Проблем с рейката

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Re: Проблем с рейката

Мнение от kaspar_ivo » 13 Ное 2010, 20:25

Next написа:Смених двете биалетки гадното тропане си остана :ranting:
Вече си мисля за някой тампон на стабилизиращата щанга. Като ги гледам от двете страни са наред но... :banghead:

Ти направо ме разби. Аз мислех да ги сменям тези дни. При мен само те и амортесьорите и тампони на стаб. щанга останаха :banghead:

Лесно ли се сменят тези тампони на стаб. щанга? уй ми казват че са супер ама да взема да сменя и тях :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 14 Ное 2010, 1:12

kaspar_ivo написа:амортесьорите и тампони на стаб. щанга останаха

И при мен тези останаха ам няма свестен майстор който да каже от това е! А сменяме на посоки.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 03 Дек 2010, 4:06

Здравеите и аз съм с подобен проблем като преминавам бавно през неравности се чува едно хлопане ходих при маистор оказа се че са ми заминали вътрешните рамена след смяната това хлопане намаля.отивам пак при маистора и се оказа че и рейка има луфт.маи ще трябва и аз да рециклирам защото като карам със около 80 километра и натисна леко спирачката се осеща вибриране на волана.така като чета има много хора с такъв проблем успех на всички да си караме хубавите колички :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 06 Дек 2010, 1:58

Колега
kaspar_ivo
, иди на шоков тест, диаграмата ще си покаже тампони, амортисьори и т.н.

Колега
smilen82
това с тресенето при леко натискане на спирачката става от криви спирачни дискове.
:duel:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 06 Дек 2010, 12:29

И аз да се зачисля към отбора на хлопащите рейки. Моята леко я понатегнаха и хлопането изчезна. Ама след три месеца по нашите невероятни пътища пак я чувам, че похлопва. Майстора ми каза да си купя Работен Комплект за Рейка и щял да я направи. Имате ли напредстава къде мога да го намеря тоя комплект ?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Дек 2010, 14:09

Ремонтен комплект, не работен комплект.
Питай при дилърите - най-вероятно ще те отсвирят, но пък...може и да имаш късмет :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Дек 2010, 23:19

BMW_TO написа:И аз да се зачисля към отбора на хлопащите рейки. Моята леко я понатегнаха и хлопането изчезна. Ама след три месеца по нашите невероятни пътища пак я чувам, че похлопва. Майстора ми каза да си купя Работен Комплект за Рейка и щял да я направи. Имате ли напредстава къде мога да го намеря тоя комплект ?

Виж провери в тази фирма на сайта им излиза че предлагат ремонтен комплекто но за е36 предполагам, че ще има и за е46 но не са го сложили на сайта може да звъннеш и да провериш.
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=24982

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 07 Дек 2010, 18:24

Мерси OCI ще звънна. Да комплекта беше Ремонтен не работен нещо съм се объркал :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
Мечтае да кара: Only BMW

Мнение от sttekata » 25 Мар 2012, 20:36

Колеги от скоро ми се появи тропане и на мен в рейката, когато карам бавно по неравен път или по паваж. :(

Посъветвайте ме какво да правя и къде да я закарам - втулки ли ще се сменят, въобще какво може да се направи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 20 Ное 2012, 21:14

Здравейте и аз имах проблем с рейката,но го реших като купих втора употреба.проблема ми беше че имаше лувт и по неравности се чуваше едно хлопане.мислех да я ремонтирам но ми казаха че ако има лувт е износен зъбният гребен.ако имало теч на хидравлично масло я рециклирай но за луфта незнам.най добре да питаш някаде кадето ги рециклират :) успех !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 23 Ное 2012, 10:43

Колеги, реших проблема с тропането като смених накрайниците на рейката. Силно ви препоръчвам да сменяте и вътрешните и външните заедно. Много трудно се забелязва ако има проблем в тях и смених всичко преди това, докато се усетя, че проблема е там.
Иначе си смених рейката с друга 2ра ръка преди да сменя накрайниците и тропането дори се усили, защото нейните накрайници бяха по- зле, от тези на старата ми. Затова пък луфта в пръта го видях като я взимах, че е по- малък и наистина въпреки, че тропаше повече, волана беше по- стегнат и пак се връщаше лесно. Така, че аз специално стигам до извода, че луфта в рейката не е толкова фатален, колкото износените накрайници.

Потребител
Аватар

Мнение от danchev92 » 03 Дек 2012, 10:48

Здравейте наскоро закупих BMW e45 320d, но има някакав проблем с хидравликата - волана се върти доста трудно. От какво може да е според вас дали е рейката или нещо друго?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Дек 2012, 11:29

danchev92 написа:Здравейте наскоро закупих BMW e456 320d, но има някакав проблем с хидравликата - волана се върти доста трудно. От какво може да е според вас дали е рейката или нещо друго?

Колега,това с твърдостта на волана е много относително,доста хора си мислят ,че волана трябва да се върти с кутрето - еми не е така...Но ако наистина е тежък - по-вероятно помпата,но смени маслото преди това,но да се източи хубаво....и виж дали ще има разлика.
Нещо друго,ако рейката е натегната за да не тропа,като си я купувал,пак става тежък...общо взето без сервиз ,няма как да се разбере
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Предишна

Назад към E46