Смяна на термостат и температурата продължава да се мени??

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на термостат и температурата продължава да се мени??

Мнение от dankoteam » 09 Ное 2010, 23:20

Здравейте!
Тука ми се получи няква аномалия общто взето, Колата е е39 525TDS 98г.
Вчера смених термостата с нов BEHR оригинален 42 лв, и след като го смених пробвах колата загря добре на средата пробвах и на спускане температурата въобщте не мръдна.
Обаче днес сутринта паля колата загря си нормално и след малко пак почна да мени температурата като със стария термостат. Е то добре често са били дефектирали за тоя модел ма за 24 часа да дефектира?? :dunno: :banghead: като преди да го монтирам го пробвах 2 пъти във врящта вода си отваряше и затваряше.
Моля ако някой може да ми обесни щто стана така или да даде неква насока щте съм ви благодарен, че то направо не се кара така колата. А и някъде четох че имало някъв друг термостат то тая моита има ли? Благодаря!
Последна промяна dankoteam на 10 Ное 2010, 0:30, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Re: Смяна на термост и температурата продължава да се мени??

Мнение от Teogop » 10 Ное 2010, 0:16

Дай повече подробности как точно мени температурата и при какви условия.

Потребител
Аватар

Re: Смяна на термостат и температурата продължава да се мени??

Мнение от dankoteam » 10 Ное 2010, 15:53

Ми загрява до средата и пада в синьото пак връщта на средата и тва при нормално каране по равен терен. и така постоянно? :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 10 Ное 2010, 23:39

Да не би проблема да е в уреда на таблото или в датчика, който праща сигнал към уреда? Колко бързо се мени температурата? Има ли някаква закономерност при мененето, примерно при чакане на светофар да стои на средата, а при движение да пада към синьото? Радиатора топъл ли е?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dankoteam » 11 Ное 2010, 17:17

Ми и на сфетофар и в движение си се мени.
А дали е възможно от въздух в системата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 11 Ное 2010, 21:03

Стрелката постоянно ли се движи наляво-надясно? Има ли моменти, в които да застава на 12 часа за по-дълго или пък да се връща до синята зона за по-дълго? Според мен проблема е или в таблото, или в датчика, който праща сигнал до таблото.

Преди да сменя термостат, температурата падаше само при по-дълго спускане и то се връщаше до предното деление. Никога не се е връщала чак до синьото. Радиатора отпред топъл ли е? Парното изстива ли като падне температурата до синия сектор?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dankoteam » 12 Ное 2010, 11:50

Ами не се движи постоянно, има моменти в които си стои на средата както трябва и не помръдва, и после в един момент почва да се мени. Долния маркуч нали трябва да е по хладен от горния постоянно или се бъркам ? Като запаля колата и като почне да загрява долния е студен а горния топъл но снощти беше загряла както трябва и двата беха еднакво топли, радиатора същто си е топъл и като мени температурата не повлиава на парното винаги си духа топло? :kuku: :dunno: Възможно ли е самия термостат да си е проблема, да дефектира в некой моменти ? или да ида да замеря датчика. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ е39

Мнение от bmwz3 » 12 Ное 2010, 12:16

Колега при и мен беше така -просто може би не си обезвьздушил както трябва опитаи отново да долееш и обезвьздушиш Поздрави Добромир

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 12 Ное 2010, 12:53

dankoteam написа:Ами не се движи постоянно, има моменти в които си стои на средата както трябва и не помръдва, и после в един момент почва да се мени. Долния маркуч нали трябва да е по хладен от горния постоянно или се бъркам ? Като запаля колата и като почне да загрява долния е студен а горния топъл но снощти беше загряла както трябва и двата беха еднакво топли, радиатора същто си е топъл и като мени температурата не повлиава на парното винаги си духа топло? :kuku: :dunno: Възможно ли е самия термостат да си е проблема, да дефектира в некой моменти ? или да ида да замеря датчика. :dunno:

Да,но преди да ти отвори големия кръг,тоест термостата. Аз си мисля за дефектирал термостат,същите симптоми има.Ако е въздух в системата стрелката ще отива към прегряване.Оригиналния термостат е на BEHR но в оторизиран сервиз е към седемдесет лева ако не се лъжа,така,че не съм много сигурен ,че този който си взел е оригинален

Номенклатурен номер : 11537511083
Описание : ТЕРМОСТАТ 92 *C
Ед.цена (с ДДС) : 68.36 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Потребител
Аватар

Мнение от dankoteam » 13 Ное 2010, 0:57

Гледам пише 92 градуса ? а на мене ми дадоха на 80 градуса и стария си беше такъв. :dunno: Дали това нее проблема? градоса на отваряне?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 13 Ное 2010, 9:28

dankoteam написа:Гледам пише 92 градуса ? а на мене ми дадоха на 80 градуса и стария си беше такъв. :dunno: Дали това нее проблема? градоса на отваряне?

За ТДС трябва да си е на 80 градуса термостата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
92 градуса е за бензиновите М52 ;)

Назад към E39