Странен проблем с ГНП и разход на гориво
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Странен проблем с ГНП и разход на гориво
Здравейте! Значи преди месец свалях мотора на дизела, за да му направя ремонт и да сменя вериги и зъбчатки. Всичко си напаснах, сложих мотора, смених гуменото пръстенче на помпата (нафтовата) и всичко си прибрах в коша на колата... запали ОТ РАС! Зацепването ми го прави един познат, който ремонтира коли. След като го запалих мотора, покарах 100-тина километра, за да се уверя, че всичко е наред и смених датчика за маслото в картера, масло, филтри и пистовия ремък (за съжаление не можах да сменя ролките, защото бях ограничен финансово). Колата обаче нещо се побърква малко по малко, защото даваше разход 14-15 литра при 100 км/ч при натиснат педал на газта докрай. След 300-тина км свали разхода на 10, после на 8 и сега на 5-6 ..... при първа, втора и трета предавка вдига разхода до край почти, но на 4-та и 5-та не. Започна да пуши доста и да не иска да върви...със голям зор 130-140 ... Същия този познат, който ми зацепва двигателя ми каза да ида някъде да ми "регулират електронно помпата" . Има ли такова нещо и ако да - ако може да ме ориентирате къде и евентуално някой ако знае или и той е правил тази процедура да сподели за цената. Поздрави

- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
Re: Странен проблем с ГНП и разход на гориво
От къде си колега ?
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
SHTILL написа:Здравейте! Значи преди месец свалях мотора на дизела, за да му направя ремонт и да сменя вериги и зъбчатки. Всичко си напаснах, сложих мотора, смених гуменото пръстенче на помпата (нафтовата) и всичко си прибрах в коша на колата... запали ОТ РАС! Зацепването ми го прави един познат, който ремонтира коли. След като го запалих мотора, покарах 100-тина километра, за да се уверя, че всичко е наред и смених датчика за маслото в картера, масло, филтри и пистовия ремък (за съжаление не можах да сменя ролките, защото бях ограничен финансово). Колата обаче нещо се побърква малко по малко, защото даваше разход 14-15 литра при 100 км/ч при натиснат педал на газта докрай. След 300-тина км свали разхода на 10, после на 8 и сега на 5-6 ..... при първа, втора и трета предавка вдига разхода до край почти, но на 4-та и 5-та не. Започна да пуши доста и да не иска да върви...със голям зор 130-140 ... Същия този познат, който ми зацепва двигателя ми каза да ида някъде да ми "регулират електронно помпата" . Има ли такова нещо и ако да - ако може да ме ориентирате къде и евентуално някой ако знае или и той е правил тази процедура да сподели за цената. Поздрави
Я сега провери как са свързани всички букси и кабели като започнеш от буксата на МАПа и провериш дали случайно не сте пропъснали да го свържете. Ако е свързана буксата му, провери къде е закачено маркучето на МАПа.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
stkazakov написа:От къде си колега ?
От Козлодуй съм, но уча и живея в София
Иначе всички букси съм ги прегледал и са наред.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Колега отиди да ти регулират помпата,има един капак от горе на помпата и ако се е разместил ще гори много и ще пуши повечко!
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
Coulthard написа:Както каза Стони я провери дали турбото надува
Колега, турбото ми е екстра. Сменено е преди 5 месеца с рециклирано

- SHTILL
- младши ентусиаст
-
Колеги, оправих проблема. Маркуча, който излиза от турбото имаше 10 сантиметра цепка
. Сега колата върви...доста
, не пуши и разхода сега е нормален. Благодаря на отзовалите се за помощ

8 мнения
• Страница 1 от 1