вероятно от BMW са решили проблема с въпросните течащи тапи) , не знам обаче дали има о-пръстени под тях и не мисля да ги отварям, защото ги опипах и са сухи. Теча на масло при мен явно е само от гарнитурата...
това е стария модел тяло(монтира се на М52 мотори до 08/1998):
Вижда се разликата между тапите на двата модела маслени тела, при новия модел тяло, тези тапи явно се свалят(най-вероятно от BMW са решили проблема с въпросните течащи тапи) , не знам обаче дали има о-пръстени под тях и не мисля да ги отварям, защото ги опипах и са сухи. Теча на масло при мен явно е само от гарнитурата...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
9 мнения
• Страница 1 от 1