ускорение тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TDS-power
- Потребител
-
- Кара: е39 TDS
- Мечтае да кара: МИГ-29
ускорение тдс
привет на колегите,искам да ви питам така ли трябва да е-525тдс до 2000 оборота набира малко мудно,и точно на 2000 изведнъж те залепя за седалката и набира невероятно добре.Питам дали такава е динамиката на този двигател,или трябва да ускорява още от началото? 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: ускорение тдс
bg_11 написа:Ако не се лъжа след 2000 оборота включва турбото и си е нормално
Аз моето си го направих с едно ЦК ключе да включва още от 700 оборота и по този начин ускорява плавно и не се лепя за седалката

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Ilko Ivanov написа:bg_11 написа:Ако не се лъжа след 2000 оборота включва турбото и си е нормално
Аз моето си го направих с едно ЦК ключе да включва още от 700 оборота и по този начин ускорява плавно и не се лепя за седалката
Колега извинявам се за въпроса но по този начин с по-ранното включване не се ли износва повече и по-бързо?!
- VKrystev
- Потребител
-
- Кара: криминално е39
- Мечтае да кара: самолет
Не че много разбирам, но аналогично, дай да се пуска турбината на 5 000 оборота
така пък изобщо няма да се износва.
Колега пиши лс ако ти се занимава как си го направил това с ключето.

Колега пиши лс ако ти се занимава как си го направил това с ключето.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Колега, не виждаш ли, че Ilko се ебава.
Турбото не се включва на 2000 оборота. Просто чак тогава има достатъчно изгорели газове, които да го развартят както трябва, да надуе и да се усети, че го има. Преди 2000 оборота то също се върти и надува, но с много по-малко налягане и почти не се усеща.
Иначе за TDS-а това поведение (че тръгва след 2000 оборота) е напълно нормално. Така и не са се сетили умниците да сложат едно турбо с променлива геометрия, за да тръгне както трябва пустият му TDS.
Интересно ми е как е при 525d. Дали и там е гроб до 2000 оборота или най-накрая са сложили променливата геометрия.
Турбото не се включва на 2000 оборота. Просто чак тогава има достатъчно изгорели газове, които да го развартят както трябва, да надуе и да се усети, че го има. Преди 2000 оборота то също се върти и надува, но с много по-малко налягане и почти не се усеща.
Иначе за TDS-а това поведение (че тръгва след 2000 оборота) е напълно нормално. Така и не са се сетили умниците да сложат едно турбо с променлива геометрия, за да тръгне както трябва пустият му TDS.
Интересно ми е как е при 525d. Дали и там е гроб до 2000 оборота или най-накрая са сложили променливата геометрия.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
0-100 за 8,9 секунди сам си направи извода дали е гроб,за ръчни скорости става въпрос,автомата май беше 9,2
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
здравейте колеги, при мойта има разлика в ускорението но не смятам че е кой знае каква, но наистина смятам и аз че е нормално да има разлика. Не съм карал 525 тдс с чип, и ми е много интересно каква е разликата в поведението на автомобила. Иначе съм карал 320д е46 с чип 99г, и определено не се усеща разлика, но пък не съм карал без чип и незнам как се държи по принцип. 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Ilko Ivanov написа:bg_11 написа:Ако не се лъжа след 2000 оборота включва турбото и си е нормално
ама не си казал,че ЦК-ключето трябва да е с плавно включване, иначе лепи рязко за седалката

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
monogamnia написа:Ilko Ivanov написа:bg_11 написа:Ако не се лъжа след 2000 оборота включва турбото и си е нормално
Колега извинявам се за въпроса но по този начин с по-ранното включване не се ли износва повече и по-бързо?!

Не дейте така, ще се задавя с кафе бре

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Моят ТДС включва още на 1700-1800 об-немам чип 

Последна промяна bmwfena на 14 Ное 2010, 22:08, променена общо 1 път

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Ами мога да ти кажа за 525д - около 1800 вече кърти котората...
bmwfena написа:Моят ТДС включва още на 1700-1800 об-немам чип
И-и-й тва на сток настройки ли бе колега. Аз кво да кажа кат започва да дърпа след 2600об. Ама пък и как правя 10,5с. 0-100км/ч

- TDS-power
- Потребител
-
- Кара: е39 TDS
- Мечтае да кара: МИГ-29
сега съм спокоен,незнам кви цк-та и кво плавно,но от 2000 оборота ускорението е рязко изразено и ти праи густо от всякъде,колиците са супер при малко внимание от наша страна!!!

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
vladobate написа:bmwfena написа:Моят ТДС включва още на 1700-1800 об-немам чип
И-и-й тва на сток настройки ли бе колега. Аз кво да кажа кат започва да дърпа след 2600об. Ама пък и как правя 10,5с. 0-100км/чда не би нещо турбото да дава повече и да наваксва за закъснението
Нот-ка на бъзик или подигравка-че нещо не схващам.

Писах че колата няма нищо правено по нея.На 80км от мен си-ела да провериш-ще ти дам лично да я покараш.Гледам караш Е34-имал съм ТДС Е34-ми нямат нищо общо двете-не виждам защо изобщо ги сравняваш.Апропо-стария ми ТДС беше с чисто ново турбо-и пак не вървеше като Е39ката.

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2