С какъв двигател...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- nikkolay86
- Потребител
-
С какъв двигател...
Здравейте колеги,
реших от форума на vwclub.bg да се местя в скоро време във вашият
Та въпроса е следния: реших да продавам моя голф 3 1.8 бензинка и да взимам БМВ.
Проблема е, че незнам нищо конкретно за двигателите на тези автомобили, кои са за препоръчване, кои имат т.нар. вродени дефекти и т.н.
насочил съм се към 3-та серия, 93-97г., двигатели 1,6 бензин и 1.8 бензин. Колебая се и за дизел, но съм чувал че ТДС били адски несполучливи мотори, незнам доколко е вярно...
Въпроса ми конкретно е - кой двигател бихте ми препоръчали, като критериите ми са да е икономичен, да е МНОГО здрав(студент съм и нямам пари за постоянни ремонти), за вървежа нямам много претенции, голфа ми е 90 коня и ми е добре
Благодаря предварително за отговорите!
п.п. Сигурно не съм първия задавал такива въпроси, но не можах да намеря нищо с търсачката ;(
реших от форума на vwclub.bg да се местя в скоро време във вашият

Та въпроса е следния: реших да продавам моя голф 3 1.8 бензинка и да взимам БМВ.
Проблема е, че незнам нищо конкретно за двигателите на тези автомобили, кои са за препоръчване, кои имат т.нар. вродени дефекти и т.н.
насочил съм се към 3-та серия, 93-97г., двигатели 1,6 бензин и 1.8 бензин. Колебая се и за дизел, но съм чувал че ТДС били адски несполучливи мотори, незнам доколко е вярно...
Въпроса ми конкретно е - кой двигател бихте ми препоръчали, като критериите ми са да е икономичен, да е МНОГО здрав(студент съм и нямам пари за постоянни ремонти), за вървежа нямам много претенции, голфа ми е 90 коня и ми е добре

Благодаря предварително за отговорите!
п.п. Сигурно не съм първия задавал такива въпроси, но не можах да намеря нищо с търсачката ;(
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Re: С какъв двигател...
За икономичност незнам
За вървеж от 2.5 нагоре.
За здравина ИС,но вървеж умряла работа
Казват че 2.8 е много приятен за ежедневка и е икономичен.
Инъче към правилната марка си се насочил

За вървеж от 2.5 нагоре.
За здравина ИС,но вървеж умряла работа

Казват че 2.8 е много приятен за ежедневка и е икономичен.
Инъче към правилната марка си се насочил

- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
90 коня Голф ти е добре... т.е., като се замисля всеки един мотор ще бъде по добре и ще останеш много по доволен
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
- nikkolay86
- Потребител
-
за двигатели от 1.8 нагоре изобщо не говорим.
Интересува ме от 316 и 318 кой мотор е по-сполучлив като здравина изцяло и кой има по-малко вродени дефекти. Също така като цени на части има ли някаква разлика...
Интересува ме от 316 и 318 кой мотор е по-сполучлив като здравина изцяло и кой има по-малко вродени дефекти. Също така като цени на части има ли някаква разлика...
Според мен,ако ще е 18ка,поне да е ис.Разхода е около 10 градско,консумативите са евтини.След голфа,ще ти се стори направо резачка.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За ТДС нещо за те излъгали - мотора си е здрав ако се експлоатира правилно. Щом 90 коня сега са ти добре, 318i ще ти дойде още по-добре, но според мен няма смисъл - направо вземай IS. 140 коня няма да ти харчат толкова много, но като вървеж съм сигурен, че ще ти хареса много. За здравина няма нужда от коментар. Не знаем и с какви пари разполагаш, дали искаш купе или седан. Но по това което си написал, съдя, че ИС-ката е точно за теб. Успех и да се похвалиш с покупката 
ПП: Колегата по-горе правилно ти е казал - вървежен мотор от 2.5 нагоре. Но не всеки може да си го позволи. Иначе за 2.8 съм чувал само хубави неща - върви доста, и харчи с една идея повече от 2.0. Но всеки с възможностите си.

ПП: Колегата по-горе правилно ти е казал - вървежен мотор от 2.5 нагоре. Но не всеки може да си го позволи. Иначе за 2.8 съм чувал само хубави неща - върви доста, и харчи с една идея повече от 2.0. Но всеки с възможностите си.
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
Ще ти дам няколко съвета.
Понеже , преди почти 1 година бях в твоето положение . Търси си Баварка след 94 година, с веригата - двигател М43 , ако е седан.... Иначе , 318 ИС е доста сполучлив модел
.Разходът на бензин е почти толкова , колкото на 318 И /седан/ . но разликата във вървежа е доста забележим
. Другото което бих те посъветвал е ,да гледаш , да не е с дигиталният климатроник,защото от годинките и дават доста проблеми , може да си ги спестиш ако е с врътките
.
Има и още неща , но най - добре да я закарате на майстор и той да ти каже , дали има удари , състоянието на двигателя , накладки , тропане , генерация ,добре е и една диагностика да се направи .Това е в общи линии , пожелавам ти успех !!!
Понеже , преди почти 1 година бях в твоето положение . Търси си Баварка след 94 година, с веригата - двигател М43 , ако е седан.... Иначе , 318 ИС е доста сполучлив модел

Има и още неща , но най - добре да я закарате на майстор и той да ти каже , дали има удари , състоянието на двигателя , накладки , тропане , генерация ,добре е и една диагностика да се направи .Това е в общи линии , пожелавам ти успех !!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ако си близко до моя град бих те повозил на иса,щом се ориентираш към правилната марка 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- tubisa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м3 на газ
- Мечтае да кара: много махагон с задно
Привет колега към правилната марка си се насочил
веднаж подкараш ли BMW следващата която ще искаш да караш е по-мощно BMW
Като икономия немога да ти кажа много аз сам с м43 (1.6 с верига) на газ
и гори 10 на дълго газ
и да знаеш много бой носи.

Продавам си компакта http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
единствено бензиново бмв с мотор М40 не взимай , от там на там всичко е компромис - вървеж/икономичност
M40 - 4 цилиндъра преди 94г, с ангънажен ремък и дистрибуторна капачка.
Попитай търсачката за М40
и ще се усведомиш
M40 - 4 цилиндъра преди 94г, с ангънажен ремък и дистрибуторна капачка.
Попитай търсачката за М40

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
айде и аз да ти кажа няколко думи. имам 2 БМВ-та. едното е точно като за теб - Е36 316i купе с М43 1,6 двигател с верига. това е най-икономичния бензинов двигател на марката. конете са му 102 по книжка и са истински (ако е в компакт даже и върви много добре). с един чип и става приятна кола за каране. другия вариант които ти предлагам щом търсиш икономичност е 318тдс - но не е толкова пъргав като бензиновите (естествено с чип нещата отново се оправят). като заключение каквото и БМВ да си вземеш няма да сбъркаш, гледай да е с верига само. разхода на всички модели двигатели ще зависи от начина на каране. настъпваш ли ги, ще горят доста. караш ли леко, ще си доволен от разхода. поздрави.

- nikkolay86
- Потребител
-
адик сигурно тъп въпрос, но какво значи "иса". Тва код на мотор ли е... 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
иса = ис-а = yes-ка = 318 iS... 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Mollov написа:иса = ис-а = yes-ка = 318 iS...
Особенно след портване и ревизиране на главата

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ