"Правилната" дължина на чистачките на E36 ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Re: "Правилната" дължина на чистачките на E36 ?

Мнение от bmwdriver » 03 Ное 2010, 0:01

Колеги,какво значи оптимален размер?Има един размер и той е зададен
от производителя- 21"/20" в инчове или 53/51 см.Това е.Всичко останало
си е ваша интерпретация!
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 04 Ное 2010, 12:38

bmwdriver написа:Колеги,какво значи оптимален размер?Има един размер и той е зададен
от производителя- 21"/20" в инчове или 53/51 см.Това е.Всичко останало
си е ваша интерпретация!

и аз това викам. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318I E36

Мнение от matey13 » 06 Ное 2010, 1:26

Колеги при мене с 55см. от шофьорската страна ми докосваше колонката в горния краи и така близо 2г. докато ми превъртя рамото от шлиците. Сега съм с 53см. и нямам този проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 11 Ное 2010, 3:26

Аз да питам относно чистачките... само на мен ли шофьорската чистачка изхвърля така водата, която съм напръскал от казанчето, че като ми е отворен страничния джам всичко влиза вътре и се стича по кората на вратата ми, или си е няква "детска болест"? :confused:
И на какво може да се дължи... евентуално?
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 11 Ное 2010, 3:40

Snoop написа:Аз да питам относно чистачките... само на мен ли шофьорската чистачка изхвърля така водата, която съм напръскал от казанчето, че като ми е отворен страничния джам всичко влиза вътре и се стича по кората на вратата ми, или си е няква "детска болест"? :confused:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Не е нито детска болест,нито няакво явление... Така е на всички коли :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Snoop » 12 Ное 2010, 1:04

Ебем ти колите... Не може лятото като пръсна малко течност за чистачки и да се къпя и аз заедно с предния джам... някви уплътнения ли са? Някъв чалъм ли е? Не е нормално просто... цялата кора на лявата врата е във вадички... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 12 Ное 2010, 1:15

Snoop написа:Ебем ти колите... Не може лятото като пръсна малко течност за чистачки и да се къпя и аз заедно с предния джам... някви уплътнения ли са? Някъв чалъм ли е? Не е нормално просто... цялата кора на лявата врата е във вадички... :confused:

Е кви уплътнения?! Като казваш лятото,разбирам,че си на отворени прозорци :dunno: А и да ти кажа,за да стигне вода до кората си требва повечко да пръснеш на стъклото... Но пак ти казвам,виждал съм го на много коли и си е така,не е някакъв проблем. Просто го имай предвид и затваряй стъклата като пръскаш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Ное 2010, 9:16

Snoop написа:Аз да питам относно чистачките... само на мен ли шофьорската чистачка изхвърля така водата, която съм напръскал от казанчето, че като ми е отворен страничния джам всичко влиза вътре и се стича по кората на вратата ми, или си е няква "детска болест"? :confused:

Колега и при мен е така. А иначе към другия колега със съвета за затварянето на прозореца - ами пак е дразнещо, защото по стъклото на шофьорската врата се появяват няколко линийки от течността за чистачката, които се спускат надолу... и става грозна мацаница за гледане.

Колкото до самия проблем - предполагам е свързан с дължината на чистачките. Единия вариант е да ти трябва по-дълга - за да изхвърля водата от по-високо, а не само да я прехвърля към шофьорската страна на колата. Другия вариант - по-къса - за да не е качва толкова нагоре и да прехвърля от другата страна.... само че не знам кой от двата.... :dunno:

Snoop, твоите колко са дълги в момента ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 12 Ное 2010, 9:19

имали на оферта някьде чистачки в момента -ама читави
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Re: "Правилната" дължина на чистачиките на E36 ?

Мнение от nakoone » 12 Ное 2010, 10:00

err0r написа:53x51

:yes: .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 12 Ное 2010, 20:34

Напълно нормално явление,но пък си има и друг + зимата слагай ракия в казанчето хем няма замръзва хем ако ти е студено мойе да гаврътнеш някой и друга глътка :mhihi: в кръга на майтапа иначе не само при бмв-тата е така ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 12 Ное 2010, 21:02

BMW Addiction написа:

Колега и при мен е така. А иначе към другия колега със съвета за затварянето на прозореца - ами пак е дразнещо, защото по стъклото на шофьорската врата се появяват няколко линийки от течността за чистачката, които се спускат надолу... и става грозна мацаница за гледане.

Колкото до самия проблем - предполагам е свързан с дължината на чистачките. Единия вариант е да ти трябва по-дълга - за да изхвърля водата от по-високо, а не само да я прехвърля към шофьорската страна на колата. Другия вариант - по-къса - за да не е качва толкова нагоре и да прехвърля от другата страна.... само че не знам кой от двата.... :dunno:

Snoop, твоите колко са дълги в момента ?

Колеги,що го правите на въпрос това изхвърляне на водата :conf: така е било и така ще си остане,не мисля че има значение размер на чистачките и т.н..... пак казвам - не е само при вас така и както каза колегата преди мен - не е само на БМВ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Snoop » 13 Ное 2010, 5:03

На голфовете не е така. :lol:
Иначе, BMW Addiction, 52 мисля че бяха и двете или 51... :paranoid: Абе тъпня си е, ама поне знам, че проблемът не е в моя телевизор. ;)
:winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 13 Ное 2010, 11:15

Много е гадно това! :banghead: Колко време карах Е34 - ниога не е влизала вода. Голяма изненада беше, като ме "окъпа" Е36 - цата :mhihi: .

Другото, което ме дразни е че ако сложиш малко по - голям размер чистачка(шофьорска) и започва да застъпва гуменото уплътнение на лявата колонка. А и да смъкнеш рамото не става, защото се удря в капака :dunno:
Тройка...
Still Speedin

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 13 Ное 2010, 12:02

Миналата седмица си взех 53х51 защото ми казаха че това са стандартните, а не бях с колата за да ги сравня със старите и се оказа, че ми дойдоха по-къси и чистят по-зле, остава вода посредата и се стича и отгоре. Сега като купувам други ще си нося старите и ще меря по точно... :) Поздрави!

ПредишнаСледваща

Назад към E36