Лампа "внимание".
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Мариян Георгиев
- Потребител
-
- Кара: IS-ка
Лампа "внимание".
Здравейте!
Тръгнах да излизам тази вечер,като дадох на контакт ми светна лампа внимание,завъртях ключа запали си без проблем,но отпред се чува скърцане на ремък.Загасих колата,завъртях пак ключа,лампата светна,запалих,НО оборотите ми започнаха да падат на 500 и да скачат на 1200 и за няколко секунди се стабилизираха.Покарах около 2км колата загря ремъка спря да свири,прибрах се огасих,паля отново проблемът с оборотите го нямаше,но лампата внимание продължи да свети.Звъннах на приятели майстори и ми обясняват,че лампата може да светне от това,че няма спирачна течност(има) или нисък заряд на акумулатора.По принцип ми се струва,че акумулаторът ми си отива.
Някое може ли да даде мнение по проблема дали може да е нещо друго или да купувам нов акумулатор?
Благодаря!
Тръгнах да излизам тази вечер,като дадох на контакт ми светна лампа внимание,завъртях ключа запали си без проблем,но отпред се чува скърцане на ремък.Загасих колата,завъртях пак ключа,лампата светна,запалих,НО оборотите ми започнаха да падат на 500 и да скачат на 1200 и за няколко секунди се стабилизираха.Покарах около 2км колата загря ремъка спря да свири,прибрах се огасих,паля отново проблемът с оборотите го нямаше,но лампата внимание продължи да свети.Звъннах на приятели майстори и ми обясняват,че лампата може да светне от това,че няма спирачна течност(има) или нисък заряд на акумулатора.По принцип ми се струва,че акумулаторът ми си отива.
Някое може ли да даде мнение по проблема дали може да е нещо друго или да купувам нов акумулатор?
Благодаря!
Веднъж БМВ,завинаги БМВ!
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Re: ЛАМПА ВНИМАНИЕ
Колега първо си замери генератора,какво дава на акумолатора.Виж си и ремъка,и пробваи с читав акумолатор какво ще се получи,преди да купиш нов
Поздрави

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна

Какво очакваш да ви кажат момчетата през екрана.
Сигурно ако ти кажат че си духнал гарнитурата на главата ще бягаш пак при "примайстора" си.

- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Лампата внимание светва когато трябва д аси сменяш профилактично спирачната течност.Мисля че беше някаде кам 100-тина лв защото моята светна и маистора които ми я прави каза че се правило с някакъв вакуум, та при мен беше това.Не сам е сменял още.Ако няма загуба на течност от казанчето най-вероятно и при теб.отиди да ти го занулят в някой сервиз и си карай.Аз така направих 

- Мариян Георгиев
- Потребител
-
- Кара: IS-ка
beco109 написа::mhihi: интересно ми е как само гадаете какво може да е станало даже без да си направиш труда да вдигнеш капака![]()
Какво очакваш да ви кажат момчетата през екрана.
Сигурно ако ти кажат че си духнал гарнитурата на главата ще бягаш пак при "примайстора" си.
Тъп ли си нали предварително всичко съм огледал и съм преценил че е наред.
Лампата внимание светва когато трябва д аси сменяш профилактично спирачната течност.Мисля че беше някаде кам 100-тина лв защото моята светна и маистора които ми я прави каза че се правило с някакъв вакуум, та при мен беше това.Не сам е сменял още.Ако няма загуба на течност от казанчето най-вероятно и при теб.отиди да ти го занулят в някой сервиз и си карай.Аз така направих
Нещо такова очаквах...
Веднъж БМВ,завинаги БМВ!
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
Мойта (моята) лампа,аналогичната по темата,свети вече две години.Акомулатора не си е отишъл,слава на Господ,че ми е скъп.Спирачна течност си имам доволно,сиреч не се е налагало майстор да ми я тегли с някакви вакуум или вуду магии и да туря нова под налягане вероятно.Ремък не ми е просвирвал нито пък нещо с оборотите.Жалко,че Ванга я няма за да Ви казва колко точно трябва да приготвите за майстор!А иначе на М-пакетчето ми просто му трябват ок 200-250 лв за комплект читави накладки,всичките.Мисля,че последното е отговора по темата.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
ТРСТ написа:................. просто му трябват ок 200-250 лв за комплект читави накладки,всичките. Мисля,че последното е отговора по темата.

На Е36 светва само от това накладки или ако имаш поплалък на спирачната течност и липсва доста.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Доста простотии прочетох
Виж си нивото на спирачната течност.

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
А не можеш ли да снимаш лампата, за да видим за коя от всичките лампи става въпрос точно. Вариантите са 2 или накладки или ниво на спирачна течност. В краен случай и 2-те, защото цилиндърчетата всеки момент ще изпаднат от апарата, поради силно износените накладки.
Те такова чудо не бях чувал. 100 цифки на гъза да му излезнат на тоя "майстор". Просто те е видял че не разбираш и са му трябвали 100лв. Че има датчик на казанчето има, но той не казва кога да си смениш течността, а ти казва че нивото е спаднало.
Edit: Видях че споменаваш и нещо за акумулатор. Като палиш колата отгоре м/у зелените стрлки за мигачите на таблото имаш 3 лампи. Две от тях светват, докато не запалиш мотора. На едната има нарисуван акумулатор, ако тя не гасне - тогава търсиш проблем с акумулатора и по-точно със зареждането му.
stefkata1990 написа:Лампата внимание светва когато трябва д аси сменяш профилактично спирачната течност.Мисля че беше някаде кам 100-тина лв защото моята светна и маистора които ми я прави каза че се правило с някакъв вакуум, та при мен беше това.Не сам е сменял още.Ако няма загуба на течност от казанчето най-вероятно и при теб.отиди да ти го занулят в някой сервиз и си карай.Аз така направих
Те такова чудо не бях чувал. 100 цифки на гъза да му излезнат на тоя "майстор". Просто те е видял че не разбираш и са му трябвали 100лв. Че има датчик на казанчето има, но той не казва кога да си смениш течността, а ти казва че нивото е спаднало.
Edit: Видях че споменаваш и нещо за акумулатор. Като палиш колата отгоре м/у зелените стрлки за мигачите на таблото имаш 3 лампи. Две от тях светват, докато не запалиш мотора. На едната има нарисуван акумулатор, ако тя не гасне - тогава търсиш проблем с акумулатора и по-точно със зареждането му.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Лампата за накладките няма знак внимание и представлява такова нещо с кръгче вътре - ( О )
Това е знакът за спирачната течност. Не е задължително обаче нивото да е ниско или да има проблем. На определен интервал светва в зависимост от пребега или от времето изминало от последната смяна, за да те подсети да я смениш. Понеже се цитираха цени, миналия месец я сменях със сонда - в Радиал услугата струва 30лв. Течност 1л DOT4 е под 20лв. Така че всичко над 50-60лв общо за смяна и течност е обир.
А на колегата, който само занулява без да сменя течността го съветвам да я смени, защото скоро ще сменя спирачна помпа. Причината е, че спирачната течност абсорбира от въздуха кислород и се получават мехурчета в нея (някои му викат на жаргон "кипене" на течността). Та тези мехурчета стигайки до помпата я окисляват, получават се язвички и започват по-големите проблеми. Ако спирачната течност не е бистра, а е с характерен ръждив цвят, по-добре не чакайте да спрете в някой стълб. Дано не се стига до там де
А на колегата, който само занулява без да сменя течността го съветвам да я смени, защото скоро ще сменя спирачна помпа. Причината е, че спирачната течност абсорбира от въздуха кислород и се получават мехурчета в нея (някои му викат на жаргон "кипене" на течността). Та тези мехурчета стигайки до помпата я окисляват, получават се язвички и започват по-големите проблеми. Ако спирачната течност не е бистра, а е с характерен ръждив цвят, по-добре не чакайте да спрете в някой стълб. Дано не се стига до там де

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
Причината е, че спирачната течност абсорбира от въздуха кислород и се получават мехурчета в нея (някои му викат на жаргон "кипене" на течността)
Бисерите в тази тема продължават.Заради една лампа толкова глупости.
Бисерите в тази тема продължават.Заради една лампа толкова глупости.
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
Течността кипва единствено и само защото буквално си кипва,загряла е прекомерно.Когато това се случи,педала на спирачките потъва,а каквото е останало по главата на водача настръхва щото спирачки йок.Всъщност,колегата досега трябваше вече да си е оправил колата,май?!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2